”Tunnen syyllisyyttä runkkaamisen jälkeen”

Itsetyydytyksestä on harvoin mitään haittaa, kuten jo aikaisemmissa kirjoituksissa on todettu. Joskus kuitenkin kuulee ihmisten kertovan, että heille tulee itsetyydytyksen jälkeen syyllisyyden tunne ja/tai häpeää. Mistä tällainen tunne sitten tulee? Kliininen seksologia -kirjasta (Jukka Virtanen, 2002) löytyy luuloja, joita ihmisillä itsetyydytykseen liittyen on:

– Itsetyydytys on syntiä, tietoista tekoa Jumalaa vastaan. Tutkimuksissa onkin huomattu, että syvästi uskonnolliset ihmiset masturboivat vähemmän kuin vähemmän uskonnolliset (toim. huom.: tai sitten uskovaiset eivät vain kerro totuutta? ;>). Raamatussa ei kuitenkaan aivan suoranaisesti puhuta masturboinnista, vaikka tietysti joidenkin kohtien voi ajatella siihen viittaavan. (Olen kuitenkin keskustellut muualla itsetyydytyksen syntisyydestä niin tuhannesti uskovaisten kanssa, etten enää viitsisi vaivautua..)

Myös luonnottomuus saattaa olla joillakin mielessä. Tätä pohtiville tiedoksi kuitenkin, että hyvin läheisillä sukulaisillamme – ihmisapinoilla – esiintyy aivan samanlaista toimintaa. Naarasapinat kyhnyttävät sukupuolielimiään puita (sekä lajitovereitaan vasten) – ja urosapinat koskettelevat itseään ”rytmikkäästi”; joskus jopa imevät itseään. … Ja kun välillä samaa luonnottomuusargumenttia vedetään suuseksiin liittyvissä keskusteluissa, niin myös sitä nämä hassut eläimet harrastavat puolin ja toisin. Olen lisäksi joskus lukenut, että naaras-bonobot tekevät välillä ”dildoja” oksista ja lehdistä, joten edes seksileluja ei voi oikein luonnottomaksi mennä sanomaan.

Välillä jotkut uskovat, että itsetyydytys on vain nuorten hommaa, jota harrastetaan ennen kuin se oma kumppani löytyy. Uskomusta lienee vahvistanut freudilainen teoria siitä, että masturbointi on psykoseksuaalisen kypsymättömyyden oire. Noh, kuten suomalainen tuore seksitutkimus osoittaa, niin myös parisuhteessa runkataan yhä enenevin määrin. (Ja jo aikaisemmin on tutkittu, että valtaosa aikuisista miehistä ja lähes puolet aikuisista naisista tyydyttää itseään ajoittain. Nykyisin kyllä masturboivien naistenkin määrä on kasvanut selvästi.)

Itsetyydytyksen pelätään myös aiheuttavan riippuvuutta. Vaan jos sen takia itsensä rakastelemisesta pidättäytyy, niin kannattaa sitten varoa nettiä, suklaata, kahvia, rahapelejä ja tuhansia muita asioita…

Syyllisyyttä saatetaan kokea myös siitä, että yksilö ajattelee ”varastavansa” kumppaniltaan yhteistä sekstailua. Harvemmin näin kuitenkaan on, eli runkkaus ei ole muun seksin korvike & yleensä paljon masturboivat henkilöt ovat muita useammin yhdynnässä kumppaninsa kanssa. Ja kuten jo aiemmissa artikkeleissani olen todennut, masturboivan naisen on usein helpompi saada orgasmi ja he ovat tyytyväisempiä sukupuolielämäänsä. Yleensä runkkaus tulee kyseeseen, kun halukkuuden määrässä on suuria eroja. Sen avulla pienennetään tyydyttymättömyyteen liittyvää turhautumista ja ahdistusta.

Joten eikös unohdeta ne turhat syyllisyyden tunteet ja nautita tästä mukavasta jutusta, kun siltä tuntuu? :) Seksuaalisesti tyytyväiset ihmiset kun kokevat terveytensä ja vointinsa paremmaksi kuin seksuaalisesti tyytymättömät. Itsetyydytyksestä blogissa lisää näissä jutuissa.

kirjoittanut: oceansoul

3 kommenttia artikkeliin ””Tunnen syyllisyyttä runkkaamisen jälkeen”

 1. telson7 20.06.09 / 11:52

  2 Tim 3:
  1 ¶ Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.
  2 Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita,
  3 rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä,
  4 pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia;
  5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman.

  Edellä lueteltu lista viimeisten päivien ihmisten ominaisuuksista kertoo meille syyn myös tämän päivän seksuaaliongelmiin. Viimeiset päivät on vaikeita aikoja ja ihmiset ovat silloin monien negatiivisten ominaisuuksien vallassa, koska he rakastavat syntiä yli kaiken ja hyljeksivät Jumalan tahtoa.

  Itserakkaus

  Lopun ajan ihminen on itserakas ja täynnä itseänsä. Tämä johtaa siihen, että häneltä puuttuu kyky kohdata toisen ihmisen tarpeet, koska hän on omien tarpeidensa ja himojensa vanki, joka epätoivoisesti koittaa purkaa himojansa ja tarpeitansa vain itseensä keskittyen. Luonnollisesti tästä seuraa se ettei hän kykene kohtaamaan puolisonsa tarpeita, koska hänelle on kaikkein tärkeintä omat tarpeensa. Hän on kyvytön antamaan rakkautta puolisolleen sillä tavalla, että hänen puolisonsa voisi kokea nautinnollisen seksuaalisen kokemuksen. Ei tietenkään kaikissa parisuhteissa (avioliitossa) ole seksiongelmia, mutta Raamatun opetuksen mukaan kuitenkin iso osa lopun ajan ihmisiä ovat kyvyttömiä terveeseen, oikeaan ja hellään seksiin.

