2/24 – Avoimessa suhteessa (edelleen)

Tämä on vuoden 2022 joulukalenteriin kuuluva postaus.

***

Viime vuonna useampi joulukalenteripostaus liittyi jollakin tavoin avoimeen suhteeseen, sillä oli mennyt alle vuosi siitä, kun olimme mieheni kanssa päätyneet sopimaan siihen siirtymisestä. Kyseessä oli siis monella tapaa uusi ja jännittävä asia, mikä sai parisuhdeseksiinkin uutta virtaa.

Mutta miten siis nyt, kun olen elänyt toista vuotta avoimessa suhteessa ja säännöllisesti on tullut harrastettua seksiä muutenkin kuin oman puolison kanssa (ja myös miehelläni on oma panokaverinsa)… Miten se on sujunut?

Lyhyesti sanoisin, että avoin suhde on sopinut meille hyvin. Toki olisi valetta väittää, etteikö seksi muiden kanssa ole kiehtonut minua joskus hieman helpommin kuin seksi oman puolison kanssa, vaikka oikein hyvää kiihkeää seksiä on ollut siis ihan yhtä lailla säännöllisesti puolisonikin kanssa. Avoin suhde ja sitä myöten seksini muiden kanssa ei ole ollut millään tavalla puolisoltani pois, vaan se on vain lisännyt omaa kokonaisseksimäärääni. Myöskään hänen seikkailunsa eivät ole olleet tietenkään minulta pois ja hän on mielestäni aivan yhtä mielellään ryhtynyt seksiin kanssani.

Intohimon väheneminen tai jopa kokonaan lopahtaminen on varmasti monille tuttua pitkissä suhteissa ja siksi ei olekaan ihme, että niin monet päätyvät pettämään. Onhan salasuhteet seksielämältään usein jotain aivan muuta kuin se tuttu ja turvallinen parisuhdeseksi. Vaikka itse siis harrastan seksiä luvallisesti muiden kanssa, seksissä on silti läsnä erilainen jännitys ja fiilis kuin omassa pitkässä parisuhteessa. Vaikka seksissä ei sinänsä fyysisesti mitään ihmeellistä tapahtuisikaan, aivokemiat kai tekevät tilanteesta erityisen kiihottavan. Fwb-suhteissa ei tarvitse myöskään miettiä mitään arjen hankaluuksia yms., vaan voi vain keskittyä seksihaluihin. Ja kun tällä hetkellä kyseessä on minulla kuitenkin vakkarikaveri eli hänestäkin on tullut melko tuttu ja turvallinen, niin turhaa jännitystä ei tilanteessa ole, vaan voi vapaasti rentoutua nautinnon vietäväksi. Täysin satunnainen seksi eli yhdenillanjutut ei minua ole innostanut.

Tärkeimmät säännöt minusta meidän avoimessa suhteessa ovat: Toisella on lupa harrastaa seksiä valitsemansa henkilön/henkilöiden kanssa, kunhan 1) pyritään pitämään suhde vain kaveriseksinä eli jätetään rakkausjutut vain meidän yhteiseen parisuhteeseemme, 2) parisuhde/perhe on aina tärkein eikä sivuseksisuhteet saa viedä yhteistä aikaa liikaa, 3) seksi parisuhteen ulkopuolella muiden kanssa on vain lisä eli sen ei tulisi vähentää kiinnostusta parisuhdeseksiin, ja 4) turvaseksi on pakollista, jotta seksitaudeilta vältyttäisiin.

Photo by Maria Lindsey Content Creator on Pexels.com

Pystyisitkö sinä antamaan kumppanillesi luvan harrastaa seksiä myös muiden kanssa?

3 kommenttia artikkeliin ”2/24 – Avoimessa suhteessa (edelleen)

  1. Nimetön 02.12.22 / 11:31

    Mielelläni antaisin vaimon harrastaa seksiä toisten kanssa. Tiedän ettei hän halua minun tekevän niin mutta hyväksyisi sen että hän harrastaisi toisten kanssa ja kertoisi siitä minulle tai voisin katsoa vierestä.

    • os 09.12.22 / 21:56

      Tuntuu melko yleiseltä, että miehet olisivat valmiita antamaan vaimollensa luvan harrastaa seksiä toisen kanssa. Sitä en sitten tiedä, kuinka moni on ollut vielä samaa mieltä mahdollisen kokeilun jälkeen. :D Osalla toki liittyy cuckold-fantasioihin se halu.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.