Lantionpohjalihastreeniä kaksi kuukautta – mikä muuttui vai muuttuiko mikään?

Marraskuun alussa julkaisin naislukijoille haasteen. Tarkoitus oli, että siihen osallistuvat treenaisivat kaksi kuukautta säännöllisesti lantionpohjalihaksiaan ja mahdollisesti bloggaisivat aiheeseen liittyvän postauksen. Ja parin kuukauden kuluttua tulisivat kertomaan, muuttuiko treenin myötä mikään.

Nyt on siis aika kertoa omia kokemuksiani lantionpohjalihasten treenauksesta! Lupasin kertoa teille myös kokemuksiani blogiyhteistyön kautta saamistani Smartballs-treenikuulista, joita tämän treenin aikana olen testaillut. Aloitetaanpa siis siitä. Jos Smartballsit ovat jo tuttu juttu & olet kiinnostunut vain treenin tuloksista, selaa hieman alemmas: valokuvan alta alkaa siihen liittyvä teksti.

Smartballs-kuulista kokemuksia

Smartballsien kanssa olen käynyt näiden kahden kuukauden aikana mm. kaupassa, lapsen kanssa leikkipuistossa, tehnyt ruokaa, yms. (On muuten ihanaa kiusoitella miestä kuiskaamalla kaupassa korvaan, mitä salaista sitä tekeekään ostosten ohessa… ;) ) Smartballs-kuulien sisällä olevat kuulat liikahtelevat kävelyn aikana ja laukaisevat siten tahdottomia lantionpohjan supistuksia, joten kuinka helppoa treeniä tämä onkaan! Tämän lisäksi olen tietenkin myös tietoisesti supistellut lihaksia eli en osaa sanoa, tuleeko mitään muutoksia pelkästään sillä, jos vain kävelee nämä sisällään. Kunnon treeniin kun kuuluu lihasten jännittäminen ja rentouttaminen.

Yhdellä sanalla: suosittelen! Ja tämä on ihan rehellinen mielipiteeni. Nämä ovat mukavia välineitä – öh, jopa nautinnollisia. Näillä siis saa pientä seksuaalistakin mielihyvää itselleen (sisempien kuulien värähtely on mukavaa ja muutenkin), varsinkin kun lihaksiaan supistelee niiden ollessa emättimen sisällä… Smartball ei tunnu mitenkään epämukavalta ja välillä jopa melkeinpä unohdin, että sisälläni on jotain ylimääräistä.

Smartballs Duo pysyy sisälläni ongelmitta, mutta jotenkin tykkään käyttää kuitenkin enemmän Unoa. Kokeilemalla selviää, kumpi on itselle parempi, mutta aloittaisin siis Unolla. (Uno ja Duo -kuulia löytyy eri väreissä.)

Mitään kulumista ei kuulissa näy tämän treenijakson jäljiltä. Uskonkin näiden olevan kestävät ja materiaalihan siis on turvallista silikonia, joka on ftalaatitonta ja helposti puhdistettavaa. Hinta ei ole paha (20-25e) tätä ajatellen. Silikonisia treenikuulia on toki muitakin, mutta peruskäyttäjälle tämä on varma valinta. Fun Factoryn tuotteiden laatu ei ole minua ainakaan koskaan pettänyt.

*Smartballsit saatu nyt jo lopettaneelta Funfactory.fi-verkkokaupalta, mutta rahallista palkkiota en tästä postauksesta ole saanut eikä linkkien klikkaaminen tuo minulle rahaa. Mielipiteet ja tämän haasteen luominen ovat omiani.

Fun Factoryn Smartball Uno & Smartballs Duo -treenikuulat olivat minulla käytössä
Fun Factoryn Smartball Uno & Smartballs Duo -treenikuulat olivat minulla käytössä

Miten oma treenaukseni sujui?

