Kynttiläleikkejä!

Kynttiläleikit (tai paremminkin vahaleikit) ovat yllättävän kiihottavia. Kuuman vahan tippuminen iholle kirpaisee hieman; juuri sopivasti ollakseen nautinnollista. Palovammat eivät kuitenkaan tunnu kivoilta, minkä vuoksi kannattaa noudattaa muutamaa ohjetta, joilla niiltä välttyy.

Ensinnäkin: millä tahansa kynttilöillä näitä leikkejä ei kannata harrastella. Monissa tavallisissa kynttilöissä käytetään (parafiinin lisäksi) steariinia, jolloin vahan sulamispiste on helposti liian korkea. Varsinkin mehiläisvahasta tehdyt kynttilät, tuoksukynttilät ja kaikki muut erikoisemmat on syytä jättää väliin! Turvallisin vaihtoehto on ostaa seksikaupoissa myytäviä kynttilöitä, joiden valmistusaineena käytetään parafiinia ja niiden vaha ei kuumene kuin noin 50 asteeseen.

Toiseksi: kynttilää ei kannata viedä aivan ihon viereen. Sulaa vahaa kannattaa alkaa tiputtamaan muutaman kymmenen senttimetrin korkeudelta (silloin se ehtii edes vähän jäähtyä matkalla) – ja jos siltä tuntuu, että iho kestää, voi siirtyä hieman lähemmäksikin.

Kolmanneksi: jälkien siivoominen ei ehkä olekaan niin nautinnollista.. Esimerkiksi hiuksista kylmää vahaa on ikävää yrittää saada pois, joten sitä on syytä varoa. Samasta syystä esimerkiksi sängyssä/sohvalla/yms. leikkiessä kannattaa laittaa alle jokin (muovinen) alusta; muuten voi olla vaikea siivousurakka edessä. Iholta vahan saa helposti pois ”raaputtamalla”. Jotkut suojaavat ihon ennen leikkejä esim. vauvaöljyllä.

Vaniljaihmisetkin voivat leikkiä kynttilöillä. ;) Joissakin kaupoissa (siis muissakin kuin seksikaupoissa) on myynnissä myös ”hierontakynttilöitä” (Esim. 1, Esim. 2), joissa vaha sulaa juoksevaksi – miellyttävän tuoksuiseksi – lämpöiseksi öljyksi, jolla on mukava hieroa kumppaniaan. Ne sopivat hyvin kaikille pareille romanttisiin iltoihin; niitä käytettäessä ei edes tarvitse pelätä palovammoja. :)

kirjoittanut: oceansoul

7 kommenttia artikkeliin ”Kynttiläleikkejä!

 1. Dramaqueenitis 30.05.10 / 13:02

  Jos joku tekisi hajuttomia hierontakynttilöitä, ostaisin niitä laatikollisen. Oma vaniljatoleranssini kun on myös tuoksupuolella aika matala, liika on jo tosi paljon liikaa ;)

  Kynttiläleikkien suunnittelussa pätee sama nyrkkisääntö kuin monissa muissakin BDSM-sävytteisissä jutuissa: jos suinkin mahdollista, kannattaa ihan ensimmäisenä käyttää omaa itseään koekaniinina. Kun tietää edes vähän, miten mikäkin leikkiväline käyttäytyy ja miltä se tuntuu, on helpompaa leikkiä turvallisesti. Toki eri ihmisillä on erilaiset kipukynnykset ja jos kynttilä on omissa kätösissä, jää vahan tiputtamisesta puuttumaan se yllätysmomentti.

  Lakanoista vaha muuten irtoaa verrattain helposti, ensin lakana vuodenajasta riippuen pakastimeen tai parvekkeelle ja sitten suurempien vahamäärien raaputtelun jälkeen talouspaperia lakanan molemmin puolin ja varovaisella silitysraudan käytöllä vaha tarttuu kankaasta paperiin. Yst. terv. nimimerkki ”aina roiskuu kun rapataan”.

  • oceansoul 30.05.10 / 18:11

   Kiitos vinkistä! Onhan noita puhdistusvinkkejä kyllä tullut luettua jostain siivousoppaista, mutta eipä ole tullut koskaan kokeiltua, niin en viitsinyt itse niistä kirjoitella. Hyvä tietää, että tuo toimii, jos on joskus tarvetta…toistaiseksi sentään on suuremmilta sotkuilta vältytty.

   ”jos suinkin mahdollista, kannattaa ihan ensimmäisenä käyttää omaa itseään koekaniinina.”

   Totta.

 2. Luolanainen 25.03.13 / 13:28

  PartyLiten kynttilät valmistetaan parafiinista ja sieltä löytyy myös tuoksuttomia vaihtoehtoja. :) Melko tyyriitä ovat, mutta niin ovat myös seksikauppojen kynttilät.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.