Haaste naisille: treenataan lantionpohjalihakset vahvoiksi!

Treenaatko sinä lantionpohjalihaksiasi säännöllisesti? Minä olen jo aiemmin myöntänyt, että oma treenaamiseni on niiden suhteen hyvin epäsäännöllistä. Eihän siihen paljon aikaa ja vaivaa menisi, mutta kun [lisää tähän turhia syitä]…

Koen, että omat lantionpohjan lihakseni ovat silti ihan hyvässä kunnossa. Ei virtsankarkailua ja pystyn niillä puristelemaan nautinnollisesti mieheni penistä yhdynnän aikana. Mutta minua on kiinnostanut kovasti tietää, että mitä jos oikeasti treenaisi säännöllisesti… auttaisiko se esimerkiksi emätinorgasmien saamisessa tai tuntuisiko miehestä vieläkin paremmalta? Tässä blogissa vieraskirjoittaja SF Kukkanen on kirjoittanut pitkän kirjoituksen naisen orgasmeihin liittyen ja hänen näkemyksensä mukaan lantionpohjalihaksien tavoitteellinen harjoittaminen on ollut tärkeää orgasmeja ajatellen. Itse olen kirjoitellut yleisesti lantionpohjalihasten hyvän kunnon tärkeydestä.

* Niin, se haaste siis. Haastan nyt jokaisen naispuolisen lukijan treenaamaan lantionpohjalihaksiaan tämän vuoden loppuun asti säännöllisesti (eli noin pari kuukautta). Lyhyitä treenaushetkiä säännöllisesti esimerkiksi kotitöiden ohessa! Ei ole vaikeaa äitienkään käydä äkkiä vessassa laittamassa kuulia sisäänsä esimerkiksi ennen ruoanlaittoa tai kauppakäyntiä… Joulukuun lopussa teen uuden postauksen, kerron omista kokemuksistani ja kysyn teidän kokemuksianne. Muuttuiko jokin jo tässä ajassa, jos et ole aiemmin harrastanut treenausta säännöllisesti? Aiotko jatkaa treeniä? PS. Jos bloggaat, kommentoi osallistuvasi ja jaa haastetta eteenpäin! Jos käytät muuta sosiaalista mediaa, kommentoi ja käytä hashtagia #lantionpohjalihakset_kuntoon. *

Eikö sinulla ole vielä harjoituskuulia? Voit aloittaa treenauksen ilman niitäkin, mutta suosittelen silti (silikonisten) kuulien hankkimista seksivälinekaupasta tai apteekista. HUOM. Älä osta halpoja geishakuulia, joiden välissä kulkee suojaamaton kangasnaru. Ne eivät ole hygieenisiä.

Minulla on jo aiemmin ollut yhdet silikoniset harjoituskuulat sekä myös pienet lasiset geishakuulat, mutta sain nyt testattavaksi Funfactory.fi:ltä Smartball Uno ja Smartballs Duo -treenikuulat (nuo linkit punaisiin, mutta värejä löytyy muitakin). Fun Factory on saksalainen leluvalmistaja, jonka tuotteisiin olen aiemminkin ollut tyytyväinen ja samaa laatua tuntuvat nämäkin olevan! Smartballs on monien valinta lantionpohjalihasten treeniin, joten varmasti myös joiltakin lukijoista löytyy sellaiset? Smartballsissa on sisällä liikkuva kuula, ”joka on suunniteltu laukaisemaan tahdottomia lantionpohjan supistuksia vaginaan asetettuna”.

Smartball Uno & Smartballs Duo
Smartball Uno & Smartballs Duo

Smartball Uno on erityisesti aloittelijoille. Kooltaan se on helppoa asettaa emättimeen ja se soveltuu myös naisille, joilla kohtu on laskeutunut. Smartball Uno pysyy sisällä hyvin, joten sen kanssa voi lähteä vaikka kauppakäynnille. Itselläni treeni on näiden kanssa helppoa (ja ”nykäisytesti” osoitti, että saan ne silloinkin pidettyä sisällä), joten siirryn varmaankin melko pian käyttämään tuota kahden kuulan välinettä. Unon hinta on n. 20e funfactory.fi:ssä (ei postikuluja).