Alkutilanne. Kuten alkupostauksessa kerroin, oma treenaamiseni on ollut aina hyvin epäsäännöllistä, mutta lantionpohjalihakseni ovat silti mielestäni olleet kunnossa (ei virtsankarkailua; tunnen puristuksen sormillani, …). Minulla on ollut jo aiemmin erilaisia geishakuulia, mutta ne ovat vain harvoin olleet käytössä. Tässä testissä otin käyttöön edellä mainitut kuulat.

Miten treeni minulla sujui?

Ensimmäinen viikko oli helppoa! Jutussa oli mukana uutuudenviehätystä ja tunnollisesti muistin päivittäin treenin: pidin smartball-kuulaa vähintään 30 minuuttia esimerkiksi kotitöitä tehdessä & sen lisäksi treenasin tietoisesti lihaksia supistelemalla niitä.

Toinen viikko oli myös helppoa. Vain yhtenä päivänä unohdin treenin, mutta seuraavana päivänä treenasinkin sitten ehkä vähän liikaa, sillä lihakset tuntuivat jotenkin väsähtäneiltä. :D Vaihdoin kahden kuulan Smartballseihin viikon lopulla.

Kolmas treeniviikko ja menkat. En edes ollut ajatellut niiden vaikutusta tähän juttuun, mutta en siis veriseen alapäähän mitään treenikuulia halunnut tunkea. Treenasin siis vain ilman smartballseja supistelemalla lihaksiani. Neljännellä viikolla jatkoin normaalisti; käytin usein Unoa, vaikka Duokin sisällä hyvin pysyy.

Viidennellä viikolla olin kirjoittanut muistiin: ”Ooh, yli kuukausi jo takana. Onko jotain jo muuttunut? En ole varma, mutta jotenkin tuntuu, että hallitsen lihaksiani ehkä vähän paremmin. Voimaa tuskin on tullut enempää kuitenkaan.”

Joulukuun kiireet ja muut aiheuttivat sen, että en aina vain muistanut treenaamista päivällä Smartballsien kanssa. Illalla saatoin sitten nopeasti muistaessani tehdä muutamia supisteluharjoituksia. Treenaus pysyi silti säännöllisenä, vaikka ei siis ihan päivittäisenä.

Nyt säännöllistä treeniä on jo siis kaksi kuukautta takana. Onko jokin muuttunut?

Lopputilanne

Testissä olisi mahdollisesti ollut helpompaa nähdä tuloksia, jos lihakset olisivat olleet niin heikossa kunnossa, ettei esim. sormelle puristusta olisi tuntunut tai kuulat eivät olisi sisällä pysyneet tai jos olisin kärsinyt vaikkapa virtsankarkailusta. Nythän treenasin suht hyväkuntoisista lihaksista vain voimakkaampia.

Mielestäni hallitsen lihaksiani nyt hieman paremmin, mutta en esim. sormilla kokeillessa tunne eroa. Mutta yllättävää kyllä: sain joulukuussa muutaman kerran g-piste-/emätinorgasmin (miehen sormettaessa minua). Niitähän en ole montaa eläissäni saanut, joten tuo oli minulle paljon. Oliko se sitten treenin ansiota vai jonkin muun? Ehkä halusin uskoa, että treenaus vaikuttaa tähän ja tunnetustihan mielen voima on suuri, kun puhutaan seksin nautinnollisuudesta… En tiedä. Mutta meillä oli muutenkin jotenkin todella intohimoinen joulukuu, joten olin vain välillä todella kiihottunut, että ehkä syy on vain siinä… :D No, jää nähtäväksi, tuleeko orgasmeja tulevaisuudessa useamminkin tällä tavalla.

Se on siis selvää, että ainakaan tästä ei ole mitään haittaa ollut ja ehkä pidemmän jakson jälkeen tuntisin selvemmin jotain muutoksia? Jatkan treenausta edelleen, kun se nyt on tavaksi tullut. Tämä ei ole mitenkään liian vaivalloista, mutta ihan päivittäin tätä ei vain muista. Tavoitteeksi olen asettanut, että 4-5 kertaa viikossa pitäisin kuulia ja tekisin lihasten supisteluharjoituksia.

