21/24 – Avoin suhde

Voisinko ryhtyä avoimeen suhteeseen? Tuskin ainakaan kovin helposti, vaikka en kovin mustasukkainen olekaan ja pettämiseksi luokiteltavan toiminnan raja menee meillä melko korkealla. Yhteiset ryhmäseksijutut on ajatukseltaan jees, mutta varmasti miettisin liikaa sitä, mitä toinen puuhailee toisten kanssa, jos en itse ole lainkaan ollut paikalla. Pystyisinkö kuitenkin lopulta asian sallimaan / saisinko tunteen hallintaan, jos se olisi toiselle tärkeää? Tai jos itselleni tulisi halukkuutta avoimeen suhteeseen, miten lähtisin asiaa viemään eteenpäin?

Tällä hetkellä suhteessamme on hyvä vaihe, monipuolista kiihkeää seksiä on ollut riittävästi lähiaikoina. Aikaa eikä myöskään energiaa olisi juurikaan mihinkään ulkopuolisiin juttuihin – enkä sellaiselle koe tarvettakaan tällä hetkellä. Mutta jos suhteemme kestää loppuelämämme, riittääkö meille vain toisemme seksiasioissa? Tai jos esim. toinen ei pystyisi seksiin lainkaan pitkiin aikoihin, olisiko avoin suhde hyvä ratkaisu, jos sooloseksi ei tuntuisi riittävältä tavalla toteuttaa seksuaalisuutta? Tai jos toinen haluaisi palavasti harrastaa jotakin sellaista seksin muotoa, mitä ei itse voisi tarjota, mutta se olisi toiselle siis tärkeä fetissi? Tietenkin olisi ihanaa pystyä tarjoamaan rakastamallensa kumppanille nautinnollinen seksielämä, mutta todellisuudessa ulkopuolisten kumppanien salliminen ei välttämättä ole kovin helppoa.

Avointa suhdetta miettiessä tärkeää on keskustelu säännöistä. Ja jos molemmat osapuolet eivät vapaaehtoisesti ja aidosti suostu kyseisenlaiseen suhteeseen, se ei tietenkään oikeuta pettämistä.

Olen kirjoitellut ajatuksiani aiemmin mm. tässä merkinnässä. Vinkiksi myös mielenkiintoinen blogi aiheesta, vaikka ilmeisesti uusia päivityksiä ei ole enää sinne tulossa: Perheenisän ajatuksia avoimesta avioliitosta. (Myös toinen blogi ”Suhteellisen avointa” oli hyvin kirjoitettu, mutta ilmeisesti on yksityiseksi muutettu.)

Mitä mieltä avoimesta suhteesta?

3 kommenttia artikkeliin ”21/24 – Avoin suhde

  1. Risto Reipas 26.12.19 / 22:12

    En voi sanoa eläväni varsinaisessa avoimessa suhteessa, vaikkakin piirteitä siitä löytyy. Vaimoni kanssa oli kriisin poikasta vuosia sitten parisuhteemme tilasta ja jatkosta. Puhuimme ja sovimme, että hän saa tavata ihastustaan – myös seksin suhteen – jos se ei ole poissa meidän parisuhteesta. Vaikka avomielinen olenkin, oli paljon omissakin tunteissa setvittävää. Asioista puhuminen ja toisen ajatusten hyväksyminen poisti kitkaa samalla muiltakin parisuhteemme osa-alueilta. Meillä on nykyisin enemmän läheisyyttä ja rikkaampaa seksiä, kuin ennen kriisiä ja – yllätys kyllä – ihan kahdestaan ilman ulkopuolisia suhteita. Ihastuminen ja rinnakkaissuhde loppui sittemmin ajan kanssa. Kuulen myös vaimoni paljon useammin lauseen ”rakastan sinua”, ja arjessakin on paljon pientä hellyyttä.
    Ihastumisiahan tulee ja menee jokaisella elämän aikana. Kun ei tarvinnut pelätä rakkaan ihmisen menettämistä ihastumisen tunteen takia, vapautti se ilmapiirin meidän suhteessa. Meillä myös seksi lisääntyi vaimoni aloitteesta päivittäiseksi silloin, kun hänellä oli vielä rakastaja. Kokemuksen jälkeen en enää pidä ihastumisia parisuhteen uhkana. Ne pikemminkin kertovat parisuhteen tilasta tai tyydyttämättä jääneistä tarpeista, joita on syytä miettiä yhdessä ääneen ennakkoluulottomasti. Joskus myös voi vain tykätä toisesta, eikä se ole parisuhteelta pois. Polyamoriaa, avointa suhdetta, joustavaa perinteistä heterosuhdetta tai jotain muuta – sen voi jokainen itse nimetä.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.