Smartballs Duo soveltuu erityisesti niille, joilla lantionpohjalihakset ovat jo suht hyvässä kunnossa. Näillä siis saat kivasti kasvatettua voimatreeniä. Valmistajan mukaan nämä eivät sovellu naisille, joilla on laskeutunut tai väärässä asennossa oleva kohtu, tai niille, jotka ovat käyneet läpi kohdunpoiston. Hinta on n. 25e funfactory.fi:ssä (ei postikuluja).

Smartballsit ovat turvallinen valinta, sillä ne ovat valmistettu silikonista. Materiaali on kestävää ja se on ihoystävällistä, lateksitonta, ftalaatitonta ja helposti puhdistettavaa. Omia käyttökokemuksia kerron tarkemmin sitten pidemmän testauksen jälkeen!

Treenaat sitten lantionpohjalihaksiasi ilman kuulia, Smartballs-kuulilla tai joillakin muilla vastaavilla, kommentoi ja kerro siitä esimerkiksi omassakin blogissasi haasteen aikana!

*Smartballsit saatu testiä varten mainitulta verkkokaupalta, mutta rahallista palkkiota en tästä postauksesta ole saanut eikä linkkien klikkaaminen tuo minulle rahaa.

25 kommenttia artikkeliin ”Haaste naisille: treenataan lantionpohjalihakset vahvoiksi!

 1. Karina 01.11.15 / 23:38

  Kiitos haasteesta! Mä luulen, että lähden jopa mukaan! Aloitin lantiopohjalihasten treenaamisen seuraavana päivänä synnytyksestä ja pari kertaa viikossa muistan edelleen pientä harjoittelua tehdä. Välineitä minulla ei (vielä) ole, tai siis jossain laatikon pohjalla on just sellainen epähygieeninen naru-geishakuulaviritelmä, joka ostettu vuosia sitten Turkissa seksikaupasta. Käyttämättömäksi on kyllä jäänyt,,Mut, ilmoittelen, jos ja kun lähden mukaan! :)

  • oceansoul 02.11.15 / 08:54

   Ohho, hatunnosto sille, että olet muistanut tämän asian jo seuraavana päivänä synnytyksestä! :D Kuuliahan ei kai kannatakaan ihan heti synnytyksen jälkeen ottaa treeniin mukaan, vaan vasta sitten, kun jälkivuotokin on ohi.

   Kiva, jos osallistut!

 2. Eva 02.11.15 / 10:06

  Silikoniset kuulat löytyy, satunnaisesti olen käyttänyt. Ehkä yritän myös osallistua. Uskaltaisikohan työpäivän aikana käyttää (hoitaja sairaalassa)…

  • oceansoul 02.11.15 / 12:29

   Ainakin Smartball pysyy itselläni hyvin sisällä eikä tunnu epämukavalta, joten ei työtä häiritse. Tai no, kyllähän sen kävellessä tuntee, että voihan se ajatuksia viedä muualle, heh. :)
   En oikein tiedä, kuinka kauan treenikuulia kannattaa sisällä kerralla pitää. Ja ainakin itse laitan sisälle liukkarin avustuksella, joten sitten täytyisi ehkä sitäkin olla mukana jne., joten ehkä kuitenkin suosittelisin vaan kotioloihin ja esimerkiksi pienille kauppareissuille. Mutta tuossa alempanahan Puumis kertoi työaikana käyttävänsä, että ainahan sitä toki voi… :D
   Miten olet kotona käyttänyt / oletko siis jo liikkunut niiden kanssa myös kodin ulkopuolella?

