Alaikäiset ja sadomasokismi

Kuinka sadisti saa olla, jos tyttö haluaa s&m-seksiä?

Aamulehti kirjoittaa siis tapauksesta, jossa 32-vuotias ruotsalainen on harrastanut sadomasokistisia leikkejä 16-vuotiaan tytön kanssa. Tapaus paljastui, koska tytön sukulaiset ilmoittivat asiasta poliisille nähtyään tytön mustelmat. Tyttö itse oli näitä juttuja halunnut, mutta syyttäjä haluaa jättää asian huomioimatta, sillä nuorella oli ”psyykkisiä taipumuksia itsensä vaurioittamiseen”.

Ruotsissa suojaikäraja on 15, joten sinänsä nämä kaksi henkilöä ovat voineet aivan laillisesti harrastella seksiä. Mutta miten on rajujen seksileikkien suhteen – voidaanko niitä hyväksyä? Missä raja menee? Meneekö peppuleikit jo liian rajuiksi? Olisi aivan mahdotonta alkaa vetämään jotain rajaa siitä, millainen seksi on sallittua alaikäiselle ja mikä ei.

Syyttäjä on sitä mieltä, että miehen olisi ”pitänyt viiltoarvista ymmärtää, että tytöllä on psyykkisiä ongelmia.” Tämä nyt on vähän hassua… Pitäisikö kaikkien ymmärtää, että tietyt arvet ovat juuri psyykkisistä ongelmista johtuneen viiltelyn seurausta?

Tietenkään kaikkia yksityiskohtia ei voi uutisten perusteella tietää, mutta en nyt vain jotenkin ymmärrä. Varmastikaan vanhempien mielestä ei ole mukava ajatus, että oma teinityttö on harrastellut 32-vuotiaan miehen kanssa tällaisia leikkejä (mutta olisiko sekään, että ihan tavallista vaniljaseksiä harrastelisi…). Sen nyt ei pitäisi tähän silti vaikuttaa.

Onko oikein, jos tapauksesta tulee pahoinpitelysyyte miehelle? Onko mielenterveysongelmainen 16-vuotias kykenevä päättämään siitä, että hän haluaa harrastaa tällaista seksiä? Entä jos ikää olisikin 2 vuotta enemmän? Onko siinä jotain eroa?

Asiassa on monta puolta, mutta toivon, ettei pahoinpitelytuomiota tule. Pahoinpitelystä kun ei kyse ainakaan ole näissä leikeissä ollut. Mies olisi kuitenkin saanut hieman harkintaa käyttää enemmän.

Muita blogin juttuja sadomasokismiin liittyen.

kirjoittanut: oceansoul

10 kommenttia artikkeliin ”Alaikäiset ja sadomasokismi

 1. Kipukoukku 15.09.10 / 18:30

  Tuo on vaikea kysymys. Eihän mitään rajoja seksissä voi vetää, jos kaikki tapahuu molempien suostumuksesta, mutta silti… Alaikäinen. Enpä tiedä, en ainakaan itse ryhtyisi sellaisiin leikkeihin 16-vuotiaan kanssa.

  • oceansoul 15.09.10 / 18:47

   En kyllä ryhtyisi mihinkään seksiin noin nuoren kanssa.

   Joo, onhan tämä tosiaan hyvin vaikea kysymys. Mutta jos todetaan, että mies on syyllinen, niin mitä seuraavaksi?

   Ja tämäkin silti riippuu niin ihmisestä; joku 16-vuotias voi olla vielä kovin lapsi, kun toinen menee jo täysi-ikäisestä. Mutta raja on Ruotsissa vedetty 15 vuoteen, joten sen perusteella sitten mennään.

 2. hihaton 16.09.10 / 22:51

  Viiltoarvista voi myös ymmärtää, että ihminen harrastaa vaikkapa S&M-leikkejä, joihin liittyy viiltelyä. Paitsi aiheellinen, tuo oletus on myös varsin todennäköinen kun otetaan huomioon konteksti, jossa nuo ihmiset tapasivat. Heitetään soppaan se, että molemmat ovat lain mukaan riittävän vanhoja kyseiseen aktiin ja juttu on meikäläisen näkökulmasta aika hyvin paketissa. Ei joka kadunmieheltä voi odottaa kykyä diagnosoida psyykkisiä ongelmia tai tunnistaa erilaisia viiltelyarpia.

