”Seksityöläiset eivät ole uhreja”

Anna Kontulan väitöskirjan mukaan Suomessa on paljon ihmisiä, jotka tekevät seksityötä vapaasta tahdostaan. Kimmoke työn aloittamiseen on yleensä raha: vähäisellä työmäärällä rahapussiin tipahtaa useampi satanen – ja verojakaan ei niistä pahemmin maksella. Yleensä kyseessä on vain väliaikainen ammatti. KRP:n mukaan Suomessa toimii päivittäin viitisensataa prostituoitua; Kontula on arvioinut vuosittaiseksi määräksi noin 8000. (Lähde.)

Eli tutkimus on todistanut todeksi sen, mitä jo monet ovat kauan aikaa sanoneet. Tietenkään jotkut ihmiset eivät siltikään halua uskoa, että joku oikeasti voisi kaupata itseään vapaaehtoisesti. Sehän nyt on aivan järjetöntä!

Olen seurannut monia keskusteluita prostituutiosta ja aina näkee samanlaisia perusteluita seksityötä vastaan: Se on moraalitonta, se on vaarallista, ”suosittelisitko sinä kyseistä ammattia lapsellesi?”, ”ei laillistaminen poista työn negatiivisia ongelmia”, jne. Laillistamisen puolesta äänestävät henkilöt hakevat esimerkkejä niistä Euroopan maista, joissa ilotalot ovat toiminnassa. Ja nimenomaan siitä, että jos haluaa itse omasta tahdostaan hankkia rahaa seksiä harrastamalla, niin mikä ongelma asiassa on.

Itse en ole oikein koskaan nähnyt asiassa mitään väärää. Enpä taitaisi itse kuitenkaan sellaiseen ryhtyä, mutta jokainen tekee mitä tahtoo, jos siitä ei aiheudu muille mitään haittaa. Ongelmia asiaan toki myös liittyy, mutta niiden perusteella koko alaa ei voi tuomita. Kontulaa lainaten:

”suomalaiset seksityöntekijät eivät ole uhreja, vaan useimmiten työnsä vapaaehtoisesti valinneita henkilöitä, joiden päätöstä pitäisi kunnioittaa.”

Mitä mieltä sinä olet? Oletko / voisitko kuvitella myyväsi itseäsi, jos rahantarve iskee? Entä voisitko / oletko joskus maksanut seksistä? Miten muuten suhtaudut asiaan? Olisiko hyvä, jos Suomeenkin tulisi ilotaloja?

kirjoittanut: oceansoul

2 kommenttia artikkeliin ””Seksityöläiset eivät ole uhreja”

 1. Seksualisti 16.09.08 / 13:59

  Lyhykäisesti olen aiheesta sitä mieltä, että täysivaltainen yksilö saa ansaita rahansa seksipalveluita myymällä. En puhuisi ”itsen myymisestä”, koska siitä ei missään mielessä ole kyse. Eihän hierojakaan myy itseään, vaan palvelua.

  Täysin johdonmukainen askel eteenpäin on parituslain osittainen purkaminen. Jos palvelua saa myydä, niin sitä pitää myös voida markkinoida ja myyjien pitää saada organisoitua yhteiskunnassa samoin kuin muidenkin elinkeinojen harjoittajien.

  Voi olla perusteltua valvoa ja säädellä seksityötä tarkemmin kuin useita muita elinkeinoja, jotta alaan perinteisesti kuulunut veronkierto ja epämääräiset käytännöt saadaan kitkettyä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ilotalojen tai täyden palvelun hieromalaitosten perustaminen mahdollistuu.

  Ainaisen ilotalokeskustelun sijaan minua kiinnostaa enemmän puhuminen ammattimaisista hyvinvointipalveluista. Olen usein pohdiskellut sitä, miten hyvin korkeatasoiset seksipalvelut istuisivat esimerkiksi kylpylöiden ja muiden virkistyskeskusten hoitovalikoimiin…

  Nykyinen naurettava parituslaki estää kaikenlaisen järjestäytyneen ja hyvin hoidetun seksityön, vaikka sen pitäisi puuttua vain epäkohtiin. Laki on epäonnistunut kompromissi, joka pitää seksin myynnin laillisena, mutta asettaa sille mielivaltaisia esteitä.

 2. oceansoul 16.09.08 / 17:14

  ”miten hyvin korkeatasoiset seksipalvelut istuisivat esimerkiksi kylpylöiden ja muiden virkistyskeskusten hoitovalikoimiin… ”

  Varmaankin hyvin.. ;P

  Laki on kyllä nykyisellään kovin huono.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.