 3. Puumis 02.11.15 / 11:44

  Mulla on semmoiset metalliset (kirurginterästä?), pienet kuulat – olisikohan halkaisija per kuula ehkä n. 1,5cm. Ne ovat erittäin raskaat kädessä, ja jotta ne saa pysymään sisällä, pitää todella tehdä töitä – yksi yskäisy ja ne ovat housuissa, mikä tuli kerran todettua kesken presentaation pitoa (joo, käytän niitä töissä) :D Niissä ei tosiaan ole naruakaan, sillä painovoima hoitelee ne ulos, mikäli lopettaa hienoisen lantionpohjalihaksien jännittämisen.

  Toki en niitä koko päivää pidä sisällä :) Mutta erittäin hyvin toimivat… ;)

  • oceansoul 02.11.15 / 12:23

   Joo, olenkin nähnyt sellaisia kuulia. En taitaisi uskaltaa käyttää tuollaisessa tilanteessa. :D Varmaan melkoisen mielenkiintoinen tilanne, kun tajuaa kuulien pudonneen pois paikaltaan… Ilmeisesti sentään pysyivät housujen sisäpuolella eivätkä lähteneet kierimään alas lahjetta lattialle? :D

   Mulla on tosiaan myös sellaiset pienet lasiset kuulat (täällä kuva), niissä halkaisija jtn 2cm. Olen niitä joitakin kertoja käyttänyt, mutta en ole oikein tykännyt niistä. Silikoniset (ja kooltaan siis paljon isommat) ovat miellyttävämpiä treenaukseen. Mutta täytyypä katsoa, jos tämän parin kuukauden treenauksen jälkeen noilla pikkukuulilla treenaaminenkin olisi erilaista! ;D

 4. Ruhtinatar 02.11.15 / 14:00

  Kiitos tästä postauksestasi! Hyvä muistutus tärkeästä asiasta meille kaikille naisille. Olen synnyttänyt monta lasta alateitse, joten minulle lastionpohjatreeni olisi erityisen tärkeää. Aina olen synnytysten jälkeen aloittanut aktiivisen treenauksen, joka pian unohtuu. Mitään välineitä minulla ei ole, mutta olen kerran ollut naisille suunnatulla kurssilla aiheesta. Lantionpohjanlihasteni kunto on myös testattu neljä kertaa ja kunto oli ihan ok, mutta ainahan se voisi parempikin olla. Testauksessa testataan emättimen tunto sähköllä. Minulla tunto on poikkeuksellisen hyvä. Taidanpa ottaa haasteen vastaan ja tsempata vuoden loppuun.

  • oceansoul 02.11.15 / 14:14

   Jee, tervetuloa mukaan!
   Onko tuo lantionpohjalihasten kuntosi testattu jossain yksityisellä fysioterapeutilla (ja oletko hakeutunut siihen ihan vain ”huviksi”/mielenkiinnosta)? Olisi ihan mielenkiintoista tietää omansa, että onko lihakset oikeasti ok-kunnossa vai luulenko vain niin. Ja sitten tietysti testata uusiksi tällaisen pidemmän harjoittelun jälkeen, että onko parannusta tapahtunut. :D

   • Ruhtinatar 03.11.15 / 10:14

    Tuon kurssin aluksi ja lopuksi testattiin lantionpohjanlihasteni kunto. Tarkoitus oli kurssin aikana treenata ahkerasti kotonakin ja lopuksi nähdä mahdollinen edistyminen. Kahdesti lantionpohjanlihasteni kunto on testattu Kelan maksamassa kuntoutuksessa, jossa olen ollut perussairauteni takia.

