Seksi on paljon muutakin kuin vain yhdyntää

Monesti ihmiset käyttävät virheellisesti keskusteluissaan yhdynnän synonyyminä seksiä. Kun seksi ei kuulemma suju, tarkoitetaan sillä monesti vain sitä, ettei (emätin)yhdyntä onnistu. Sinänsä käsitteiden ”väärinkäyttö” ei ole vakavaa, mutta siitä nouseva ajattelumalli on: joidenkin mielestä seksi ei ole mitään ilman yhdyntää. Tai mikä ehkä vielä yleisempää, ei edes ajatella sitä, että seksiä voisi harrastaa ihan yhtä nautinnollisesti myös ilman sitä yhdyntää, jos vaikkapa toinen ei ole siihen kykenevä tai halukas. Mistä siis kumpuaa näin yhdyntäkeskeinen ajattelu, kun seksin muotoja kuitenkin on niin monia?

Usein suuseksi ja käsillä tapahtuva hyväily luetaan vain esileikeiksi, vaikka ne yksinäänkin voisivat riittää tyydyttämään molemmat. Suuseksistä on jo aiemmin kirjoitettu esimerkiksi artikkelissa Suuseksi nautintoa(ko). Käsillä tapahtuvaan hyväilyyn voi kuulua esimerkiksi klitoriksen hyväily ja ’sormettaminen’ emättimeen tai/ja anaaliin. Lisäksi mukaan voidaan ottaa seksileluja klitoriskiihottimista dildoihin ja anaalitappeihin.

Seksiksi voidaan aivan yhtä hyvin lukea myös itsetyydytys. Sitä voi harrastella niin yksistään kuin kumppaninsakin kanssa. Molemmat voivat hyväillä itseään toisen katsellessa; toinen voi myös ”auttaa” toista (esim. nainen voi hyväillä miehen kiveksiä tai peräaukkoa tuottaakseen enemmän nautintoa tai mies voi suudella ja hyväillä naisen rintoja jne.). Myös eroottista hierontaa voi kokeilla. Yleensä kannattaa aloittaa kehon ääreisosista (varpaat, kädet, pää) ja siirtyä sitten selkään, jalkoihin, rintoihin, pakaroihin ja lopuksi vasta jalkoväliin. Halutessa voi käyttää hierontaöljyä.

Lisäksi voi myös muistaa anaaliseksin, josta blogissa on kirjoitettu muun muassa merkinnässä ”Miten saan kumppanini harrastamaan kanssani anaaliseksiä?”. Kaikki eivät siitä toki tykkää, mutta toisille voi sen kautta ulottua aivan uusi ihana alue.

Jos siis lapsia ei olla tekemässä, seksin ei tarvitse välttämättä sisältää ollenkaan yhdyntää emättimeen. Myönnänhän toki itsekin, että kaipaan edellä mainittujen lisäksi usein myös juuri sitä perinteistä yhdyntää. Silti välillä tulee harrasteltua esimerkiksi suuseksiä molemmin puolin orgasmiin asti (en kuitenkaan tarkoita tällä sitä, että seksin tarvisi olla orgasmikeskeistäkään – myös ilman sitä seksi voi olla tyydyttävää!), jolloin yhdyntää ei välttämättä tule edes kaivattua. Jos siis joskus syystä tai toisesta yhdynnät eivät ole mahdollisia, ei seksin tarvitse siihen loppua.

Välillä myös tuntuu siltä, että läheisyys unohdetaan kokonaan, jos seksiä ei haluta harrastella. Silloinkin kuitenkin kannattaisi siis muistaa ihan vain halailla, nukkua vierekkäin, silitellä, pussailla ja esimerkiksi hieroa toisen hartioita, vaikka itse seksi ei maistuisikaan. Ja mikä tärkeää – antaa toiselle oikeus itsetyydytykseen, jos hän sitä kaipaa.

kirjoittanut: oceansoul

11 kommenttia artikkeliin ”Seksi on paljon muutakin kuin vain yhdyntää

 1. hihaton 16.11.08 / 19:24

  Hyvin sanottu! Olen ihan samaa mieltä siinä, että seksi voi olla paljon muutakin kuin yhdyntää, ja muistutus silloin tällöin on enemmän kuin paikallaan. Hienoa!

  *taputtaa karvaisia käsiään*

 2. Monenlaista 09.07.09 / 09:45

  Vaimoni kanssa olemme jo yli viisikymppisiä. Hänellä on limakalvot vaihdevuosien seurauksena ohentuneet eikä varsinainen yhdyntä tunnu enää hyvältä. Harrastamme silti nautinnollista seksiä useamman kerran viikossa ja masturboin myös välillä vaimoni tietäen asiasta. Laukaisen vaimoni yleensä käsin ja sitten itseni hänen auttaessaan vaikkapa kiveksiä hyväilemällä. Aivan mahtavaa ja molemmat saavat joka kerran hyvä orgasmin. To yhdyntäkeskeisyys pilaa monen ikääntyvän seksielämän kun sen hankaloituminen syystä tai toisesta lopettaa seksin harrastuksen kokonaan. Seksin monipuolisuudesta pitäisi kirjoitella paljon enemmän!

