Miten säilyttää halut?

Varsinkin pitkässä suhteessa voi olla vaikeaa pitää seksuaalista halua yllä. Rakastumisvaiheessa seksiä tekee usein mieli enemmän kuin tarpeeksi, mutta sen jälkeen halut helposti hiipuvat. Naisista useat kokevat jossain vaiheessa elämäänsä ajoittaista haluttomuutta, mutta haluttomuutta esiintyy toki miehilläkin.

Haluttomuudesta on tullut kirjoitettua jo aiemminkin, mutta tällä kertaa aiheena on enemmänkin se, miten halut voisi onnistua säilyttämään (tai palauttamaan) parisuhteessa. Olen ehkä itse huono vastaamaan tähän, sillä olen parisuhteillut kumppanini kanssa vasta nelisen vuotta. Rakastumisvaihe on toki jo ohitettu – ja olen itsekin kokenut välillä lyhyitä haluttomuuden hetkiä, mutta yleisesti ottaen seksihalut on ollut kuitenkin helppoa säilyttää. Mutta miten on esimerkiksi kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen? Tai jos lapset tuntuvat vievän kaiken vapaa-ajan?

Uusin Terveydeksi-lehti kirjoittaa myös haluttomuudesta ja listaa muutamia neuvoja, joilla erotiikan saa kukoistamaan suhteessa. (Tässä niistä muutamia lyhennettynä; voit lukea loput näköislehden sivulta 22.)

  • Valitse kumppani, johon tunnet seksuaalista viehtymystä. (Artikkelissa haastatellaan aiemmin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri/seksologi Kivijärveä, joka toteaa, että ”Parisuhteessa seksi on niin olennainen asia, että olisi hyvä, jos paria valitessaan voisi kiinnittää enemmän huomiota toisen seksuaalisiin mieltymyksiin”.)
  • Sitoudu suhteeseen täysillä. Rakastaminen on pitkälle tahdon asia.
  • Hyvä parisuhde tukee seksielämää. Vaali rakkautta, kunnioitusta ja arvostusta.
  • Älä ripustaudu; parisuhteessa pitää olla tilaa hengittää.
  • Huolehdi omasta psyykkisestä ja fyysisestä kunnosta. Tee päätös, että haluat olla eroottinen nainen tai mies.
  • Kerro omista toiveista ja odotuksista; jos seksielämään tulee häiritseviä ongelmia, hae apua.

Mitkä ovat sinun neuvosi?

kirjoittanut: oceansoul

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten säilyttää halut?

  1. Kipukoukku 21.08.10 / 11:42

    Piiska on hyvä keino herättää halut ainakin meidänlaisissa pervoissa ;)

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.