  Kyvytön luonnolliseen hellyyteen

  2 Tim 3:3 oleva sana rakkaudettomia on kreikankielen alkutekstissä sana astorgos, joka tarkoittaa olla vailla luonnollista hellyyttä. Jumalan sana todistaa sen, että lopun ajan ihmisillä on seksuaaliongelmia. Luonnolliseen hellyyteen kuuluu tietenkin aviopuolisojen kesken molempia tyydyttävä seksielämä. Monilta lopun ajan ihmisiltä puuttuu tämä kyky, jonka kautta he voisivat elää nautinnollista seksielämää. Hellyyden ja nautinnon tuottamisen puuttuminen johtaa tietenkin väistämättä ongelmiin seksielämän alueella. Naisten orgasmivaikeudet johtuvat myös siitä (ei aina), koska mies ei oman kyvyttömyyden takia kykene tyydyttämään vaimoansa. Samoin myös monesti naiset kärsivät orgasminpuutteista sen tähden koska nykyinen yhteiskunta suoltaa solkenaan seksiä ja pornoa joka tuutista ja antaa seksistä täysin väärän kuvan. Tämä väärä seksin korostaminen ajaa niin naiset kuin miehet vääränlaisiin suorituspaineisiin, jossa he eivät kykene harrastamaan seksiä terveellä tavalla. Seksistä on tullut itsekkään ihmisen intohimo ja konemainen suoritus, jonka kautta koitetaan hakea sitä suurta tyydytystä, josta kaikki puhuvat, mutta jonka vain harvat naiset kokevat. Seksi ei ole pelkkä konemainen suoritus, vaan kahden ihmisen välisen rakkauselämän hellä kohtaaminen, jossa kumpikin ajattelee toisen parasta, eikä itsekkäästi vain omaa tyydytystään, vaan toisenkin parasta. Tämä takaa hyvän lopputuloksen avioliiton seksielämässä.

  Hekumaa rakastavat

  2 Tim3:4 jakeessa oleva hekuma sana on alkutekstissä philedonos, joka tarkoittaa sellaista joka rakastaa nautintoja. Philedonos sana tulee sanoista philos ja hedone. Hêdonê sanan alkuperäinen merkitys tarkoitti sellaista, joka miellyttää makuaistia. Pikku hiljaa sanan hêdonê merkitys laajeni tarkoittamaan kaikkea sellaista, johon liittyi nautintoja sekä kaikkea sitä mikä miellytti aisteja. Hellenistisellä ajalla kreikkalaiset viisauden opettajat antoivat hêdonê sanalle sellaisia merkityksiä kuin aistinautinto, sukupuolinen nautinto sekä myös hillitön intohimo. Paavalin kirjeessä Timoteukselle sanalla philedonos on juuri sellainen merkitys mikä kuvaa sukupuolista nautintoa ja hillitöntä intohimoa (seksiin). Paavali käyttää sanaa philedonos kuvaamaan seksihimon syntejä, joiden vallassa lopun ajan ihmiset ovat.

  Lopun ajan ihmisten ongelma on hillitön halu kokea jotakin sellaista mihin he ovat kyvyttömiä, mutta mitä he kuitenkin haluavat kaikkein eniten. Tämä hillitön halu on halua kokea seksin ”hurmaa”, mutta he ovat kuitenkin kyvyttömiä terveeseen ja oikeanlaiseen seksiin. Sen seurauksena he haluavat koko ajan kaikella tavalla etsiä tyydytystä himoillensa. Parisuhteessa ongelmien tullessa lopun ajan ihminen ei suinkaan aina heti ryntää hakemaan apua, vaan turvautuu oman käden onneen tai vieraaseen petiin. Luonnollisen seksuaalisuuden kokemisen puute ajaa myös monia kokeilemaan lesbosuhteita sekä homosuhteita. Lopun ajan ihmisen sisällä on vääristynyt seksuaalisuus, siksi hän epätoivossaan kokeilee kaikenlaista. Jumala on luonut miehen ja naisen ja antanut heille lahjaksi seksin pysyvään parisuhteeseen, kaikenlainen muu seksinharjoittaminen on syntiä Jumalan edessä. Synti aina jollakin tavalla rikkoo ihmistä, myös seksialueen synti.

  http://koti.phnet.fi/petripaavola/seksitutkimus.html

  • oceansoul 20.06.09 / 13:59

   Olkoon nyt tämän kerran, mutta ihan tuollaista pätkää tekstiä ei tarvitsisi copypasteta – linkki riittää kyllä pienen tiivistelmän lisäksi. Omat mielipiteet olisi myös kivoja, ettei vain toisten ajatuksia kerrota.

   Kauan on jo saarnattu, että Jeesus tulee pian. Sitä odotellessa.. ;o

 2. saaruli 06.05.12 / 14:35

  Olen kohta 13-vuotias tyttö. Itsetyydytystä harrastan, melkein joka ilta, kun suihkussa käyn niin suihkuttelen ja se on ihanaa. Muitakin vinkkejä vois antaa mulle(: Mua ärsyttää, kun itsetyydytys.org issa on joku ihmeen huoltokatko:(

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.