 5. Nimetön 03.11.15 / 01:25

  Kiva aihe! Itsehän tuota haastetta olen jo noudattanut tässä, muutaman vuoden itseasiassa, 18v:nä aloitin. Tosin, itse en koe että kevyellä treenillä ois ollut muuta kuin lihasten kykyjä ylläpitäviä vaikutuksia. Vasta kuin aloitin tavoitteellisen voimatreenin, alkoi se vaikuttaa orgasmeihin merkittävästi (samoin halut nousi yleisesti ja kostuin helpommin). Tosin, mulla kävi niin, että jouduin keväällä syömään antibioottikuurin ensimmäisen kerran eläissäni, siitä seurauksena tuli emätintulehdus ja sitten paha virtsatietulehdus, ja lopulta kävi niin, että kuukauden sisään olin joutunut syömään 3 vahvaa antibioottikuuria :( Siitä asti on tulehdukset vaivanneet. Milloin virtsatietulehdusta, milloin iskee hiivatulehdus. Joku harvinaisempi, sitkeä tulehduskin tuli, johon jouduin syömään (taas!!!) tosi vahvan kuurin, missä oli mahdollisina, melko yleisinä sivuoireina tulehduksia. Ja niinhän siinä kävi. Nyt on siis TAAS vagina tulehtunut ja tosi kipeä, ei voi seksiäkään harrastaa nyt muutamaan päivään ja treenaaminenkin on aika kivuliasta, en nyt pariin päivään treenaa. Itsehän aloitin tavoitteellisen voimatreenin vuosi sitten kesällä, lisäsin painoja, ihan käsipainoja siis kiinni fifty shades of gray inner goddes -kuuliin. Ne on muuten hyvät ja tehokkaat kuulat, painoa 220g, eli haastavat kestävyystreeniin, suosittelen! Vähän liian kookkaat, mutta liukkarilla menee kivuttomasti (jos narun solmu ei osu ikävästi)..
  Keväällä jouduin tulehduskierteen takia pitämään taukoa voimatreenistä, kun se ei kertakaikkiaan sujunut. Ilmeisesti tulehtuneet lihakset ei toimi a) kivun b) itse tulehduksen takia kunnolla. Motivaatio laski siinä muutenkin kuin lehmän häntä. Niinpä kunnon voimatreeni hiipui, olen treenannut koko ajan kyllä kestävyyttä, nopeutta ja ylläpitovoimatreeniä. Mutta kenties tulehdusten ja treenin heikkenemisen yhteisvaikutuksena treenitulokset laski roimasti. Nyt sitten muutama viikko sitten aloitin voimatreenin uudella sisulla -ja aika pohjalta valitettavasti. Jospa se tästä kuitenkin lähtee, ja muutaman kuukauden päästä pääsisin ennätyspainoihini. Haaveena olisi vaatimattomasti Maailmanmestaruus vaginal weight liftingissä :D Matkaa siihen on roimasti etenkin näiden takapakkien jälkeen, sillä maailmanennätys on kevyet 14 kiloa ;D Mutta viime talvena huomasin, että kaikki on mahdollista, silloin tuli tuloksia huimaa vauhtia kun vain tahdonvoimaa oli. Nyt tulosten tahkoaminen on ollut hitaampaa, mutta silti edistystä tulee. Suosittelen pitämään päiväkirjaa treeneistä. Siinä näkee konkreettisesti edistymisen tai mahdolliset takapakit. Sekä se motivoi. Itse perustin myös treenilippaan, eli aina kun treenaan, laitan hiluja rahaa lippaaseen. Jos on erityisen hyvä treeni, laitan enemmän :) Sitten kun pääsen johonkin välitavoitteeseen, vaikka 10 kiloon, palkitsen itseni käyttämällä rahat johonkin tosi kivaan ja spesiaaliin miesystävän kanssa (voin sanoa, että ”pillu tarjoaa” :D ).

  Ja ite huomasin kyllä jo nyt, ryhdistäydyttyäni uudelleen kunnolla voimatreenissä, miten paljon se vaikuttaa. Pari viikkoa kun olin treenannut maksimivoimaa, sain takaisin kyvyn saada orgasmi ajatuksen voimalla, ja tuossa muutama päivä sitten sain piiitkästä aikaa todella monia kohdunkaulaorgasmeja aivan peräjälkeen, niin että oli melkein kuin yhtä samaa, pitkää orgasmia. Silti superpitkää orgasmia ei ole kuulunut sitten lihaskunnon heikentymisen :( Uskon kuitenkin, että sekin kyky palautuu tässä pikkuhiljaa, kun lihasvoima vaginassa kasvaa enemmän entiselleen.