  Okeiokei, ikäero ja apuapapua, mutta jos laissa määrätty ikäraja ei olekaan oikea, kuka sen määrittää?

 3. Gria 19.09.10 / 15:23

  Tossa on kyse kyllä niin paljon enemmän ite henkilöistä ku pelkästää lain laittamista ikärajoista. Mä voisin säikkyä tollasta vielä 25-vuotiaana.

  • oceansoul 19.09.10 / 17:29

   Säikkyä mitä, sadomasokismia? :D Kaipa jokainen ei-sadomasokisti säikkyisi, jos pistettäisiin häkkiin ja piiskattaisiin, vaikka ikää olisi 40v… ;o

   Mutta siis tyttöhän ei tässä ollut säikkynyt (päinvastoin), vaan hänen sukulaisensa. Syy, miksi tämä juttu nyt on ylipäätään oikeudessa, on tämän alaikäisen tytön mielenterveysongelmat. Saako alaikäistä (mutta suojaikärajan kuitenkin ylittänyttä) piiskailla, kun tyttö on joskus aiemmin anksteissaan vahingoittanut itseään?

 4. Gria 22.09.10 / 12:15

  No ei siltä varmaan saa kysyä yhtään mitään, jos se ei pysty olee vastuussa omista valinnoistaan. Iha riippumatta siitä mikä mielenterveysongelma sillä on.

  • oceansoul 22.09.10 / 17:04

   No kyllä sillä mun mielestä on väliä, mikä mielenterveyden häiriö on.. :D Onhan se nyt ihan eri asia, onko jollain ihmisellä esim. syömishäiriö, masennus, skitsofrenia vai persoonallisuushäiriö.

   Kysymys onkin, että onko tyttö ollut tarpeeksi järjissään? Eli on tarpeeksi kykenevä ottamaan vastuun valinnoistaan? Hän on ehkä ollut jossain kohtaa taipuvainen itsensä vahingoittamiseen, mutta tekeekö se silti hänestä kykenemättömän päättämään siitä, että haluaa seksuaalista kiihotusta piiskauksesta ja suuseksiin pakottamisesta? Olisiko hänen pitänyt odottaa 18-vuotiaaksi, että olisi saanut tehdä näitä juttuja? Entä olisiko asia ollut ookoo, jos piiskaaja olisikin ollut samanikäinen?

 5. Ella Kay 17.11.10 / 11:25

  Pelkkä seksi tuskin on rikollista tuossa tilanteessa. Toki harkintaa saa käyttää – vaikka suojaikäraja olisi mikä tahansa, ehkä ei kannata tehdä itseään puoltanuoremman kanssa mitään sellaista, jota tämä nuorempi osapuoli saattaa joskus vahmemmilla päivillä katua tai josta hän saattaa traumatisoitua jotenkin. Täysikäiseen vetäisin itse rajan – sitä tarkemmin en lähtisi määrittelemään.

 6. 15-vuotias 27.02.15 / 23:06

  Olipas kiintoisa artikkeli! Itse en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä en tiedä tapauksen yksityiskohtia enkä näin myöskään sitä, oiko tyttö yrittänyt esimerkiksi helpottaa pahaa oloaan antamalla vanhemman miehen alistaa itseään. Freudilla olisi tähän varmasti painava sanansa sanottavana ;)

  Toivoisin kirjoitusta myös ”pienemmän ikäeron” eli kahden nuoren välisestä SM-seksistä. Aiheesta ei ole kirjoitettu yhtään – onkohan aihe vähän tabu? Itse en siis ole SM-seksiä kokeillut (vielä!). Ärsyttää kuitenkin se, miten nuorten seksi mielletään aina vaniljaksi ja ”yhdessä kokeilemiseksi ja helläksi suukotteluksi” ja lässynlää. Väestöliiton sivuja lukiessa nousi karvat pystyyn.

  Tämä on hieno blogi. Kiitos! ♡

  • hihaton 01.03.15 / 22:29

   Hyvä idea, laitanpa tulevien kirjoitusten listaan. Voisin samalla kertaa käsitellä kaikkia ikäryhmiä.

   Ja nuo BDSM-artikkelit pätevät aika hyvin nuorempiinkin, kannattaa lukaista ne läpi.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.