Nakuna rannalla, iik.

Espanjan Aurinkorannikolla tänä vuonna useamman viikon viettäneenä aurinkoa on tullut otettua esimerkiksi Fuengirolan rannalla useita kertoja. Toisin kuin Suomessa, rantahiekalla näkee aina monia naisia makoilemassa ilman yläosaa. Itse olin yksi näistä, sillä mielestäni on hieman hölmön näköistä, että muuten ruskettuneessa vartalossa loistaa valkoiset tissit. ;)

Olenko aiheuttanut rannalla leikkiville lapsille nyt suuria traumoja? Ovatko muut ihmiset kiusaantuneet* siitä, että näkivät paljaat rintani? Pitäisikö kumppanini olla nyt mustasukkainen siitä, että jotkut muut miehet (ja naiset) ovat nähneet tissini? Pitäisikö minun olla mustasukkainen siitä, että avomieheni on nähnyt muita naisia (ja miehiä) kokonaan alastomina (sellaisiakin aina välillä näkyy)? Ainakin itse vastaan kieltävästi kaikkiin kohtiin. Alastomuus on minusta hyvin luonnollista, eikä minua haittaisi, vaikka kaikki alastomana uisivatkin. Voihan sitä kaikkia sekopäisiä rannalla liikkua ja mistä sitä tietää, vaikka huomenna minusta leviäisi tissikuva ympäri nettiä, mutta eipä tuo kovinkaan paljoa pelota.

Suomen rannoilla en tosiaan juurikaan ole nähnyt yläosattomissa olevia naisia, vaikkei se kai laitonta olekaan. Keskellä kaupunkia ei ehkä kannata lähteä rinnat paljaina kuitenkaan kävelemään, sillä joku voi sen vaikka siveettömäksi käytökseksi tulkita… Hassua on kyllä se, että joillakin (lihavilla) miehillä voi helposti olla kuitenkin yhtä isot tissit kuin itselläni, mutta he toki saavat ilman paitaa rauhassa kävellä. Ei sillä, että itse haluaisin kävellä yläosattomissa keskellä kaupunkia, mutta jos joku muu haluaa, niin mikseipä.

Kokonaan alastomana Suomessa pääsee nakuna rantaan vain muutamassa paikassa (jos ei nyt lasketa yksityisiä mökkirantoja), joista lähin olisi Yyterissä. edit: Yyterin nudistialue ei ylety merelle asti, joten uimaan ei sielläkään alasti pääse. Siellä ei vielä ole tullut vierailtua, mutta ehkä joskus (tai sitten ei…).

Oletko sinä mieluummin rannalla ilman uimapukua vai uimapuvun kanssa? Miksi / miksi ei?

* Sitä en tiedä, jos joku on kiihottunut alastomista rinnoistani, mutta ihan rauhassa sitten. Kyllä itsekin näin kai ihan nättejä tissejä, vaikka en varsinaisesti ihmisiä kytännytkään. Omaan kiihottumiseeni vaan tarvitaan muutakin kuin paljaat rinnat.

Alastomuuteen suhtautumisesta on ollut puhetta hieman myös villiq:n kirjoituksessa ”Oopperaakin jo sensuroidaan”. Viime vuonna paljon keskustelua herätti uutinen siitä, että Malmön uimahalleissa sallittiin naisten uiminen rinnat paljaina.

8 kommenttia artikkeliin ”Nakuna rannalla, iik.

 1. KArvallinen 05.08.10 / 22:55

  Jaa.. kyllähän tuo miehen silmää miellyttäisi, jos rannoilla näkyisi yläosattomia naisia. ;) Mutta taitaisi siitä naiset hermostua (verratkaapa tämänpäiväinen uutinen siitä, kuinka peppujen kuvaaja sai sakkoja http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Naisten+takamuksia+Turussa+kuvannut+mies+sai+sakot+ja+menetti+kameransa/1135259115993 ), jos sattuisivat huomaamaan… vaikka kai sitä nyt saa katsella, ei siitä silmänreikiä tule?!
  Voisi sitä itsekin uimahousut pois heittää…olisi mukavan vapaa olo.