  • oceansoul 09.07.09 / 16:18

   Hienoa, ettei seksielämänne ole kuihtunut ko. ongelman takia, vaan tosiaan olette löytäneet muitakin tapoja tyydyttää toisenne.

   ps. Varmaan olettekin kokeilleet, mutta apteekeista saa ilman reseptiä estrogeenivoiteita ja -puikkoja jms., joilla yleensä saa limakalvot vahvistumaan. Liukuvoiteita ei myöskään kannata unohtaa.

 3. Tukeksi 06.08.09 / 20:47

  Luin joltain sivulta, että suihinotosta ( suuseksistä ) aiheutuisi kurkkusyöpää ja että 60% kurkkusyöpäpotilaista on saanut sen suuseksissä.

  • oceansoul 07.08.09 / 14:53

   Mä en kovinkaan paljon sitä nyt pelkäisi. Suuria syitähän ovat mm. tupakointi ja varsinkin jos sen lisäksi alkoholia käytetään paljon.

   Suojaamattomassa suuseksissä toki on vaara olemassa, jos kumppanilla on papilloomavirus (ja suurin osa ihmisistähän sairastaa elämänsä aikana jonkin HPV-viruksen aiheuttaman infektion, mutta kaikki virusmuodot eivät syöpiä siis aiheuta). Mitä enemmän kumppaneita, sitä suurempi vaara tietenkin.

   Enemmän kuitenkin olisin huolissani (näin naisena) kohdunkaulan syövästä, joita osa HPV-viruksista voi aiheuttaa. Nykyisinhän on olemassa parikin HPV-rokotetta (jollaisen itsekin olen saanut – harmillisesti ei kuitenkaan vielä ole yleisessä rokoteohjelmassa, ja hintaa apteekista ostettuna tulee satoja euroja), jotka kohdunkaulan syövältä suojaavat, mutta HPV-viruksia on niin paljon, että kaikkiin ne ei tietenkään tehoa. Siksi jokaisen naisen täytyisi muistaa säännöllisesti käydä ottamassa PAPA-koe, oli rokotteen ottanut tai ei.

 4. uuno 12.10.09 / 06:17

  olemme jo 70v -ylikin pariskunta.
  Paljon seksiä harstnut aina. Nyt on vaimolle tuulut ongelma
  Hänellä on alapäässä jokin tulehdus josta hän on kyllä yrittänyt eroon muttaa lääkinnästä ei ole olut apua
  Hän yrittää kyllä antaa pillua tietäen kuninka välttämätöntä se on minulle. Nseurauksena nytkin hänen on paikat niin kipeät että esimerkiksi istuminen on vaikeaa.
  Vaimoni ei ole kuitenkaan oikein hyvin ”lämpenevää” sorttia niinpä parantaaksemme hänen valmiuttaan ole n koittanut parantaa hänen vkmiuttaan molemminpuolisella suuseksillä
  Se onkin parantanut varsinkin hänen yhdyntävalmiuttaan .
  Nyt yritän muuttaa taktiikkaa että saisimme jättää yhdynnän vallan pois olen yrittänyt taivuttaa häntä että hän antaisi nussia suuhun lopuunsaakka. On vain hiukan onkelma kun vaimo on erittäin siveä hän ei pidä sitä luonnollisena yrittää noudattaa toivettanai tietäen kuinka tarppeelista se on minulle. Yhden kerran olen saanut laueta hänen suuhunsa
  se oli mahtavaa ja onisstumisen edellytyksiä on varsinkin kun minulta tulee niin vähän spermaa.

  Mikä neuvoksi

 5. Crazyrox 12.02.20 / 10:56

  Seksin ei todellakaan aina tarvitse johtaa yhdyntään. Eri kehonosien koskettelu voi tuottaa myös suurta nautintoa. Meidän tapauksessa nainen tykkää suuresti jalkojen ja varpaiden hyväilystä. Viikonloppuisin sohvalla istuessa leffan katsomisen yhteydessä nainen laittaa usein paljaat jalkansa syliini ja alan hieromaan. Elokuva menee pauselle viimeistään siinä vaiheessa, kun alan imemään naisen varpaita. Kiihottuu siitä niin voimakkaasti, että saa joskus jopa orgasmeja.

  • oceansoul 22.02.20 / 15:46

   Joo. Joskus on vain mukavaa ihan sellainenkin, että toinen koskettelee toista esim. jopa tunnin ajan ympäri kehoa eri tavoilla (esim. hierominen, silittely, nipistely, piiskaus, nuoleminen), mutta mahdollisesta kiihottumisesta huolimatta ei saa missään kohtaa koskettaa jalkoväliin. Tai enintään sallittua sukupuolielimille voisi olla vaikka jollain höyhenellä siveleminen, mutta ei siis varsinaista kiihottamista…

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.