Valistusta ilman valistusta

Kuopiossa on viety seksivalistus lukion vessoihin.

Koulun wc-tiloissa nuoret voivat tutustua materiaaliin suojassa muiden katseilta. Valistusta on tarjolla myös kouluterveydenhuollon vastaanottotiloissakin, mutta siellä viesti ei välttämättä tavoita nuoria.

Kertakaikkisen hieno hanke. Täältä suunnalta kymmenen pistettä, kahdet käsiraudat ja valkoisen panomiehen kunniamerkki hieromasauvoineen.

Seksivalistuksen ongelma on yleensä juuri se, että se ei tavoita oikeaa kohderyhmää. Ne, jotka kuuntelevat terveystiedon tunnilla, hankkisivat samat tiedot kuitenkin, kun taas se opastusta tarvitseva osa ei kehtaa osoittaa kiinnostusta. Kun tieto viedään paikkaan, jossa sitä saa selata omassa rauhassa, saadaan jo hyvä alku, mutta idean suurin nerokkuus jää Hesariltakin lähes mainitsematta.

Heti, kun perse kohtaa posliinijumalan, ihmisen aika alkaa käydä pitkäksi. On aivan sama, onko tarjolla oleva lukemisto Aku Ankka, Ööpinen vai Turengin puhelinluettelo, se tarttuu käteen alta aikayksikön. Kuopiossa on tajuttu iskeä tähän saumaan ja tuloksena on toivottavasti joukko fiksuja, seksitietoisia nuoria ja jokunen ei-toivottu raskaus vähemmän.

Lisää tämmöisiä, jooko?

kirjoittanut: hihaton

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.