Olenko normaali?

”Tiededokumentti: Olenko normaali?

3/4: Seksi. Psykologi Tanya Byron tutkailee tänään sukupuolikäyttäytymisen ulottuvuuksia. Onko 5 000 partneria normaali määrä ja ovatko seksin alaikärajat kohdallaan?”

Kyseisen ohjelman voi vielä 11 päivän ajan katsoa YLE Areenasta.

Ohjelmassa haastatellaan mm. cottagingiä ja doggingia harrastavaa miestä sekä pohditaan lasten kauneuskilpailuita ja pedofiliaa.

Byron lopettaa dokumenttinsa sanomalla: ”Vaikuttaa siltä, että samalla kun olemme oppineet enemmän seksuaalisuudestamme, olemme menettäneet kykymme määritellä, missä menee raja epätavallisen ja ei-hyväksyttävän välillä. Tarvitsemme rohkeutta ja itseluottamusta osataksemme arvioida muiden seksuaalisia valintoja. Kaikki mistä emme pidä, ei välttämättä ole epänormaalia, paitsi jos asiaan liittyy lasten hyväksikäyttöä.”

Mitä mieltä lukijamme ovat? Missä menee raja siinä, mikä on ”normaalia” sukupuolikäyttäytymistä ja mikä ei? Mitä mieltä olet aiheista (dogging, lasten kauneuskilpailut,..), joita dokumentissa käsitellään?

kirjoittanut: oceansoul

3 kommenttia artikkeliin ”Olenko normaali?

 1. Kokeilijat 02.03.10 / 12:35

  Mielestämme raja menee siinä, että ketään ulkopuolisia ei pakoteta katselemaan omia touhuja. Kaikki, mikä tapahtuu aikuisten ihmisten kesken (lukumäärästä ja sukupuolesta riippumatta) kaikkien osallistujien suostumuksesta, on normaalia. Jos menee BDSM-bileisiin, on se hieman toista kuin nussiminen kadulla, missä kulkee ihmisiä (myös lapsia), jotka eivät välttämättä ole halukkaita katselemaan.

 2. Helena 02.03.10 / 19:17

  Heh, luulin joskus että cottaging tarkoittaa mökkeilyä. Samaa mieltä siitä, että tuo dogging vaikuttaa typerältä. Osuin kerran koiralenkillä näkyvällä paikalla puiston laidassa olevalle parkkipaikalle, jossa yksi auto heilui ja huojui oudosti ja ikkunat olivat (onneksi) huurussa. Luulivatko ne ihmiset oikeasti, että muita kiinnostaa aamulenkillä katsella heidän panotouhujaan?? Helsingissä eräässä erittäin näkyvällä paikalla olevassa leikkipuistossa eräs pariskunta päätti aamuvarhaisella harrastaa seksiä kaiken kansan nähden – vielä terassipöydän päällä, jossa lapset syövät eväitään!! Olisin soittanut poliisit paikalle, mutta pari ehti häipyä. Mitä helvettiä tuollaiset ihmiset oikein ajattelevat?? Että lapsista on hauska syödä spermassa uitettuja voileipiä?!

 3. oceansoul 02.03.10 / 21:53

  Joo-o. Mun puolesta metsissä ja muualla syrjemmässä saa paneskella (onpa tullut itsekin joskus :P), mutta tosiaan pitäisi sitä välttää, ettei muut ihmiset haluamattaan joudu näkemään niitä puuhia. Törkeää kyllä leikkipuistossa seksiä harrastella tuohon aikaan, kun lapsetkin voivat suurella todennäköisyydellä nähdä. :S

  Btw, en oo kyl koskaan ymmärtänyt autossa paneskelua.. :D

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.