  Seksistähän olen toki nauttinut silloinkin, kun lantionpohjalihasten kunto pääsi heikkenemään, mutta huomas, että ei saanut orgasmia niin helposti, ei niin monia orgasmeja kuin yleensä seksin aikana, eikä ne olleet enää niin voimakkaita ja pitkäkestoisia. Sit taas voimatreenin myötä kaikissa osa-alueissa on tullut edistystä.

  Suosittelen siis nimenomaan voimatreeniä omakohtaisten, selkeiden kokemusten takia.
  Eli lisää haastetta koko ajan pikkuhiljaa. Naruihin voi viritellä painojakin sitten, kun on hyvä peruskunto alla :)

  Treenipuhtia <3

  SF Kukkanen

  • oceansoul 03.11.15 / 09:00

   Höh, harmittelut tulehduskierteestä. Ehkä olet jo kokeillut, mutta suosittelisin syömään aina antibioottikuurin aikana SEKÄ suun kautta otettavia maitohappobakteereita ETTÄ tarvittaessa tulehdusherkkänä ihmisenä myös lisäksi käyttämään emättimeen asetettavia maitohappokapseleita muutamassa kierrossa (näitä http://www.apteekkituotteet.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Eura/Products/6430020730627&ViewAction=ViewProduct – ovat hintavia, mutta ikäviä ne toistuvat tulehduksetkin ovat).
   Ja tosiaan, puhuit käyttäväsi geishakuulia, joissa on naru? Ne eivät ole hygieenisiä, koska niitä ei saa puhdistettua välttämättä kunnolla, joten niistä luopuisin…

   Toivottavasti tulehduksia ei enää tulisi, vaan voit jatkaa treenailuja haluamallasi tavalla. :) Hurjia tuollaiset painolukemat.

   • Ruhtinatar 03.11.15 / 10:10

    Minullakin on ollut vaivoinani pissatulehduksia. Aloin käyttää apteekista ilman reseptiä saatavaa Lacto Lady- valmistetta ja sen aloittamisen jälkeen minulla ei ole kertaakaan ollut mitään tulehdusta. Lacto Ladyssä on maitohappobakteereja ja karpalouutetta. Suosittelen lämpimästi!

    • Nimetön 03.11.15 / 23:56

     Ruhtinatar, lämmin kiitos vinkistäsi!! Pitääkin kokeilla :) Kun vaan opiskelijabudjetilla ois varaa. Mut kai tuohon kannattaa satsata, koska hermot menny tähän tulehduskierteeseen. Näköjään helposti kans emätintulehdus leviää virtsatietulehdukseksi. Nyt just virtsaputki ja klitoris ovat tulehduksen takia sairaan kipeät, ei todellakaan pysty edes masturboimaan ja kutina häiritsee yöuniakin. Kookosöljy ja aloe vera näyttävät kyllä rauhoittavan. Aloin kans syödä kourallisen puolukoita päivittäin, jospa sekin auttais :)

     SF Kukkanen

     • Ruhtinatar 04.11.15 / 13:50

      60 kpl Lacto Ladyä maksaa parikymppiä apteekissa. 30 kpl maksaa reilun kympin. Luontaistuotekaupatkin myy Lacto Ladyä. Sitä otetaan kahdesti päivässä yksi tabletti. Maksaahan noi joo varsinkin jatkuvassa käytössä. Mutta hei, maksaahan antibioottikuuritkin. Mieluummin maksan Lacto Ladystä, kuin antibiootista. Plus kaikki se muu riesa, minkä joku tulehdus aiheuttaa.

