Liukuvoidetta peliin

Tällä kertaa en aio kirjoittaa pitkää artikkelia, koska aiheena on vain liukasteet. Tämä siksi, että hihattoman mainittua rypsiöljy eräässä artikkelissa, ovat ihmiset hakeneet tähän liittyviä sanoja. Siksi pieni kirjoitus asiaan liittyen.

Itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta rypsiöljyn tai esimerkiksi kosteusvoiteen käytöstä liukasteena. Mutta sen huomauttaisin, että kondomit eivät pahemmin pidä niistä (öljyt haurastuttavat lateksia), eikä välttämättä kaikkien iho/limakalvotkaan. Siksi siis ainakin yhdynnässä kehottaisin ennemmin käyttämään oikeaa liukuvoidetta. Myöskään seksilelujen kanssa ei tule käyttää öljypohjaisia tuotteita.

Milloin sitten yleensäkin käyttää liukuvoidetta? Monesti naisen limakalvot ovat riittävän kosteat esileikkien jälkeen, mutta jos näin ei ole, kannattaa toki kokeilla, jos liukuvoiteen kanssa tuntuisi paremmalta. Itseni kohdalla ainakin on joskus satunnaisesti niin, etten vain kiihotu tältä osin tarpeeksi, jolloin liukuvoide on ihan hyvä juttu. Toinen tilanne, anaaliseksi, on sellainen, jossa liukuvoide on lähes pakollinen. Kolmas ”syy” voi olla ihan vain sekin, että halutaan vain enemmän liukkautta, vaikka sellaiseen ei välttämättä olisikaan tarvetta.

Joku voi nyt heti pelästyä, ettei uskalla kävellä seksikauppaan ostamaan liukuvoidetta. Noh, heille kerrottakoon, että normaaleista isoista ruokakaupoistakin niitä löytää (ja ei, kukaan ei kiinnitä huomiota, jos sellaisen menet ostamaan) sekä apteekeista. Ja tietenkin nettikaupat ovat pelastus monille niin liukuvoiteen kuin monen muunkin seksiin liittyvän asian kohdalla. Liukuvoiteiden hinnat vaihtelevat niin suuresti, että niistä on melkeinpä turha sanoa mitään, mutta viidellä eurolla saa jo pienempiä tuubeja, joten yhteen sellaiseen satsaaminen ei varmastikaan ketään kaada konkurssiin. ;)

Itse olen ollut ihan tyytyväinen RFSU:n Klick-liukuvoiteeseen, kun ei suuremmin ole tullut tarvittua, mutta kenties lukijoistamme joku osaa muitakin liukuvoiteita suositella + muutakin niistä kirjoitella. Joten… sana on (ainakin melkein) vapaa.

kirjoittanut: oceansoul

6 kommenttia artikkeliin ”Liukuvoidetta peliin

 1. hihaton 21.07.08 / 13:32

  Täytyy myöntää, että rypsiöljy on minultakin kokeilematta, mutta kuulopuheiden perusteella se on ihan käypää ainetta tilapäiseen käyttöön. Kondomin kanssa ei tosin kannata kokeilla, ettei öljy tee tepposia kumin kestävyydelle (kai jokainen on nähnyt kortsupaketin varoitukset öljypohjaisista liukasteista?). Kosteusvoide toimii kohtuullisesti eikä kokemuksieni mukaan aiheuta limakalvojen ärsyytymistä, mutta kondomiystävällisyys voi olla vähän niin ja näin. Silloin tällöin nuo kuitenkin menevät, jos muuta ei ole tarjolla ja panetus on kova.

  Varsinaisia liukuvoiteita saa hajustettuna, maustettuna, juoksevina ja vaseliinimaisina, joten jokaiselle pitäisi löytyä sopiva. Tarjolla on myös erityisesti anaaliseksiin suunniteltuja tuotteita, joista muutama sana seuraavaksi.

  Pääasiassa suosin vaseliinityyppisiä voiteita, joista esimerkiksi Doc Johnson Anal Lube on osoittautunut käyttökelpoiseksi ja suhteellisen riittoisaksi. Juoksevammista liukkareista Aqua Glide Anal on kondomiystävällinen ja toimivaksi todettu, samoin kuin puudutusaineella terästetty Adam & Eve. Viimeksi mainittu on toimiva vaihtoehto peppuseksiharrastusta aloittelevalle, koska se helpottaa uudenlaisiin aistiärsykkeisiin tottumista vaimentamalla niitä hieman. Mitään valtavaa vaikutusta puudutteella ei ole, mutta apu se on pienikin apu.

  Emätinpuolelle kannattaa valita jokin ”perinteinen”, vesipohjainen perusliukkari, kuten jo edellä mainittu Klick tai Aqua Glide. Suuseksiin puolestaan sopivat maustetut JO H2O ja I-D Juicy Lube, jotka ovat myrkyttömiä ja maistuvat ainakin hieman paremmalle kuin maustamattomat vastaavat. Esanssisiahan nuo maut ovat, mutta eivät mitenkään vastenmielisiä.

