Iik oonko normaali?

95% myöntää harrastavansa sitä ja loput 5% valehtelee. Ainakin melkein. Siitä kysellään kaikkien nuortenlehtien lääkäripalstoilla ja erilaisilla nettifoorumeilla, sekä hakukoneilla etsitään siitä tietoa. Kyse ei voi olla mistään muusta kuin masturboimisesta. Tähänkin blogiin johtaneista hakusanoista ”itsetyydytys” on ollut suosituin. Onko se pettämistä, jos sitä harrastaa parisuhteessa? Voiko siitä olla jotain vaaraa? Onko runkkaaminen syntiä? Miksi masturbointi on mielestäni parempaa kuin yhdyntä? Miten voisin tyydyttää itseäni?

Niin, kummallista kyllä, näitä asioita hakee useampi kuin yksi ihminen päivässä. Töissä tuli juuri hieman ehkä naureskeltuakin, kun Suosikin palstalla eräs tyttö pohti, ovatko kuukautiset jääneet pois itsetyydytyksen takia. Eilen 4D-ohjelmassa kerrottiin masturbointimaratonista, joka aiheutti suurta kohua Iso-Britanniassa; pappi tietenkin saarnasi tapahtuman vievän järjestäjät helvettiin, ja media tivasi, miksi niin yksityisestä asiasta tehdään tuollainen tapahtuma. Onneksi sentään löytyi ihmisiä, jotka hyväntekeväisyyden nimissä ryhtyivät runkkaamaan. Vaan odottaako heitä nyt helvetti tai kasvaako kädet täyteen karvoja?

Koska netti on jo täynnä tietoa itsetyydytyksestä, en aio kirjoitella siitä juurikaan faktoja. Jos niitä kuitenkin kaipaa, suosittelen esimerkiksi sivustoja http://www.itsetyydytys.orgTohtori.fi ja Väestöliiton artikkeleita. Myös tässä blogissa on jo kirjoiteltu itsetyydytyksestä, mutta tähän aiheeseen voit kirjoitella kysymyksiäsi tai kommenttejasi asiaan liittyen.

Mutta miksi ihmiset hakevat tietoa niin paljon juuri itsetyydytyksestä? Vieläkö jotkut lapset kuulevat pelotteluja siitä, kuinka itsetyydytys saastuttaa ihmisen? Saarnaavatko uskovaiset liikaa siitä, kuinka seksi kuuluu ainoastaan kahden naimisissa olevan ihmisen välille? Luuleeko joku oikeasti, että on poikkeava, jos runkkaa kerran päivässä – tai ehkä vain kerran kuukaudessa? Ja ajatteleeko moni niin tyhmästi, että suhteessa on lupa harrastaa seksiä vain kahdestaan? Miten joku voi edes kuvitella, että itsetyydytyksen takia kuukautiset jäävät pois?

Ehkä tosiaan kouluissa pitäisi olla oppitunteja masturbointiin liittyen. On vähän hassua, että lapsien tarvitsee hakea huolissaan tietoa siitä, että miksi he hyväilevät itseään ja onko se nyt aivan sallittua ja hyväksi terveydelle.

Btw, mitä luulisitte tapahtuvan, jos Suomessa järjestettäisiin ryhmärunkkaustapahtuma? Ja lisäkysymyksenä, mikä on sinun runkkausennätyksesi eli kuinka kauan olet masturboinut putkeen – ja miksei niinkin, että kuinka monta kertaa enimmillään päivässä? ;)

kirjoittanut: oceansoul

5 kommenttia artikkeliin ”Iik oonko normaali?

 1. MW 08.05.08 / 02:50

  No mun mielestä on ihan ymmärrettävää jos lapset/nuoret kyselee eikä tiedä asioista. En koe mitenkään kauhisteltavana asiana. Ja kun ite mietin ala-asteaikaa vaikkapa, niin ihan hyvä ettei ollu ennen viidettä luokkaa mitään seksivalistuksia ja muita – antaa lapsien olla lapsia, kun suurin osa niitä vielä yläasteikäsenäkin on. Eikä se välttämättä liity uskonnollisuuteen, en oo ite henkilökohtasesti kuullu mitään saarnoja, tietty netissä joitakin. Mut luultavasti itsetyydytyksesta puhuminen koetaan kiusalliseks ihan vaan siks että se on jokaisen oma asia, eikai kaikkee tarvi muiden kanssa jakaa? Ja eiköhän monet eti netistä myös tietoa, millä eri tavoilla itsetyydytystä voi harrastaa ;>

  Ryhmärunkkaustapahtuma…kuulostaa oudolta. En kattonu 4D:tä mutten ymmärrä miten siinä sitten tehtiin hyväntekeväisyyttä? :D

 2. oceansoul 08.05.08 / 18:50

  No jotkut esim. anto rahaa sen mukaan, kuinka monta orgasmia saa se henkilö, joka oli pyytänyt sponsoriksi jne.. :D Ja sitten ne rahat annettiin hyväntekeväisyyteen, mitä siitä tapahtumasta kertyikin. Aika hassu tapahtuma mun mielestä, en kyl ite varmaan kuitenkaan kehtais mennä, jos semmonen joskus Suomeenkin tulis. ;P Mutta sen tosiaan järjesti pari seksologia, jotka halus tosiaan levittää tietoa siitä, että itsetyydytys on normaalia ja turvallisin seksin muoto jne.