  • oceansoul 06.08.10 / 11:49

   Heh, joo. Uutisesta on kirjoittanut esimerkiksi Myytinmurtaja
   Eipä tuollainen kuvaaminen nyt hyvien tapojen mukaista ole, mutta onko sillä sitten kovin paljon väliä, jos joku henkilökohtaiseen kokoelmaansa ottaa peppukuvia (joissa vaatteet päällä)? Ei ainakaan itseäni kyllä haittaisi.

   edit:
   Uuden uutisen mukaan mies oli kuvaillut hameiden allekin, minkä vuoksi rangaistus oli annettu. Eli se ei tietenkään ole hyväksyttävää…

 2. Mikko T 07.08.10 / 19:00

  Toden totta, käsittämätöntä tuo suomalaisten bikini- bikinirusketusraitafetissi. Suomessa ei edes 60-luvulla seksuaalisuuttaan opetelleet naiset enää käytä monokinejä, vaan kaikki suojaavat rintansa lykralla kuin yhteisestä määräyksestä. Tuntuu, että tilanne vain pahenee vuosi vuodelta. Väitän, että tämä liittyy seksuaalisuuden jatkuvasti lisääntyvään kaupallistumiseen, jota katsantokannasta riippuen kutsutaan joko yhteiskunnan pornoistumiseksi tai seksuaalisuuden vapautumiseksi.

  Vielä muutamia vuosia sitten rannoilta löytyi vielä muutamia ylävartalolleen aurinkoa antavia, jolloin omankin puolison oli helppoa olla hautomatta rintojaan lykrassa ilman, että olisi ollut se ainoa silmätikku. Tänä kesänä en ole ollut Suomessa rannalla kuin muutaman kerran, joten otanta ei ole iso, mutta en ole nähnyt ainoatakaan rintataparia oman vaimon rintojen lisäksi ja hänkään ei ole halunnut olla se ainoa. Täällä konservatiivisessa Genevessä rintoja ja string-pakaroita voi laskeskella jopa juoksulenkillä järveä reunustavissa puistoissa, enkä edes halua muistella miten intohimottomasti rintoihin ja pakaroihin suhtauduttiin Kööpenhaminassa.

  Sveitsissä rannalla ehkä viidennes nuorista naisista antaa rinnoilleen aurinkoa ja keski-ikäisistä ja vanhoista vähintään puolet. Toisaalta täällä uimapaikkoja eivät dominoi Suomalaiseen tapaan lapsiperheet. Lapsiperheet joihin kuuluu lippalakkiin, aurinkolaseihin, isoon teepaitaan ja kolme-neljäsosahousuihin pukeutunut isä (jolla penistä symboloi järjestelmäkamera ja sen putki), kokouimapukuun, lippalakkiin, aurinkolaseihin ja lannevaatteeseen naamioitunut ÄITI ja kokouimapukuun, lippalakkiin, aurinkolaseihin ja suojakerroin sataan suojatut lapset. Sormet kurkkuun vittusaatana (anteeksi).

  Yyteristä ei ole kovin paljoa kokemusta, koska se on se verran kaukana, että kynnys sinne lähtemiseen on ollut aina aika iso. Yyterikään ei kai virallisesti ole ollut nakuranta järjestyslain voimaan astumisen jälkeen. Porin kaupunki on kuitenkin jättänyt sinne ne järjestyssäännön aikaiset nakurantakyltit, jotka ilmeisen hyvin pitävän pois alueelta ”ihmiset”, jotka kokevat tarvetta soittaa paikalle poliisin ja palokunnan, jos ihoa vilahtaa navan alapuolelta.

