Rakkaalla lapsella on monta nimeä

…mutta yksikään niistä ei välttämättä ole kovin hyvä.

Dramaqueenitis pohti viimeisimmässä kirjoituksessaan erilaisia naisten alapäästä käytettäviä nimityksiä. Hänen kuvaamansa mielleyhtymät osuvat aika lähelle omiani: ”pimppi on ehdottomasti nuorempien naisten tai tyttöjen ruumiinosa”, ”pillu ja siihen usein liitetty ralli tuovat mieleeni samantien auton taustapeiliin kiinnitetyt karvanopat ja Wunderbaumin tuoksun.”, ”Vittu on kaiken lisäksi aggressiivinen ja vihainen sana.” jne.

Vaikka nimiä on paljon, en ole itse(kään) löytänyt mitään oikeasti hyvää nimitystä. Siksi käytän vain monia nimityksiä sekaisin (pillu, häpy,…). Dramaqueenitiksen tämän hetken ykkösehdokas ”tuhero” on kuitenkin aivan listan häntäpäässä; jotenkin vastenmielinen sana. Lääketieteelliset nimitykset ”emätin” tai ”vagina” ovat liian lääketieteellisiä ja toisekseen tarkoittavat vain nimenomaan emätintä – putkea, joka vie kohti kohtua. Yleensä kuitenkin puhe on paljolti myös ulkoisista elimistä.

Dramaqueenitisin kirjoituksesta löytyvät mm. pillu, tuhero, pimppi, vittu, römpsä ja tussu. Lisää nimityksiä tietenkin löytyy: pimpsa, pimppa, vako, pipari, pimperoinen, mirri, vulva,..

Miehen elimelle löytyy toki myös kymmeniä nimityksiä (kulli, muna, kalu,..), mutta tavallinen ”penis” on mielestäni ihan hyvä. Miksei mikään naisen sukupuolielimistä käytetty sana olisi yhtä sopiva (minun mielestäni)? Mitä sanaa sinä käytät? Onko joku keksinyt jonkin aivan oman nimityksensä?

ps. Jos seksisanasto enemmänkin kiinnostaa, kannattaa tutustua kirjaan ”Se siitä – suomen kielen seksisanakirja” (Raimo Jussila & Maija Länsimäki toim.). Hakusanoja löytyy kirjasta yli 10000 (joista sukupuolielinten nimityksiä on suunnilleen 1900 kpl), joten valinnanvaraa riittää, jos pillut ja kullit alkaa kyllästyttämään.

kirjoittanut: oceansoul

5 kommenttia artikkeliin ”Rakkaalla lapsella on monta nimeä

  1. Nanne 24.05.10 / 18:07

    Itsekään en oikein keksi mitään ”sopivaa” nimeä sille, mutta meillä on poikaystäväni kanssa käytössä sana punppi tai pupni =)

  2. Mia-Elina 25.05.10 / 12:04

    Tuhero on jotenkin likainen ja nuhjuinen, pimppi ja pimppa on pikkutytöillä.. tai silloin kun muuten puhutaan epäseksuaalisesti, itse käytän ehkä mieluiten pillua, se on sanana soljuva ja toisaalta se on muotoa sanotaan asia niinkuin se on, eikä hienostele. Häpy taas sopii suuhuni silloin kun leikin ladyä joka puhuu seksistä

  3. Gria 29.09.10 / 16:07

    Tussu, tuhero ja mirri on karvasia. Römpsä on kulutettu, ehkä venyny ja käytetty pillu. Vittu on vähän vanhemmalla, varsinkin aggressiivisella naisella. Ja itelläni on pillu. Lapsilla on pimppi.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.