Mites muut osallistujat?

Tiemeupkindofgirl-blogin Oona oli myös hankkinut Smartballsit ja huomannut, kuinka mukavat ne ovat. Mutta onko mitään muutoksia tapahtunut tai jaksoitko ylipäätään treenata säännöllisesti? :) Samat kysymykset mukaan lähteneelle Jalkojen välistä -blogin naiselle!

Nimimerkit Ruhtinatar ja Eva (ei ilmoitettuja blogeja) kommentoivat myös lähtevänsä mukaan. Samoin Twitterissä näin kertoi NN. Miten kävi?

Entä päättikö Kun haaveet muuttuvat todeksi -blogin Katrina lähteä mukaan?

Puumis kertoi treenaavansa säännöllisesti pienillä kuulilla, joten tämä haaste ei siis ehkä hänelle oikein ollut. Sama juttu nimimerkki SF Kukkasen kanssa. Ehkä he haluavat meille kuitenkin jotain aiheesta vielä kommentoida?

Entä oliko osallistujia, jotka eivät vain itsestään ilmoittaneet?

24 kommenttia artikkeliin ”Lantionpohjalihastreeniä kaksi kuukautta – mikä muuttui vai muuttuiko mikään?

 1. Puumis 06.01.16 / 09:34

  Suosittelen kyllä ehdottomasti noita kuulia, ne nimittäin tosiaan – kuten tässä postauksessakin jo mainittiin – lisäävät orgasmiherkkyyttä. Ja vähemmän tärkeästi (hih) sitten tosiaan vahvistavat niitä virtsanpidätyslihaksia.

  Itse aloin ”kuulailemaan” jälkimmäisen syyn takia friikattuani TV:n Tena-mainoksesta, jossa julistettiin että virtsankarkailua alkaa tapahtua jo yli nelikymppisillä. Omalla kohdallani pissa pysyy vielä kurissa (fingers crossed :P), mutta ennaltaehkäisevä kuulien käyttö ei liene maailman typerin idea.

  • oceansoul 20.01.16 / 10:09

   Jep, varmaankin viimeistään siellä keski-iässä kannattaisi kaikkien ihan jo ennaltaehkäisevästi käyttää. :) Eihän sitä kuulia välttämättä tarvitse, vaan voi ihan vain lihaksiaan supistelemalla.

 2. Ruhtinatar 06.01.16 / 18:41

  Minä kirjoitan kahta blogia, mutta kummassakin keskityn lähinnä käsitöihin ja koiriini. Minä sain aivoissani yhdistettyä lantionpohjanlihastreenin ja taksin. Kuljen säännöllisesti joka viikko 4 taksimatkaa ja aina taksissa muistan treenata lantionpohjanlihaksiani ihan supistelemalla, ilman mitään kuulia. Satunnaisesti kuljen enemmänkin taksilla ja nämäkin matkat hyödynnän treenaten. Jokapäivälle ei taksimatkoja riitä, joten pitäisi treenata muulloinkin, ottaa ainakin kaikki automatkat mukaan. Kuulatkin ajattelin hankkia. Minulle treenaus on ensiarvoisen tärkeää, kun olen jo yli neljäkymppinen, minulla on viisi alatiesynnytystä ja perussairauteni vuoksi kärin jo yliaktiivisesta virtsarakosta. Mitään vaikutusta en ole huomannut tällä treenimäärällä. Emätinorkkuja minäkin toivoisin. Muutaman kerran olen sellaisen saanut, mutta ne taisi olla jo ennen tätä treenijaksoa. Eilen tuntui, että emätinorkku oli lähellä, mutta mies lopetti, kun asento kuulemma oli niin huono. Taisin jo aiemmin kertoa, että lantionpohjanlihasteni kuntoa on testattu neljästi ihan asiantuntijoiden toimesta. Tulokset ovat olleet ihan hyvät. Varsinkin emättimeni tuntoaistia on kehuttu, kun sitä on sähköllä mitattu.

