Seksiä miehen tai naisen kanssa

Mieheni antoi minulle luvan harrastaa seksiä naisten kanssa (olen bi). Mutta hän sanoi, että jos olisin sängyssä toisen miehen kanssa, suhde häneen olisi ohi. Miksi näin? Olenhan viehtynyt kumpaankin sukupuoleen, ja näin ollen kyseessä ei olisi kokeilu vaan himo, josta kumppanini juuri sanoo olevansa mustasukkainen. Enkä ole ainoa tämän ongelman kanssa – miksi miehet usein jakavat naisensa mieluummin toisen naisen kuin miehen kanssa? Jos mieheni harrastaisi seksiä toisen ihmisen kanssa, olisi se minulle aivan sama mitä sukupuolta tämä kolmas osapuoli edustaisi.

Gwenn

Et mainitse asiasta mitään, joten oletan tässä, että miehesi on hetero. Miehen seksuaalisella suuntautumisella voi olla tai voi olla olematta vaikutusta asiaan.

Biseksuaalisuutta on montaa eri tasoa, ja karkeasti olen tavannut jakaa tasot kahteen luokkaan. Ensimmäinen luokka koostuu ihmisistä, jotka haluavat elinkumppaninsa olevan tiettyä sukupuolta, mutta kokevat seksuaalista vetoa molempiin. Jälkimmäinen, käsittääkseni selkeästi pienempi ryhmä, kokee sekä seksuaalista että romanttista viehätystä sekä miehiä että naisia kohtaan. Veikkaan, että kuulut jälkimmäiseen kategoriaan.

Miehesi, joka oletukseni mukaan ei tunne samalla tavalla, näkee naiset ja miehet erilaisina kumppaneina itselleen ja sinulle. Se, että harrastat seksiä jonkun kanssa, on aina lähtökohtaisesti uhka suhteelle. Kuulostaa ehkä ristiriitaiselta aiempien kirjoitusteni kanssa, mutta kannattaa lukea tarkkaan: ”lähtökohtaisesti” tarkoittaa tässä sitä, että asiasta ei ole neuvoteltu eikä sovittu etukäteen.

Koska miehesi todennäköisesti ajattelee pitkäaikaista kumppanuutta eri sukupuolta olevien välisenä asiana, hän näkee toiset miehet suurempana uhkana suhteellenne. Koska seurustelet miehen (hänen) kanssa, hänen on helppo olettaa sinun suosivan miehiä seurustelukumppaneina yleiselläkin tasolla.

Kannattaa ehkä miettiä kahdesti, haluatko hänen pitävän oletuksensa, koska se helpottaa omaa elämääsi naispuolisten kumppanien suhteen. Lähtökohtaisesti toki kannattaa suosia rehellisyyttä, mutta tässä tapauksessa (siis kaikkien oletusten jälkeen) pieni valkoinen valhe on molemmille parempi kuin miehesi epävarmuuden lisääminen. Muista lähettää kuvia syrjähypyistäsi blogin toimitukselle!

kirjoittanut: hihaton

2 kommenttia artikkeliin ”Seksiä miehen tai naisen kanssa

 1. villiq 17.04.10 / 21:03

  ”miksi miehet usein jakavat naisensa mieluummin toisen naisen kuin miehen kanssa? Jos mieheni harrastaisi seksiä toisen ihmisen kanssa, olisi se minulle aivan sama mitä sukupuolta tämä kolmas osapuoli edustaisi”

  Ehkä tässä tule esille se miesten ja naisten suuri (keskimääräinen) ero. Miesten mustasukkaisuuden taustalla on pelko vieraista geeneistä eli se, että joutuisi elättämään toisten miesten perintötekijöitä. Sehän ei olisi mitenkään järkevää resurssien (eikä tämän ainoan elämän) käyttöä.

  Naisilla tällaista huolta ei ole. He kasvattavat varmuudella aina omia geenejään. Naisten mustasukkaisuuden taustalla on kuitenkin muuta, toisaalta pelko tunnetason kilpailusta ja toisaalta pelko ”elättäjän” eli miehensä resurssien menettämisestä. Tämä ero näkyy helposti siinä, että mies mustasukkaisena kysyy yleensä ensimmäisenä ”naitteko”, kun taas nainen kysyy ”rakastatko häntä”.

  Tästä voi lukea enemmän vaikkapa Osmo Tammisalon kirjasta Rakkauden evoluutio.

  Ehkä sekin voi olla syynä heteromiesten suhtautumiseen, että nainen on heidän mielestään lähtökohtaisesti aina kiihottava, samoin siis kahden naisen välinen seksi. Aina voi elätellä toiveita, että pääsisi joskus mukaan…

 2. oceansoul 18.04.10 / 00:28

  Tuosta hihattoman ”ensimmäisestä luokasta” käytetään aika yleisesti termiä bi-curious.
  Kirjoitanpa oman artikkelin, kun tämä alkoi mennä niin pahasti ohi varsinaisen aiheen.

  ”Tämä ero näkyy helposti siinä, että mies mustasukkaisena kysyy yleensä ensimmäisenä ”naitteko”, kun taas nainen kysyy ”rakastatko häntä”.”

  Jep, niinhän se yleensä on. Kyllä itsellenikin joku yksi pano olisi paljon helpompaa antaa anteeksi kuin pitempään jatkunut suhde.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.