11/24 – Liukkautta lisää (mutta mistä?)

*Joulukalenteripostaukset ovat lyhyitä artikkeleita, jotka antavat esim. vinkkejä seksiin liittyvistä asioista tai ne ovat keskustelunavauksia blogin lukijoille.*

Luukku 11

Liukuvoide – tuo monille tarpeellinen varuste. Vaikka nesteitä riittäisi normaalisti omasta takaa, saattaa kondomin ja seksilelujen kanssa lisäliukkaus olla tarpeen. Puhumattakaan siitä, jos tarkoituksena on harrastaa anaaliseksiä tai vaikka fistausta. Monilla naisilla on silti esimerkiksi hormonaalisista syistä kuivia kausia, jolloin liukuvoidetta on tarpeen käyttää aina ihan tavallisissakin yhdynnöissä.

Meillä käytetään vain vesipohjaisia liukuvoiteita, sillä ne sopivat kondomien kanssa ja en halua, että minussa on voidetta, joka ei helpolla huuhtaisulla poistu. Pyrin myös valitsemaan mahdollisimman turvallisia vaihtoehtoja: hajusteettomia ja ilman esimerkiksi parabeeneja tai muita epämääräisiä kemikaaleja. Vesipohjaisia liukuvoiteita löytyy todella paljon enkä niitä tähän ole listailemassa, mutta monenlaisia olen siis ostanut seksivälineliikkeistä, apteekeista ja jopa ihan isosta marketista. Viimeisimmäksi apteekkireissulta tarttui mukaan Amoa Aquan liukkari, jossa on myös pantenolia (pitäisi olla hyväksi herkille limakalvoille).

Vesipohjaisten lisäksi on siis silikonipohjaisia, joiden ’teho’ säilyy kauemmin, mutta ne eivät sovellu kaikille silikonisille seksivälineille. Öljypohjaisia liukuvoiteita ei voi käyttää kondomien eikä oikein minkään seksivälineiden kanssa.

Mitä liukuvoiteita käytät ja missä tilanteissa? Mikä on suosikkimerkkisi ja mistä sitä ostat?

 

Yksi kommentti artikkeliin ”11/24 – Liukkautta lisää (mutta mistä?)

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.