1/24 – Panisinko varattua?

Tästä alkaa tämän vuoden joulukalenteri! Tänä vuonna Housuitta-blogin seksijoulukalenterissa tulee toki paljon uusia postauksia, mutta välillä myös nostetaan esille mielenkiintoisia wanhoja artikkeleita. :) Kommentointi on sallittua ja toivottavaa kuten kaikissa muissakin blogin jutuissa.

***

Avoimen suhteen myötä olen joutunut itse pohtimaan tiettyä moraalikysymystä jo useampaankin otteeseen: Onko ok panna tietoisesti pettäjän kanssa?

Tähän olisi tietenkin helppoa vastata joko 1) Ei tietenkään ole ok, koska en halua olla mitenkään osallisena pettämistouhuissa, tai vaihtoehtoisesti 2) En ole vastuussa toisen harrastamasta pettämisestä eli minun ei tarvitse potea tilanteessa tunnontuskia. Mutta kumpi näistä sitten on se oma vastaukseni?

Todennäköisesti saan tästä p*skaa niskaani, mutta minä en ole valinnut linjakseni sitä, että panisin vain sinkkuja tai toisia avoimessa suhteessa eläviä. Oikeastaan on ikävästi ollut vähän niin, että minua kiinnostavat miehet ovat olleet yleensä varattuja ja he eivät ole siis olleet luvallisesti liikenteessä. En ole itse ollut aktiivinen aloitteentekijä varattujen miesten suuntaan, mutta eihän se sinänsä muuta asiaa.

Minulla on tällä hetkellä yksi kaveri, jonka kanssa seksiä on tullut satunnaisesti muutaman kerran harrastettua, kun tilaisuus on tehnyt niin sanotusti varkaan. Tiedän hänen vaimonsa ja vaikkei tämä vaimo mitenkään minun omaan kaveripiiriini kuulukaan, tilanne aiheuttaa minulle välillä pientä mietiskelyä ja onhan tämä vähän tulella leikkimistä. En missään nimessä halua, että oma kaverini jäisi kiinni ja heidän parisuhteeseensa tulisi vaikeuksia. Silti ajattelen, että kaverini on itse lähtenyt leikkiin ja on siitä itse vastuussa kumppanilleen. En myöskään ole tietääkseni ensimmäinen, jonka kanssa hän on seksiä harrastanut suhteensa ulkopuolella.

Jokaiselta varatulta olen aina varmistanut sitä, onko hän todella miettinyt asiaa kunnolla ja onko hän siis valmis kantamaan mahdollisesti raskaan salailun ilman mitään morkkista. En halua osalliseksi yhteenkään draamaan, jos pettäminen paljastuisi jostain syystä. Tämän myötä pari juttua on peruuntunut ennen kuin mihinkään seksiin on edetty. Yksi jäi oma-aloitteisesti miettimään, onko hän valmis kantamaan salaisuuden taakkaa. Toinen väitti minulle olevansa tietynlaisessa avoimessa suhteessa, jossa vaimo ei vain halua tietää hänen seikkailuistaan, mutta se tarinointi ei kuulostanut mielestäni hänen kohdallaan totuudelta ja lopulta tuli olo, että parempi jättää hänet välistä.

Photo by cottonbro on Pexels.com

Olen siis kyllä sinänsä tietyltä osin pahoillani, jos olen pannut miehesi kanssa. Minä todella toivoisin, että pettämisen sijaan ihmiset keskustelisivat ja miettisivät muita mahdollisuuksia toteuttaa halujaan. Vaikka kumppani ei saisi koskaan tietää pettämisestä ja pettäminen ei siten aiheuttaisi hänelle suoraan satuttamista, eihän se tietenkään ole mitenkään oikein. Olenkin kertonut varatulle seksikumppanille tilanteen aiheuttavan minulle ristiriitaisia fiiliksiä, mutta toisaalta itse olen vastuussa vain omalle parisuhteelleni, missä nämä jutut ovat täysin sallittuja.

(Kuka haluaa heittää ensimmäisen kiven minua kohti?)

6 kommenttia artikkeliin ”1/24 – Panisinko varattua?

 1. Vili 03.12.21 / 07:38

  Aikoinaan minulla oli seksisuhde naimisissa olevan naisen kanssa. Siis mieheltään salaa. Itse olin sinkku. Aluksi se häiritsi minua, mutta nainen ilmaisi selvästi, ette minun tarvitse siitä huolehtia. Se on hänen asiansa. Sen jälkeen en huolehtunut ja kivaa oli. Varmaan molemmilla. Jäi kiva muisto. Juttu päättyi, kun löysin nykyisen vaimoni. Päättyi hyvässä hengessä, koska ikäeromme ja haaveemme eivät olisi meidän välillämme mahdollistaneet parisuhdetta.

  • os 03.12.21 / 16:27

   Se meni mukavasti sitten. :)

 2. Crazyrox 03.12.21 / 16:37

  Itsekin olen pannut joitakin kertoja varattuna että varattuja. Salaa tapahtuneet kuis muutenkaan. Aiheen tabuisuus estää sen, että voisi tosta vaan- periaatteella ehdottaa vakikumppanilleen hiukan toisenlaisia järjestelyjä.
  On tietenkin moraalisesti kyseenalaista touhuilla tällaisia asioita salaa, mutta himot ja vaihtelunhalu ottavat helposti yliotteen. Toisaalta kaikki väärä ja kielletty on kiehtonut ihmisiä kautta aikain.

  • Kukka 03.12.21 / 17:34

   Toki toi on mahdollista jos pystyt tuottamaan edelleen kumppanillesi tyydytystä vertaamatta häntä siihen toiseen ja jos yhtäkkiä yrität tuida suhteeseen jotain lisämaustetta jonka kokenut toisaalla saattaa toinen ehkä alkaa epäillä.
   Minä saatan fantasioida, mutta en ikinä aio toteuttaa. Kumppanini oli kerran jopa kateellinen fantasioilleni kun annoin hänen sen lukea, vaikka kirjoitin minä muodossa hän ei ymmärtänyt että se en ollut Minä vaan novellin hahmon minä.. mikä soppa! Nyt olen sitten vain ns. pöytälaatikkoon kirjoittaja ja miettinyt uskaltaisinko julkaista jotain. No mutta vähän aloin poukkoilla asiasta 😆
   Kumppanistani tiesin heti että nyt on jotain vialla ja syykin pian selvisi.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.