  • oceansoul 20.01.16 / 10:16

   Mä tosiaan olen nyt saanut sormettamalla emätinorgasmeja… sormilla miehen on helppo osua g-pisteeseen. Pitää vain olla kunnolla kiihottunut ensin. :)

 3. Nimetön 07.01.16 / 05:24

  Mukava lukea, että on jotain tuloksia tullut treenistä. Ite aloitin tosiaan syksyllä uudestaan tavoitteellisen treenin. Motivaatio ei ole aina ollut korkeimmillaan, mutta olen melko hyvin pysynyt treeniaikatauluissa. Treenaan siis voimaa, 2-3 päivän välein. Satunnaisesti lisäksi kestävyyttä ja nopeutta, sekä lantionpohjan lihasten eri puolten hallitsemista (oikea, vasen, takaseinämä ja etuseinämä). En oo asettanut itelleni paineita nyt, vaan treenannut rennosti; pääasia on rutiini, ja että tulee edistystä, vaikkakin hitaasti. Yritän päästä aiempiin ennätyksiini, mutta vielä on matkaa.
  Olen huomannut vaikutuksia taas. Jossain vaiheessa tosiaan treenimotivaatio lopahti ja syksyllä aloitin tavoitteellisesti uudelleen. Orgasmit alkoi voimistua ja pidentyä, aloin saada taas helpommin. Emätinorgasmeja oon aina saanut, niin kohdunkaula, kuin g-pistekin ja saan myös hyvin monenlaisia orkkuja (äsken juuri erään ystävämiehen kanssa, kun hän hyväili jalkojani ja varpaitani…aah. Puhdasta nautintoa joku puolisen tuntia ja orgasmeja lähes lakkaamatta.) Mut kyllä mieskin on huomannut selkeästi treenin vaikutukset; viime kesänä kun aloitin, sit viime keväänä kun treenimotivaatio alkoi hiipua, niin mieskin myöns että orgasmit ei olleet enää niin voimakkaita -toki voimakkaita silti yhä, mut ite huomasin saman. Ja nyt taas syksyllä kun aloitin uudelleen tavoitteellisen voimatreenin, ollaan kummatkin huomattu vaikutukset :)
  En oo toki löysä tai heikkokuntoinen ollut lantionpohjalihaksilta koskaan, mutta kyllä on kannattanut treenata vaginalihaksia :) Ihan sekä tulevaisuutta, että nykyhetken nautintoja varten.
  Suosittelen lisäämään haastetta koko ajan sitä mukaa, kun kehitystä tulee :) Siten lihakset vahvistuu.

  SFKukkanen

  • oceansoul 20.01.16 / 11:50

   Kiitos sinulle paljon siitä, että olet näillä kommenteillasi (ja sillä blogimerkinnälläsi) innostanut lantionpohjalihastreeniin!

 4. Nimetön 07.01.16 / 16:01

  Laitanpas tännekin, tää on musta hyvin tiivistettyä asiaa, vaik hömppälehdestä onkin http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/2015101520521799_se.shtml :) Aivot on suurin sukupuolielin, ja aivan kaikki osat kehosta voi olla erogeenisia (jopa orgasmiin johtavia) kun sille päälle sattuu. Hellikäämme siis aivojamme ja toistemme aivoja eri tavoin ja hyväilkäämme kehon kaikkia osia <3 Ite oon saanu orkun mm. näitä hyväilemällä/stimuloimalla: kitalaki, nänni, rinta, klitta, kohdunsuu, g-piste, hymen, kohdun painelu (alavatsaa hellästi painelemalla), varpaat, jalat, hiukset, suutelu, huulet, hampaat, päänahka, ajatuksen voimalla, kumppanille suuseksiä antaessa, anaalin kautta… Ja varmasti lisää tulee :) Rakastelu <3 Eilen just sain monta, pitkää pitkää orgasmia ystävämiehen helliessä jalkoja ja imiessä varpaita puolisen tuntia- tunnin putkeen. Muutaman sekunnin taukoja välillä, sit alkoi taas uus orkku joka kesti pitkään. Ah. Tollasen käsittelyn jälkeen oon ihan kuin kukkaa ois polttanut tai muuten huumeissa :D Huimaa, näköaisti on sumentunut, pyörryttää, hymyilyttää, naurattaa, on niiiin rento olo..