  Pääasiallisesti kokemukset Yyteristä ovat hyviä, mutta jos mieli sinne halajaa, kannattaa ottaa huomioon, että Suomessa turhista vaatteista pidättäytyminen koetaan jonkinlaiseksi harrastukseksi ja sisäryhmään ilmoittautumiseksi. Jos siis sinua tai puolisoasi häiritsee se, että joku ”perheeseen” kuuluva tulee juttelemaan sinulle metrin päähän alastomista genitaaleitasi, sinun ei ehkä kannata mennä Yyteriin. Jos taas uskot siihen, että alastomana taka-ajatuksia ei voi peitellä, ja jutustelu on vain ystävällisyyttä, Yyterin henkeen kannattaa tutustua ja taistella sitä vastan, että turhista vaatteista kieltäytyminen olisi jonkinlaista alakulttuuria. Yksinäisenä naisena en sinne ehkä menisi, ellet sitten halua ottaa tiettyä roolia.

  Ranta-asut ovat kristilis-muhamettilaista perverssiyttä pahimmillaan. Siihen, että puoliso haluaa pukea sinut muiden silmiltä sanoisin, että on vain kaksi selitystä: joko puolisosi haluaa kontrolloida kehoasi tai sitten hän häpeää sitä suhteessa kuvitelmiinsa omasta seksuaalisesta kiinnostavuudestansa.

  • oceansoul 10.08.10 / 21:48

   ”kannattaa ottaa huomioon, että Suomessa turhista vaatteista pidättäytyminen koetaan jonkinlaiseksi harrastukseksi ja sisäryhmään ilmoittautumiseksi.”

   Tällainen tunne minulla on itse asiassa asiasta ollutkin, vaikka ei ole tullut käytyä yhdelläkään nakurannalla. Ehkä kannattaa siis vain etsiä joku syrjäinen pieni lampi, jossa ei ole muita ihmisiä lähimaillakaan. ;o
   No joo, siis ei mulla ole mitään suuria haluja olla alasti, mutta jos pidempään rannalla oleskelee, niin rusketusraidattomampana vain on nätimpää.

   ”Yyterikään ei kai virallisesti ole ollut nakuranta järjestyslain voimaan astumisen jälkeen.”

   Täytyy muuten nyt tarkentaa, että siis vain yksi pieni aluehan siellä nudisteille on.
   Ja nyt kun vielä tarkistin, niin se kyseinen alue ei edes ylety mereen asti (eli jos uimaan haluaa, niin uimapuvun joutuu päällensä laittamaan). Hölmöä.

   • villiq 27.03.11 / 17:59

    ”Ja nyt kun vielä tarkistin, niin se kyseinen alue ei edes ylety mereen asti (eli jos uimaan haluaa, niin uimapuvun joutuu päällensä laittamaan). Hölmöä.”
    Näinhän se varmaan virallisesti on, mutta kyllä siellä Yyterissä käyvät niin naiset kuin miehetkin nudealueen kohdalla alasti uimassa – ja ovat levittäneet auringonottoaluettakin omin päin rannan suuntaan.
    Sinne vaan rohkeasti kaikki ensi kesänä ahdasmielistä maailmaamme muuttamaan!

 3. Mikko T 13.08.10 / 18:35

  Oceansoul, ei kannata etsiä syrjäistä lammenrantaa, sillä ainoa tapa muuttaa asenteita on toimia niiden muuttamiseksi. Neutraali suhtautuminen alastomuutta kohtaan ei muutu alakulttuurista osaksi valtakulttuuria ilman riittävää massaa vaatteisiin käytännönläheisesti suhtautuvaa massaa.

  Niin ja se Yyterin nakurantakylteillä varustettu puoli on alakulttuuristigmasta huolimatta rauhallinen paratiisi siihen kylttien ulkopuoliseen teinihelvettiin verrattuna.

 4. Jerita 21.04.12 / 02:37

  Olen ollut yleisellä rannalla yläosattomissa. Tosin hieman puiden siimeksessä, ettei minua nyt sieltä näkynyt kuin niille, jotka kulkivat läheltä ohitse. Ehdin olemaan ehkä 5-10 minuuttia siinä, kun paikalle tuli eka perverssi… Ilmeisesti viestitin tällä ”sopimattomuudella” oitis, että haluan seksiä? :p

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.