Orgasmi hukassa

”Itse en ole saanut koskaan orgasmia miehen kanssa enkä tiedä, pystynkö saamaan ollenkaan. — Itse kärsin siitä, koska tietenkin haluaisin nauttia Jumalan luomasta lahjasta. Mietin vain, voiko probleema olla yleisempi uskovilla, jotka olemme saaneet ehkä aika tiukankin seksuaalikasvatuksen? Jotenkin olen ajatellut, että naisen osa on vaan tyydyttää mies ja se on siinä. Viime aikoina olen kuitenkin lueskellut asiasta ja miettinyt, voisinko itse tehdä asian hyväksi jotain. Suhteeni omaan seksuaalisuuteen ja seksiin on ollut nuoruudessa vaikea. Ehkä ongelmat juontavat juurensa sieltä.” (@Radikaali)

Tätä miettivät varmasti monet muutkin kuin vain nimimerkki Warner, joten en voinut olla tarttumatta aiheeseen.

En tiedä, onko asiasta minkäänlaisia tutkimuksia, joten on vaikeaa sanoa, onko ongelma yleisempi uskovaisilla. Varmaa kuitenkin on se, että lapsuudessa ja nuoruudessa opitut arvot vanhemmilta tai muilta auktoriteeteilta vaikuttavat myös myöhemmin tulevaisuudessa – oli kyse sitten mistä asiasta vaan. Jos seksistä ei ole puhuttu kuin ehkä lisääntymistarkoituksessa, ei liene kovinkaan ihmeellistä, jos itse nautinto (varsinkin naisen kohdalla) on tuntematon asia. Lainatussakin tekstissä henkilö mainitsee ajatelleensa, että naisen on tyydytettävä mies ja siinä se. Nimenomaan lisääntymistä ajatellen ei kovin tärkeää olekaan muuta kuin se, että mies saa orgasmin ja sen vuoksi siemensyöksyn. Mutta onneksi sentään seksi tosiasiassa on muutakin kuin lisääntymistä varten, joten myös naisella on oikeus päästä nauttimaan orgasmin tuomasta hyvästä olosta!

On hienoa, että kyseinen henkilö on ajatellut, että hän itsekin voisi vaikuttaa asiaan. Yhdynnän yhteydessä voi hyväillä itse tai pyytää kumppaniaan hieromaan klitorista käsin tai vaikkapa vibralla. Ja jos ei vielä ole harrastellut itsetyydytystä, kannattaa joskus ottaa hieman omaa aikaa ja opetella ensin itse tyydyttämään itsensä. Tämän jälkeen on helpompi antautua nautinnolle myös toisen henkilön seurassa. Ja jos suuseksi tuntuu luonnolliselta, voi sekin olla monille oiva keino saada orgasmi. Pelkästään yhdynnällä ei lähellekään kaikki naiset onnistu orgasmia saamaan, ja muutenkaan orgasmin tuottamista ei kuulu jättää vain kumppanin hommaksi.

Kristinuskon leviämisen jälkeen tietämys seksistä oli pitkän aikaa uskontojen verhoamaa. Seksi on nähty paheellisena ja siksi monet tiedot ovatkin olleet harhaanjohtavia tai jopa vahingollisia. Antropologi Margaret Mead on aikoinaan tutkinut monia Tyynen valtameren yhteisöjä ja hänen mukaansa on erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat naisen kykyyn kokea seksuaalista nautintoa. Naisen täytyy seksuaalisen tyydytyksen saamiseksi esimerkiksi elää kulttuurissa, jossa naisen himoa pidetään arvokkaana & joka opettaa erilaisia taitoja, joiden avulla nainen voi kokea orgasmin. Nykyisin puolueetonta ja tutkimuksiin perustuvaa tietoa on kylläkin hyvin saatavilla länsimaisissa yhteiskunnissa ja seksuaalikasvatus on osa koulujen opetussuunnitelmaa, mutta silti vielä vanhoja uskomuksia voi olla juurtuneena ihmisten mieliin. Jos jo lapsena on opittu, että tapa X on oikein tai väärin, voi olla vaikeaa muuttaa käsitystään myöhemminkään.

Orgasmivaikeuksien kanssa ei kannata taistella turhaan. Jos ratkaisu ei löydy tyydytystapojen muutoksista, apua voi saada lukkojen avaamiseen erilaisista terapioista. Helmessä oli esimerkiksi juuri juttua ns. traumaterapiasta.

kirjoittanut: oceansoul

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.