Eläinseksi puhuttaa

YLE Puhe käsitteli zoofiliaa ohjelmassaan ”Eläinrakkautta vai eläinrääkkäystä?”. Ohjelmassa haastateltiin mm. ”Jennaa”, joka harrastaa seksiä koiransa kanssa & Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalasta, joka julkaisi aiheesta myös blogissaan kirjoituksen ”Eläinseksin kriminalisoinnille ei ole perusteita.

Tällä hetkellä eläimiin sekaantuminen ei ole Suomessa laitonta (jos eläintä ei vahingoiteta), mutta kieltoa pohditaan.

Housuitta-blogin lukijoille suunnatussa seksifantasiakyselyssä noin 8% vastaajista kertoi fantasioivansa seksistä eläimen kanssa (vastaajia yhteensä 112 henkilöä). Lähes 80% näin kertoneista oli miehiä ja suurimmaksi osaksi he olivat joko nuoria (19–24-vuotiaita) tai yli 55-vuotiaita.

Eläimet seksifantasioissa
Eläimet seksifantasioissa

Kyselyssä ei kyselty siitä, onko henkilö toteuttanut tiettyjä fantasioitaan todellisuudessa. Kuitenkin avoimessa vastauksessa oli mahdollista kertoa, haluaisiko toteuttaa joitakin irl. Eräs nuori mies kertoikin seuraavasti: ”Osan olen toteuttanut, osan taas mielummin pidän fantasiana, esim seksi eläinten kans ja raiskaukset.” (mies, 19-24v)

Millaisia ajatuksia aihe sinussa herättää? Anonyymi kommentointi on sallittua blogissamme!

10 kommenttia artikkeliin ”Eläinseksi puhuttaa

 1. Puumis 08.10.15 / 11:37

  Mä olen mielestäni aika avoin ihminen, mitä tulee seksuaalisuuteen, mutta eläinseksiä en hyväksy ihan siitä syystä, että useimmille eläinlajeille parittelu on pelkästään vaistonvaraista ja suvunjatkamistarkoituksissa tehtyä, enkä oikeasti usko että eläin saa siitä mitään nautintoa. Ja vastavuoroinen nautinnon antaminen on mun mielestä yksi seksin keskeisistä funktioista. Sitäpaitsi – mistä tietää ettei eläintä vahingoiteta (fyysisesti tai psyykkisesti)? Eihän eläin osaa sanoa ei, ja on usein täysin riippuvainen omistajastaan.

  Näin jossain klipin, jossa haastateltiin jotain saksalaista zoofilia, joka siis oli seksuaalisessa suhteessa uroskoiraansa, ja sanoi haastattelussa että ”joskus minä teen aloitteen, joskus koira tekee”. Erittäin vaikeaa minun on tätä uskoa (että siis koira tekisi aloitteen seksiin).

  Mun mielestäni zoofilia on melkein rinnastettavissa pedofiliaan siinä mielessä, että molemmissa käytetään valtaa ja toisen puolustuskyvyttömyyttä ja riippuvuutta hyväksi oman mielihyvän toivossa.

  Mutta okei, ehkä mä vaan olen ahdasmielinen..?

  • oceansoul 08.10.15 / 16:17

   Joo, olen samoilla linjoilla kanssasi. Aikuiset ihmiset tehkööt keskenään mitä tykkäävät, mutta eläin ei oikein voi olla seksissä ihmisen kanssa mukana ihan suoraan omasta halustaan. (Tuolla Seksualistin kirjoituksessa nyt viitattiin esim. siihen, että ei eläin voi valita sitäkään, että haluaako tulla syödyksi, mutta en ihan siihen rinnastaisi kuitenkaan.)

   En mä siitä alkaisi rangaistuksia jakelemaan, jos joku on tyyliin vaikka antanut koiransa nuolla itseään, mutta en siis hyväksykään varsinkaan mitään eläimiin yhtymisiä.