   • Nimetön 03.11.15 / 23:54

    Kiitos maitohappobakteerivinkistä! Tabletteja söin kyllä, mutta en laittanut emättimeen. Ei tullu mieleenikään, että antibiooteista tulis tulehduskierre niin helposti… Ku en ollu tosiaan eläissäni kokenut edes hiivatulehdusta ennen noita vahvoja antibiootteja :D Vastustuskyky on muutenki ollu hyvä aiemmin -en juuri koskaan sairastu flunssiin ym, mutta antibioottikuurien jälkeen yleinen vastustuskykykin on heikentynyt :( Ei siis enää ikinä antibiootteja mulle, ellei ole aivan pakko! Mieluummin vaik just valkosipulihöyryhengitystä poskiontelontulehduksiin, puolukkaa ja karpaloa virtsatientulehduksiin jne. Narulliset kuulat pesen aina käytön jälkeen. Se on totta, että bakteereja voi jäädä silti kuulien sisälle, missä naru on, sieltä ei saa oikein putsattua.. Mut ei nuokaan aiheuttanu ongelmia ennen tulehduskierrettä. Ja ongelma on se, että milläs sitten treenaan, ellen noilla kuulilla?? Koska miten ihmeessä muuten saan sidottua painoja kuuliin? Haluan tosiaankin treenata painojen kera, koska olen huomannut voimatreenillä saavan parhaat vaikutukset. Siinä olis tuotesuunnittelijoilla hommaa kehittää painavat, pienet, haastavat mutta hygieeniset treenikuulat, joihin saisi sidottua painoja, ja jotka eivät mene isoistakaan painoista rikki. Ei ole nimittäin kerta tai kaksi, kun narut on katkenneet kuulista, yksistä fifty shades of gray kuulista jopa ensimmäisellä treenikerralla naru katkes, paskaa laatua siis oli! Muoviset kuulat, joista lähtee naru, eivät taas kestä isompia painoja. Yksi keino tehdä kuulista hygieeniset vois tietysti olla keittää niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä aina käytön jälkeen ja kuivata sitten huolella, sitä aion kokeilla seuraavaksi :) Kunhan nyt tästä tulehduksesta toipuis, että pääsis ylipäätään treenaamaan ja harrastamaan seksiä taas :D (vieroitusoireet iskee, en oo saanu seksiä muutamaan päivään ja kyl alkaa huomata mielialan laskuna :D).
    Voimatreenillä saa tuloksia, suosittelen kokeilemaan ;) Kun vaan aina käyttää maksimaalsta tahdonvoimaa ja yrittää parhaansa, ja treenaa säännöllisesti. Voimatreenissä vaan lepopäiviä 1-3, että lihakset kerkee palautua kunnolla (välipäivinä voi toki treenata kevyesti). Ite alotin 220 grammasta viime kesänä, treenasin tosi ahkerasti ja tavoitteellisesti ja tuloksia tuli aika nopeasti. Mulla tosin auttoi se, että lantionpohjalihasten peruskunto oli jo ok kun olin treenaillut kevyesti aiemmin. Jos aloittaa aivan ”nollasta” esim. synnytyksen jälkeen, ei tuloksia tule luonnollisesti niin nopeasti, mutta sinnikkäästi kun jatkaa, niin kyllä ne siitä vahvistuu! Maailmanmestari Tatyanakin aloitti treenin vasta synnytyksen jälkeen ja pääsi 20 vuodessa 14 kiloon ;)

    SF Kukkanen

 6. Nimetön 03.11.15 / 11:46

  En oikein koskaan ole näitä lihaksia harjoittanut. Huviksi olen käyttänyt jotain noita narullisia palloja, mutta ehkä täytyy ne roskiin heittää. :-o Olen ajatellut, ettei näin nuorena ja synnyttämättömänä tarvitse.

  • oceansoul 03.11.15 / 12:15

   Et kertonut ikääsi, mutta heh niin en minäkään kuusi vuotta sitten 20-vuotiaana miettinyt lantionpohjalihaksien treenaamista. Normaalitilanteessa ne nyt ovatkin silloin kunnossa, mutta eihän treenistä haittaakaan. Tuleepa tavaksi jo silloin, niin ehkä sitten ei jää vanhempanakaan tekemättä. :)