  Kiinnostais tietää, onko teillä muilla vastaavia kokemuksia? Mitkä kehonosat ovat teille kiihottavimpia ja millä eri tavoilla ootte saavuttaneet orkun?

  Ja joo, huomaa kyllä todellakin nyt taas myös lisää etua lantionpohjalihasten treenaamisesta; jossain vaiheessa orkut oli lyhyempiä, mut nyt on tullu takasin monen minuutin pituiset orkut yhä yleisimmiksi. Parhaimmilla seksikerroilla orkkuja on enemmän, kuin ei-orkku hetkiä. Parhaimmillaan on vaan välillä pienoinen tauko, sit alkaa uus orgasmi, eli orgasmista orgasmiin tieni mun vie <3

  SFKukkanen

  • oceansoul 20.01.16 / 10:22

   Niin, se on jännää kyllä, miten jotkut osaavat saada orgasmeja melkeinpä millä tavalla vain, kun ovat sopivassa mielentilassa. :) Itse en kyllä superkiihottuneenakaan osaa saada orgasmia kuin alapäähän koskettelemalla.

   Miten siis olen saanut orgasmeja…
   Klitoriksen kautta mun on helppo saada orgasmeja.
   Emättimen (g-pisteen) kautta saan tosiaan nykyisin aiempaa helpommin sormettamalla, mutta vaatii sen, että olen todella kiihottunut.
   Olen myös saanut muutaman kerran orgasmin peppuleikeissä.

   Rinnat eivät ole kovin erogeeniset mulla, mutta onhan sitä kehossa monia kohtia, joiden hyväily on ihanaa… korvat, kaula, sisäreidet, …

 5. JV/Nainen 13.01.16 / 14:03

  No niin… nyt on aika julistaa tulokset.

  Hankin itselleni (tai puolisoni hankki :) ) metallisten geishakuulien tilalle sievät, pinkit silikonikuulat. Itse en kuitenkaan näiden kuulien käytölle lämmennyt ja päädyin jatkamaan entistä tiiviimmin ja säännöllisemmin lantionpohjalihasten treenaamista Karinin kanssa :)(http://www.lightsbytena.fi/lantionpohjajumppa/harjoittele-karinin-kanssa/)

  Mielestäni säännöllinen treeni on auttanut, orgasmit ovat ehkä voimistuneet ja puristusvoima kasvanut – iloa miehellekin :)

  Kiitos siis haasteesta ja ennen kaikkea muistutuksesta, että nämäkin lihakset kaipaavat huomiota :)

  • oceansoul 20.01.16 / 10:14

   No niin, toivottavasti treeni-into jatkuu tulevaisuudessakin! :)

 6. kirskau 18.01.16 / 20:15

  Ainakin meidän huushollissa lisäys miehen nautinnossa oli miltei käsin kosketeltavaa. Ei ole kuulemma kenenkään edellisen petikumppanin kanssa tuntenut yhtä kovia supistuksia omassa miehuudessaan. Tuntui myös itsestäni huomattavasti paremmalta, kun ukkoni ei ole kaikista pisimmästä ja paksuimmasta ja orgasmin saaminen on helpottunut melko kivasti :)

  • oceansoul 20.01.16 / 10:13

   Treenasitko siis tämän parin kuukauden ajan vai joskus jo aiemmin? :) Kivaa, että mieskin on muutoksen huomannut.