  Joo, monet etsii tosiaan ihan vain neuvoja, ja mainitsinkin siitä ekassa kappaleessa viimeisessä kysymyksessä :P (Ja nuo muutkin kysymykset oli ihan oikeasti kaikki sellaisia, joita on käytetty hakusanoina.)

  Monet aloittaa itsetyydytyksen jo ala-asteella, ja sitten tulee juuri näitä kysymyksiä mieleen, että olenko normaali jne. (Ja kun aihe koetaan hävettävänä usein, niin siitä ei siksi tosiaan tule juteltua muiden kanssa eli ei ehkä tiedä, että muutkin sitä harrastaa.) Meillä ainakin oli seksivalistusta jo jossain viidennen luokan bilsan tunneilla ja kuukautisvalistusten yhteydessä, että eikös siinä samassa nyt voisi kertoa, kuinka itsetyydytys on täysin normaalia jne. ;) En puhunutkaan, että välttämättä nyt ihan ekalla luokalla tarvisi semmoisista puhua.

  Noh, ehkä Suomessa ei uskonnollisuus niin suuri syy ole, mutta kuitenkin se joskus saattaa taustalla olla. (Ohjelmassakin taidettiin mainita, kuinka Bush on Amerikassa tukenut kampanjaa, joka kehottaa pidättäytymään jne.)

 3. hillosiili 12.05.08 / 14:57

  Kyllä minun mielestäni noille ihmettelemillesi asioille (kuinka joku voi luulla, että itsetyydytys on syy kuukautisten viivästymiseen, jne.) löytyy syy jo tuostakin, mitä MW sanoi. Muistan kyllä, että meillä oli ensimmäisen kerran jotain seksuaalisuuteen liittyvää valistusta yhdeksännellä luokalla – ja sekin oli lähinnä sellaista, että jaettiin kondomeja ja kerrottiin nimenomaan yhdynnästä.

  En muista, että minulle olisi ainakaan koulussa kerrottu missään vaiheessa masturboimisesta, joten voihan se kieltämättä antaa lapselle sellaisen oletuksen, että se on epänormaalia, kun ei siitä puhuta. En usko, että kovinkaan monille lapsille ainakaan Suomessa enää tietoisesti annetaan sellaista kuvaa, että se olisi väärin, mutta se puhumattomuus saattaa aiheuttaa sen, että lapset tulevat itse tällaiseen lopputulokseen.

  Kuitenkin olen sitä mieltä, että seksivalistus voitaisiin aloittaa koulussa kyllä ihan hyvin jo siinä 11-vuotiaana (en tiedä aloitetaanko jossain jo, muttei meillä ainakaan), kun ensimmäisillä se puberteettikin jo alkaa. Ja hyvin tärkeää voisi olla kaikkien sukupuolitautien ja yhdyntäasioiden lisäksi kertoa itsetyydytyksestäkin.

  Tuo ryhmärunkkaustapahtuma kuulostaa ihan hauskalta. =D En varmaankaan menisi itse mukaan, mutten paheksuisikaan sitään. Tosin en usko, että suomalaiset ihan niin avoinmielisiä ovat, etteikö se täälläkin herättäisi suurta kohua.

 4. villiq 25.07.09 / 15:46

  Ryhmärunkkaus kunniaan Suomessakin! Meillä ollaan niin takapajuisia seksiasioissa, että jopa kaksinaismoralismin mallimaa USA päihittää meidät mennen tullen. Siellä sentään on kaikenlaisia happaningejä (esim. Nudes-A-Poppin), joissa alastomuutta ei hävetä. Meillähän paljaasta pinnasta tarjolla on vain sakkolappuja. Ainoa ”revittely” taitaa olla Padasjoen nakukymppi siellä jossain erämaassa, poissa silmistä… Vai tietääkö joku jotain seksikästä tapahtumaa Suomesta?

  Seksistä ja siis masturboinnistakin voisi kouluissa puhua normaalisti niin kuin kaikista muistakin elämään liittyvistä asioista, vaikka ekaluokalta alkaen. Ei siinä ole MITÄÄN hävettävää, ellei siitä sellaista tehdä. Mutta meillähän se (uskonnollisperäinen) syyllistäminen osataan.

  Kysyit putkeen masturboinnista. Kolmisen tuntia taitaa olla oma ”ennätys”. Se on ihan mukavaa ajankulua autolla ajaessa… Kumma, ettei sitä ole vielä keksitty kieltää lailla :)

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.