14/24 – Seksileikeillä piristystä elämään

Kaikkia seksileikkejä ei varmastikaan ole mielekästä jokaisen kokeilla ja kumppanin kanssa touhuillessa on muistettava molempien rajat. Suosittelen kuitenkin kaikille jonkinlaista leikkimielisyyttä ja luovuutta seksissä, jolloin seksielämä ei pääse yksitoikkoiseksi. Osa on ehkä tyytyväisiä, jos esim. harrastetaan pelkkää tavallista emätinyhdyntää, mutta monille sellainen on pidemmän päälle liian tylsää. Seksileikit eivät vaadi läheskään aina varsinaisia seksileluja, mutta ne ovat siihen hyvä apuväline. Seksileluja tuli käytyä läpi yhteenvetomaisesti joulukalenterin aluksi, joten nyt siis tarkoitus miettiä seksileikkejä yleisemmällä tasolla.

Tekemässäni seksuaaliset mieltymykset -lomakkeessa (jota pitäisi ehkä muokkailla joskus vielä paremmaksi) on mahdollista kertoa ajatuksensa seuraavalla asteikolla:

  1. Ei kiitos! En halua kokeilla tätä koskaan (tai olen jo kokeillut tätä enkä enää koskaan halua uudelleen).
  2. Mieluiten ei. Asia ei juurikaan kiihota minua, mutta voin mahdollisesti toteuttaa kumppanini niin halutessa.
  3. Ei aiheuta suuria tuntemuksia suuntaan eikä toiseen. Voisi siis olla osa seksielämääni, mutta minua ei harmita, vaikka en tällaista koskaan harrastaisi.
  4. Tämä kiinnostaa minua ja voisin mielelläni joskus kokeilla/harrastella kyseistä asiaa.
  5. Kyllä, kiitos! Tämä kiihottaa minua erityisesti. (Olen erittäin halukas kokeilemaan, jos on vielä jäänyt kokeilematta.)

Jos jokin seksuaalinen toiminta on jommankumman mielestä ehdottomasti ”ei kiitos”, sitä ei tietenkään voi lähteä kokeilemaan. Sen sijaan jos toiminta arvioidaan asteikon kohdalle kaksi tai ylemmäs, kokeilu saattaa olla kannattava. Ehkä huomaat(te), että asia ei ole teitä varten, mutta toisaalta siitä saattaakin löytyä uusia kiihottava lisä seksielämään. Rohkeasti siis vain ”leikkimään” eli kokeilemaan erilaisia juttuja! Kokeilematta ei kannata jättää vain siksi, ettei ole varma, saako kyseisestä jutusta suuria nautinnon tuntemuksia. Pelkkä hauska yhdessä kokeileminen antaa lisää läheisyyttä, vaikka seksileikki ei olisikaan niin upeaa, mitä oli alun perin ajateltu. Sellainen toki vaatii luottamusta eikä kannata olla tosikkona liikenteessä. Seksileikkikokeiluista kannattaa joka tapauksessa keskustella aina jälkikäteen; miltä se tuntui ja voiko se sisältyä seksielämään tulevaisuudessa.

PS. Lue myös esimerkiksi Naisen Hehku -blogin postaus Leikki ja luovuus seksissä, jossa kerrotaan vinkiksi mm. leikki ”kuninkaallinen kohtelu”. Blogi on kirjoitettu naisten välisiä suhteita ajatellen, mutta ajatukset sopivat toki myös heteroseksiin. Kuninkaallisessa kohtelussa toinen kumppaneista on kuninkaallinen yhden illan ajan ja toisen tehtävä on siis toteuttaa hänen toiveensa. Tällöin kumpikin saa vuorollaan mahdollisuuden kertoa vapaasti seksitoiveensa, jotka toinen siis toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.

Mitkä ovat sinun lempiseksileikkejäsi?

Yksi kommentti artikkeliin ”14/24 – Seksileikeillä piristystä elämään

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.