Älä unohda lantionpohjalihaksiasi!

Olen itse ollut aina hieman huono lantionpohjalihasten harjoittamisessa. Muistan kyllä esimerkiksi omat ja lapseni D-vitamiinit päivittäin, mutta miten voikin olla niin vaikeaa muistaa tehdä lantionpohjalihasten treeniä säännöllisesti?! Onnekseni satunnaisetkin harjoittamiset ovat pitäneet lihakseni kunnossa (ainakin vielä toistaiseksi), vaikka tosiaan välissä on yksi synnytyskin ollut. En ole kärsinyt virtsankarkailusta ja lihasten supistelu tuntuu orgasmin aikana voimakkaasti. Mutta onko näin enää vuosien päästä, jos en pian ala treenaamaan lantionpohjan lihaksiani säännöllisesti?

Lantionpohjalihasten pitäminen vahvoina vaikuttaa moneen asiaan: 1) seksi tuntuu paremmalta (verenkierto lisääntyy alapäässä), 2) auttaa orgasmin hallitsemisessa ja 3) parantaa pidätyskykyä ja ehkäisee esimerkiksi kohdunlaskeumaa. Usein puhutaan vain naisten lantionpohjalihaksista, mutta myös miesten kannattaa omiaan treenata. Tämä kirjoitus on kuitenkin nimenomaan naisia ajatellen.

Lihaksien voimakkuutta voi testata karkeasti ihan vain omien sormien avulla. Laita yksi sormi emättimeen, supista lihakset ja rentouta. Jos puristus tuntui, tilanne lienee ok, mutta treenaaminen kannattaa silti. (Jos taas et tuntenut puristusta, aloittaisin treenaamisen välittömästi. Samoin jos olet jo kärsinyt virtsankarkailusta, lantionpohjalihaksia olisi ehdottomasti kannattavaa vahvistaa.)

Lantionpohjan lihaksia voi harjoittaa välineillä tai ilman. Välineitä saa seksivälineliikkeistä ja joitakin myös apteekeista. En suosittele ostamaan perinteisiä geishapalloja (joiden välissä menee kangasnaru), sillä ne eivät ole kovin hygieenisia! Osta vaikkapa silikoniset harjoituskuulat (esim. SmartBall Uno ja Smartballs Duo, iWhizz Luna, RFSU Hold, Orgasmic Loop tai Little Frisky.) Myös muunlaisia lantionpohjalihasten vahvistamiseen tarkoitettuja tuotteita löytyy, esimerkiksi ilman narua olevia geishapalloja (esim. Original Small Ben Wa Balls, Pleasure Pearls tai Icicles Glass Ben-Wa Balls). Monet näistä kuulista toimivat myös seksuaalisen mielihyvän tuottamiseen! Lisäksi on olemassa laitteita, joilla saa mitattua lihastensa puristusvoimakkuutta.

Ohjeet harjoituksiin:

– Harjoita lihaksia esimerkiksi viitenä päivänä viikossa, jolloin välillä on siis myös lepopäiviä.
– Supista lihakset, laske viiteen (tai treenauksen edetessä kymmeneen) ja rentouta siksi aikaa, että ehdit laskea kymmeneen. Toista 5-10 kertaa. RFSU neuvoo seuraavasti:

Makaa selälläsi polvet koukussa jalkapohjat patjaa vasten. Supista peräaukon seutua ja ikään kuin vedä sitä samalla sisään ja ylöspäin. Jatka supistamista ikään kuin pidättäisit virtsaa. Naiset voivat supistaa emätintä sisäänpäin ikään kuin nostaen hissiä kerroksesta toiseen. Nosta hissi ylös ja pidä sitä paikallaan pari sekuntia, ja anna sen laskeutua kerrokset hitaasti alas.

– Kun olet oppinut supistamaan lihaksia oikein, lantionpohjalihasten treeniä voi tehdä muissakin asennoissa. Vaikkapa työpäivän tai kotitöiden aikana!
– Jos käytät leluja, voit esimerkiksi laittaa pallot sisääsi ja vetää narusta niin, että yrität pitää pallot sisälläsi. Testaa myös niin, että kävelet pallot sisälläsi.
– Jos olet juuri aloittanut harjoittelun, älä turhaannu, vaikka tuloksia ei näkyisi heti. Todennäköisesti 2-3 kk:n sisällä huomaat tilanteen parantuneen.

* Lue lisää: RFSU: Lantionpohjan lihakset ja niiden harjoitusohjeetRakkaudeksi.fi-sivun artikkeli & Kuntoplus.fi: Näin treenaat lantionpohjan lihaksia.

3 kommenttia artikkeliin ”Älä unohda lantionpohjalihaksiasi!

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.