 7. Ruhtinatar 19.01.16 / 15:22

  Smartball Uno tilattu ja äsken tuli kännykkään viesti, että paketti on noudettavissa pakettiautomaatissa. Tilattiin miehen kanssa samalla pari muutakin uutta lelua.

  • oceansoul 20.01.16 / 10:12

   No niin :) siitä sitten testailemaan, onko treeni kuulilla parempaa kuin ilman niitä.
   Meille saa kyllä kertoa muistakin leluista kokemuksia. ;) Pitäisiköhän luoda sellainen merkintä, johon voisi ihan mistä vaan seksileluista jättää kokemuksiaan…

    • Viola Kukkanen 20.01.16 / 15:53

     Jee tää on kiva postaus!! :) Just löyty nimittäin lempparilelukin ja vielä halvalla ;D Mulla on ollut taukoa treenaamisesta nyt kovan flunssan takia pari viikkoa :( Pelottaa jo, et onko takapakkia kerennyt tulemaan paljon, yleiskunnon ainakin huomaan jo huononneen, voi toki olla vielä jälkiflunssaakin kun en ole ihan terve vieläkään. Mutta jos on takapakkia tullut, niin sitten vaan kovalla tarmolla etiäpäin! Onneks sentään jotain ärsykettä on alapääkin saanut vaikka tauko on ollut hurjan pitkä treenistä; orgasmeja päivittäin, ja tänään treenasin luennolla nopeutta ja vaginan eri puolten hallintaa. Nopeustreeni tuntui sen verran hyvältä, että meinasin saada orkun ja sallinkin sen itselleni; ajattelin että jos pidän itsekontrollin hyvin, onnistun estämään tärinän ja hengästymisen :D Ja jos joku jotain kysyiskin, sanoisin että se oli pieni epilepsiakohtaus tmv. Tuskin kukaan kuitenkaan tajuaisi, että orgasmista on kyse :D Ei ole aiemminkaan tajunnut, ainakaan sanonut suoraan, vaan ”sairaskohtaus” on mennyt ihan täydestä. Mut just kun olin saamassa, tuli ryhmäjako ja piti lopettaa puuhat sikseen. Jollain toisella luennolla siis ;D Mua jotenkin pervosti kiihottaa ajatus, että takana ja edessä ja kaikkialla on opiskelutovereita, mut kukaan ei huomaa mitään.. Ja toisaalta hakeudun yleensä melko takariviin ja yleensä itekseni, joten ei oo ketään ihan siinä vieressä. Ens kerralla kyllä uskallan ;D Tietty orgasmin intensiteettiä heikentää se, kun joutuu pitämään tarkan itsekontrollin, mut kyllä se silti hyvältä tuntuu, estottomia orkkuja voi sit nauttia kotioloissa.

 8. Nimetön 20.01.16 / 13:02

  Minulla on myös nuo Smartballsit. Joskus satunnaisesti ovat käytössä, ennemmin esimerkiksi bussimatkoilla treenaan lihaksia muuten. Ehkä keskimäärin 1-2 kertaa viikossa. Ei ole tullut valituksia löysyydestä.

  • Ruhtinatar 20.01.16 / 19:14

   Edellisen kommentin kirjoittanut Nimetön: mua kiinnostaa tietää, miten treenaat bussissa Smartballseilla. Onko pallo sun emättimessä ja istut penkissä vai seisotko?

   • Nimetön 21.01.16 / 14:07

    Moi Ruhtinatar.
    Mä siis nimenomaan en treenaa niillä kuulilla bussissa, vaan treenaan muulla tavoin eli jännitän lihaksiani. Joskus harvoin on kuulat käytössä esim kotona ja silloin kävelen.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.