Suomalaisten seksielämä ankeaa

Osmo Kontulan tutkimuksen mukaan suomalaisten seksielämässä on tapahtunut muutos huonompaan suuntaan sitten 1970-luvun: seksin harrastaminen on laskussa ja yhdyntöjä on parisuhteissa yhä harvemmin. Orgasmeja saadaan huomattavasti vähemmän kuin kahdeksan vuotta sitten (ja kyseinen ongelma ei ole pelkästään naisten ongelma vaan myös miehillä orgasmit ovat jääneet harvempaan). Naisten ja miesten halut ovat kaukana toisistaan, ja sooloseksi onkin korvannut puuttuvaa rakastelua myös parisuhteessa yhä useammin. Keskimäärin yhdyntöjä suomalaisella miehellä on noin 4,8 kuukaudessa; naisilla noin 4,3 kertaa. Silti molemmat kaipaisivat seksiä enemmän; miehet naisia enemmän.

Syyksi esitetään sitä, että ihmiset aikatauluttavat kaikkea muuta elämäänsä, mutta eivät seksin harrastamista. Näin ollen seksi jää järjestyksessä viimeiseksi ja kun sopimusta sen harrastamisesta ei ole, se saattaa jäädä kokonaan harrastamatta. Eniten seksiä harrastavat parit, jotka eivät asu yhdessä. He ovat myös tutkimuksen mukaan onnellisimpia.

Naiset haaveilevat seksistä samaa sukupuolta olevan kanssa useammin kuin miehet. Haluttomuudesta kärsivät miehet pitävät naista usein liian hitaana; haluttomuudesta kärsivät naiset taas monesti miestään liian nopeana. Niissä suhteissa, joissa mies tekee aloitteen, harrastetaan vähemmän seksiä.

(Tutkimuksen tuloksista kirjoittivat tämän viikon aikana useat lehdet; netistä niitä ainakin löytää Aamulehden artikkelista ja Iltalehden Rakkaus ja seksi -ekstrasta.)

Kuulostaako tutkimustulokset tutuilta? Onko seksielämäsi muuttunut huonompaan suuntaan yhteenmuuton jälkeen? Onko orgasmin saanti monesti vaikeaa? Unohtuuko seksi kokonaan muiden kiireiden lomassa? Turvaudutko välillä itsetyydytykseen, kun kumppani ei ole halukas? Haluaisitko seksiä enemmän kuin sitä nyt harrastat? Onko kumppanin hitaus tai nopeus osasyy haluttomuuteen?

kirjoittanut: oceansoul

2 kommenttia artikkeliin ”Suomalaisten seksielämä ankeaa

 1. Seksualisti 26.08.08 / 10:17

  Monien seksiongelmien ilmaisemisessa tunnutaan olevan juututtu itse ongelmaan näkemättä ilmeisiä ratkaisumahdollisuuksia. Ratkaisukeskeinen ajattelu tekee monista aiemmin ongelmina nähdyistä asioista jopa hupaisan merkityksettömiä.

  Ratkaisuehdotuksesi nopeaan laukeamiseen on hyvä esimerkki tästä. Ratkaisut ovat oikeastaan hyvin yksinkertaisia: yhdynnän painoarvoa voi hyvin vähentää monilla nautinnollisilla tavoilla. Jos yhdyntää ei pidetä minään itseisarvoisena seksin ytimenä, niin ongelmaa ei ole.

  Nopea laukeaminen voi olla itse asiassa jopa hieno juttu, joka mahdollistaa erilaisia seksileikkejä. Minua ei ollenkaan haittaa, jos tiedän että saan kumppanini laukeamaan käden käänteessä parilla jipolla. Usein orgasmiherkkää naista pidetään varsin aistillisena ja kiihottavana, miksi samaa ei voisi ajatella miehestä. Suoritusvelvollisuudesta pitää päästä irti.

 2. oceansoul 28.08.08 / 08:50

  Orgasmiherkkyyttä on ehkä vaikeampi ajatella kiihottavana tms. miehessä, koska nainen voi (ainakin useimmiten) vielä sen jälkeen ryhtyä vaikkapa yhdyntään, mutta miehellä menee pieni tai vähän suurempi hetki, että siihen on taas mahdollisuus. Mutta tosiaan ei seksiä kannattaisi pitää niin yhdyntäkeskeisenä. Vaan jos vielä miehen laukeamisen jälkeen kaipaa jotain sisäänsä, niin onhan dildot/vibrat keksitty.

  Ongelmat on vähän aina sellaisia – liittyi seksiin tai mihin vaan muuhun – että helposti tarttuu vain itse siihen ongelmaan, eikä näe niitä (kenties helppojakin) ratkaisuja.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.