  • Nimetön 04.11.15 / 20:39

   Hei se vielä, että ei se mitään takaa, vaikka on nuori ja synnyttämätön. Joillakin nuorilla ja synnyttämättömillä voi olla lihakset treenaamattomina huonommassa kunnossa, kuin synnyttäneellä ;) Esim. ylipainon, treenaamattomuuden tai biologisten tekijöiden takia. Ja toisaalta raskas urheilukin voi heikentää lantionpohjanlihaksia (juoksu, hyppiminen, taistelulajit, kun taas esim. pilates, ratsastus ja baletti vahvistavat lantionpohjanlihaksia). Kyl se treenaaminen kannattais ottaa hyväks rutiiniks jo nuorena, ennen kuin ongelmia kerkee syntyäkään ;P Ja jos muoviset kuulat tuntuu liian helpoilta, niin sit vaan fifty shades of gray inner goddes 220g kuulat kehiin; hölkkä -tai juoksulenkille vaikka, sekä cats eyes pienet kuulat on myös melko tehokkaat. Runsas liukkari tuo myös haastetta. Ja tietty aina voi painoja lisätä ja aloittaa voimatreeninkin ;) Treenaamisen myötä oppii myös rentouttamaan lihaksia paremmin, seksielämä, orgasmit, kostuminen ja yleinen halukkuus voi kohentua, samoin itsetunto, vagina voi tiukentua entisestään jne :) Enpä oikein keksi syitä, miks ei treenais, ja jos tuntuu, että treenaamisella alkaa olla liikaa hyviä vaikutuksia, voi sen aina lopettaa siihen ja jättää ylläpidolliseksi. Esim. ite pohdin jossain vaiheessa, olinko muuttunut jo liiankin nymfoksi ja halukkaaksi, myös tiukkuus alkoi olla siinä rajoilla, mut toisaalta en harrasta pikapanoja muutenkaan, vaan nautin mieluummin hitaasta, märästä seksistä :D Joten en parhaimmassa kunnossakaan ollessani nähnyt vielä syytä lopettaa treeniä :D

   SF Kukkanen

 7. Jalkojen välistä 03.11.15 / 12:10

  Kiitos kutsusta haasteeseen! Olen ehdottomasti mukana! Taitaa kaapin perukoilta löytyä jopa kuulat, joista voisi pölyt pyyhkäistä ja lähteä kokeilemaan pitkän tauon jälkeen :)

  • oceansoul 03.11.15 / 12:18

   Hienoa! Aika monilla taitaa olla näitä pitkiä taukoja treenaamisissa, vaikka kuinka säännöllisestä treenaamisesta puhutaan naistenlehdissä ja muissa. :D

 8. Nimetön 17.12.15 / 15:10

  Kiitos muuten vielä maitohappobakteerivinkistä Ruhtinatar! Tulehduskierre on ohi :) Oon syönyt maitohappobakteerien lisäksi ahkerasti puolukkaa, ja käynyt seksin jälkeen aina pissalla, huomasin kerran nimittäin, että virtsatientulehdus alkoi pari tuntia seksin jälkeen, kun sillä kertaa en käynyt virtsaamassa vaan jäin tyytyväisenä nukkumaan kumppanin viereen..

  Lantionpohjalihastreeniä oon itse tehnyt ahkerasti ja säännöllisesti ja vihdoin alkaa tulla usko siihen, että saan itseni vielä takaisin ennätyskuntoon :D Hitaasti, mutta varmasti. Vaikutuksiakin on näkynyt, orgasmit on hieman pidentyneet, vahvistuneet ja helpompi saada taas useita. Myös ajatuksen voimalla saaminen helpottunut taas, kun jossain vaiheessa oli käynyt hankalammaksi. Kaikin puolin treenaaminen on tuonut selkeitä hyötyjä, joten en aio enää laiskistua tässä hommassa; säännöllisyys on se juttu, ja voimatreeni. Odotan innolla, että pääsen entiseen kuntoon, veikkaan että tuossa keväällä. Silloin aion käyttää treenilippaan rahat johonkin mukavaan :)

  Miten muiden treenit sujuu ja oletteko huomanneet vaikutuksia? Tekeekö kukaan muu voimatreeniä teistä?

  SF Kukkanen

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.