  Varsinkin juoksevat voiteet tahraavat lakanoista suhteellisen helposti, joten alla kannattaa käyttää pyyhettä tai lateksilakanaa. Vaihtoehtoisesti voi tietty harrastaa seksiä esimerkiksi suihkutiloissa tai luonnon helmassa, mikä vain itselle sopii parhaiten.

 2. Seksualisti 21.07.08 / 13:52

  Vinkki:
  Voisit kirjoittaa myös liukuvoiteiden eroista. Niitä on aika moneen käyttöön ja makuun: vesipohjaista, silikonipohjaista öljypohjaista, luomua, maustettua, lämmittävää, kihelmöivää, puuduttavaa, geelimäistä, juoksevaa…

 3. oceansoul 21.07.08 / 15:41

  Kiitokset hihattomalle suosituksista + muista vinkeistä!
  En tiedä, kummalle Seksualistin kommentti oli suunnattu (mutta hihattomalle varmaan, koska minä en tosiaan ole juurikaan perehtynyt liukuvoiteisiin sen enempää), mutta olisithan toki itsekin voinut niistä muutaman sanan sanoa. ;)

  Minä en muuten ole kyllä oikein ymmärtänyt, miksi joku haluaa suuseksissä käyttää liukuvoidetta. :D Voihan se tietysti tuntua kivemmalta, mutta jotenkin vähän vierastan ajatusta.

 4. Seksualisti 22.07.08 / 12:02

  Ok. Pieni liukuvoidesanasto.

  – Vesipohjainen: Vesiliukoinen, eli pelkällä vesipesulla pois lähtevä liukastusaine. Useimmat liukuvoiteet ovat vesipohjaisia. Voivat olla geelimäisiä tai juoksevia. Geelimäiset eivät sotke kovin helposti, mutta juoksevammat muistuttavat enemmän pimpsan nesteitä, joten ne voivat olla luonnollisemman tuntuisia.

  – Silikonipohjainen: synteettinen öljyvalmiste (sopii kondomien kanssa yhteen), kehitetty erityisesti anaaliseksiä varten. Hyvin liukas ja pitkäkestoinen. Haittapuolena se, että ei lähde pois pelkällä vedellä. Puhdistus vaatii saippuaa, joka voi paljon käytettynä ärsyttää limakalvoja. Toimii myös suihkussa tms. vesileikeissä, koska ei lähde heti veden vaikutuksesta pois.

  – Öljypohjainen: Joko luonnonöljypohjainen tai myös hierontaan tarkoitettu voide. Öljyt eivät sovi kondomien kanssa välttämättä yhteen, sillä öljy voi haurastuttaa lateksia. Etuna liukkaus ja sopivuus koko keholle ja jotkut ovat 100% luonnontuotteita. Peseminen vaatii saippuaa.

  – Maustettu/maustamaton: maustetut liukuvoiteet ovat parhaimmillaan sellaisissa leikeissä, joissa vaihdetaan käsipelistä suuseksiin ja yhdyntään ja taas toisinpäin. Jotkut liukuvoiteet on varustettu maun sijaan pelkällä tuoksulla, joten ostaessa kannattaa olla tarkkana. Jos on herkkä iho tai limakalvot, niin maustetut voivat helposti aiheuttaa ärsytystä. Niiden vastapainona on myös allergiatestattuja hajuttomia ja mauttomia aineita.

  – Efektit: tavallisimmat liukuvoiteiden efektit ovat lämmittävä, kihelmöivä ja puuduttava. Lämmittävä liukuvoide alkaa lämmittämään joko hankauksesta tai puhaltamisesta. Kihelmöiviä on erilaisia, ja jotkut, esim. mentholia sisältävät voivat olla aika vahvaa kamaa, joten kannattaa kokeilla ensin pienillä määrillä. Puuduttavilla aineilla on ainakin kaksi erityistä käyttöä, aiemmin mainittu tuntemusten vaimentaminen, jos on arat tai tiukat paikat, ja laukeamisen hidastaminen.

  – Paksut voiteet: Perinteisestä vaseliinista aina vesi- tai öljypohjaisiin voimaisiin voiteisiin, joita käytetään usein extreme-harrastusten yhteydessä. Isot dildot, fist-fuck, reipas anaaliseksi tai muu tehokasta voitelua vaativa toiminta on näiden pääasiallinen käyttötarkoitus.

  Tehkää lisäyksiä ja korjauksia yleisen hyvän nimissä! ;o)

 5. MikkoT 03.08.08 / 15:05

  Tuli noista hajustetuista liukkareista mieleen, että niitä käyttäville voi tulla hauskoja assosiaatioita vaikka karkkia syödessä.

  Itsellä ensimmäiseen anaaliseksikokemukseen liittyi oliiviöljy. Varmasti lähemmäs 10 vuotta oliiviöljyn tuoksu assosioitui anaaliseksiin ja sitä syödessä nenään tuli sellainen ihana pieni pyllyn tuoksu:)

 6. Monenlaista 15.07.09 / 06:18

  Ernomainen tuote on Kama Sutra Vitalizer. Saa ainakin terveyskaupoista. Ollaan käytetty esileikissä alkuliukasteena jo vuosia. Todella laadukas, mutta maksaa yli 10€/100ml

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.