   • Esari 11.10.15 / 19:02

    Eläinkin on ”aikuinen” ja seksuaalisesti kypsä. Kyllä eläimet pystyvät hyvinkin esittämään suostumuksensa asiaan, mutta asia on eri jos ihminen ei sitä kunnioita. Tosin sama pätee ihmisiin. Pääpointti Tommi paalasella oli varmaan kuitenkin nähtävissä.

    Yleisesti aika mielenkiintoista kun syödyksitulemisvertaus ei hymy suussa lihaa syöville eläinseksin vastustajille kelpaa, mutta usein näkee eläimiä silti verrattavan lapsiin paljon kehnommilla ja täysin perusteettomilla vertauksilla.

    • oceansoul 11.10.15 / 20:16

     Olen vähän eri mieltä siitä, voiko eläin esittää suostumuksensa asiaan. Siis voihan eläin ”suostua” tai paeta paikalta tms., mutta ei se nyt vielä tarkoita sitä, että eläin välttämättä olisi siinä täysin omasta halustaan. Eihän nyt eläin osaa esim. edes arvioida tilanteen seurauksia. Ja ihminen voi täysin hyvin tulkita eläintä väärin, vaikka luulisi kunnioittavansa eläimen tahtoa.

 2. Nimetön 08.10.15 / 18:04

  Ällöttävää toimintaa minun silmin. Ällöttävyys ei tietenkään ole syy asian kieltämiselle, mutta tulihan niitä syitä esille jo Puumiksen kommentissa. Minä en edes syö lihaa.

 3. IhanaSika 12.10.15 / 11:35

  En näe mitään, siis MITÄÄN oikeutusta eläinseksille. Kyse samanlaisesta vallankäytöstä kuin pedofiliassa, eli toinen osapuoli aivan eri tasolla kuin toinen. Täytyisi ehdottomasti kriminalisoida.

 4. Timpuri Numento 12.10.15 / 18:42

  Naapurin susiruma nainen käyttää yksiössään valtavankokoista tanskandoggiurosta seksikumppanina. Useamman henkilön kuulohavainnot ovat samankaltaisia. Hyvää tuntuu tekevän. Tämäkin lohtu ja elämän ilo haluttaisiin kieltää. Kielletään samalla kaikilta yksinasuvilta ihmisiltä lemmikkieläimet todennäköisin syin ja epäilyin. Sääntöjä ja turhia lakeja piti muka purkaa mutta taas halutaan yleiseurooppalaisuuden nimissä yksi lisää. Ja kuka tämänkin aiotun lain valvoo ? Naapuriko ? Voi vittu en pahemmin sano. Lapsenhyväksikäyttäjät ja raiskaajatkaan eivät saa teoistaan kuin päänsilitystä, minkä tuomion antaisitte eläinseksistä kiinnijääneelle ?

  • oceansoul 13.10.15 / 10:00

   Vai että useamman henkilön kuulohavainnot… onko siellä huudeltu, että uuhaah pane koirani minua kovempaa vai mistä on tiedossa. Eli hohhoijaa. :D

   • Timpuri Numento 23.10.15 / 23:42

    Hohhoijaa vaan itselles. Täällä kuuluu ajatuksetkin seinien läpi. Vai pitäisikö mennä ottamaan kuva ? Hohhoijjaa, oikein valtamerisielu.

 5. Anonymous 01.01.17 / 22:40

  Kyllä uroskoiralta voi saada suostumuksen seksiin. Se viestii halukkuuttaan monin hyvin selkein tavoin. Hakeutuu nylkyttämään, penis on erektiossa jne.

  Seksiä voi myös harrastaa koiran kanssa siten, että sillä ei ole haitallisia terveydellisiä tai muita vaikutuksia.

  Koira on hyvin älykäs eläin, ja se voi tuntea seksuaalista halua ihmistä kohtaan, etenkin jos hän on saanut tältä positiivisia kokemuksia ja hyvää hoitoa. Tässä suhteessa koira ei eroa paljoa ihmisestä. Se kaipaa luottamusta ja tyydytystä. En näe tätä vallankäyttönä.

  Ei tavallinen vastuuntuntoinen koiranomistaja tulkitse lemmikkiään väärin.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.