Tappaako vauvan saaminen seksielämän?

Ei (noin yleisesti ottaen), mutta kuten muillakin elämän alueilla, muutoksia varmasti tulee. Ja ehkäpä tärkeintä onkin, että molemmat parisuhteen osapuolet sen ymmärtävät jo ennen vauvan syntymistä. Useimmiten haluton osapuoli on nainen, mutta ihan yhtä hyvin se voi olla myös mies.

Miksi seksi ei sitten ensimmäisenä ole mielessä?

– Maito. Niin, naisella kun tuppaa nuo tissit olemaan sitä varten, että niillä voi jälkeläisiä imettää. Jos ei nyt sitten omista jotain suuremman luokan fetissiä maitosuihkuihin, niin ei kannata harrastella tissien hyväilyä sekstailujen aikana. Omassa tapauksessani varsinkin pari ekaa kuukautta kysyntä ja tarjonta eivät ihan kohdanneet ja tissit suihkuilivat välillä yksinäänkin. Aika turnoff.
– Niin se imettäminen. Tai ne hormonit. Alapäässä on kuivaa kuin saharassa. Nimim. haavaumia liukasteen käytöstä huolimatta.
– Tosiaan, alapää. Monet saa repeämiä ja/tai väliliha on täytynyt leikata. Niiden paraneminen kestää toisilla vähemmän ja toisilla enemmän. Itse säästyin repeämiltä, mutta epparihaavaa parantelin jonkin aikaa. Ekalla panemiskerralla synnytyksen jälkeen mietin useamman kuin yhden kerran, että nonniin, nyt se arpi repeytyi. (No, ei se onneksi.)
Jälkivuoto. Vähän niin kuin useammat menkat peräkkäin (toisilla kun voi kestää parikin kuukautta). Paitsi että menkkojen loppuvaiheessa paneminen menee, mutta jälkivuodon aikana sitä ei kannata harrastella tulehdusriskin vuoksi (ainakaan ilman kortsua). No, ei hätää. Itse kärsin tästä asiasta reilun kuukauden, eikä yhdyntä sinä aikana mielessä kyllä ollut. Toisaalta taas, useamman kuukauden kestänyt täysimetys on pitänyt menkat omalla kohdallani poissa.
– Ehkäisy. Imettäessä yhdistelmäehkäisypillerit ja vastaavat ovat pois vaihtoehdoista. Itse en halua minipillereitä tai kierukkaa tässä kohtaa, joten kortsuilla mennään. Täysimettämiseen EI kannata luottaa (suojaa melko luotettavasti vain, jos tosiaan lapsi saa vain ja ainoastaan rintamaitoa myös yöllä; menkat eivät ole alkaneet ja synnytyksestä on enint. 6kk). Suomessa tehdään melko paljon abortteja pienten lasten äideille, jotka eivät nyt tätä asiaa ole ihan sisäistäneet. Niin, vaikka itselleni ei jäänyt mitään traumoja, niin ei kiitos uutta raskautta hetkeen.
– Väsymys. Meidän lapsi esimerkiksi on sitä mieltä, että yölläkin on mukavaa saada maitoa 3-4h:n välein. Ja silti aamulla voi herättää seitsemältä iloisesti. ZzZ… Eli kyllä, kun lapsi nukkuu, niin minäkin mielelläni vain nukun.
– Ja sitten kun kerrankin jostain syystä jaksaa ja haluaa, niin vauvapa päättää herätä juuri huonoon aikaan. Käypä siinä sitten pistämässä tutti takaisin lapsen suuhun tai/ja ottamassa hetkeksi syliin & palaa jatkamaan panemista niin kuin et olisi missään käynytkään. Joo-o.

Mitäpä sitten muistuttaisin?

– Seksi on muutakin kuin yhdyntää, kuten olen todennut useassa yhteydessä tässäkin blogissa.
– Läheisyyttä EI saa unohtaa. Päivittäiset koskettamiset (halailut, suudelmat ym.) ovat tärkeitä.
– Seksielämästä kannattaa keskustella. Painostaminen on aina ei.
– Itsetyydytyskin on hyvä tapa purkaa pahimpia paineita.
– Ja naiset; niitä lantionpohjalihaksia kannattaa alkaa treenaamaan melkeinpä heti.
– Jos on pitkään harrastamatta seksiä, siitä tulee helposti jo tapa. Siksi kannattaa välillä miettiä, onko oikeasti jotain suurta syytä kieltäytyä seksistä vai lähtisikö edes kokeilemaan, jos se vaikka olisikin mukavaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tappaako vauvan saaminen seksielämän?

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.