Jos kondomin voisi jättää pois…

Crazyroxin kommentti vanhaan merkintään sai minut miettimään jälleen spermaan ja käyttämäämme kondomiehkäisyyn liittyviä asioita. Haluaisin tuntea sisälläni paljaan peniksen ja haluaisin leikkiä vapaammin! Kuten olen aiemminkin kertonut, en halua käyttää hormonaalisia menetelmiä eikä kuparikierukkakaan tunnu hyvältä vaihtoehdolta, joten huonoista vaihtoehdoista on pakko ollut valita paras eli kondomi. Ikämme sallisi vihdoin sterilisaation, mutta vaikka tällä hetkellä olemme lähes täysin varmoja siitä, että lapsilukumme on täynnä, lopullista päätöstä emme ole uskaltaneet vielä tehdä. Miesten ehkäisyruiskekaan ei ihan vielä ole mahdollinen vaihtoehto (ks. esim. YLE:n uutinen).

Kondomihan on hyvä väline silloin, kun on tarvetta suojautua myös sukupuolitaudeilta, mutta pitkässä vakituisessa turvallisessa suhteessa se on lähinnä ärsyttävä pakko. Paljaalla paneminen tuntuu meistä molemmista paremmalta ja olemmekin haaveilleet siitä jo pitkään toisen lapsen syntymän jälkeen. Periaatteessa tunnen kiertoni niin hyvin, että esimerkiksi kierron loppuvaiheessa (kun ovulaatio on varmasti jo ollut ja mennyt) voisi panna ilman kondomia, mutta ei sitä oikein silloinkaan sitten uskalla… paitsi ehkä jos lisänä vielä käyttää keskeytettyä yhdyntää.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Mutta mistä muusta (kuin siitä paljaalla panemisen tunteesta) jää paitsi, kun ehkäisynä on kondomi? Minusta ainakin olisi ihanaa saada spermat sisääni ja olisi kivaa, kun voisi vain jäädä rauhallisesti vielä makoilemaan sisäkkäin, vaikka mies olisikin jo tullut ja erektio alkaa hiipua. Miehen voisi myös esimerkiksi käskeä nuolemaan spermaisen pillun, jos olisi jonkinlainen alistusleikki menossa. Ja ylipäätään yhdynnän aikana olisi mukavampaa vaihtaa suuseksiin ja taas takaisin yhdyntään, jos kumia ei olisi. Kortsun kanssa tulee yleensä käytettyä liukuvoidetta, vaikka olisinkin märäksi kiihottunut ja liukuvoiteet maistuvat useimmiten kamalalta, joten ei sitä kumpikaan halua toisesta maistella. Eli jos yhdynnästä haluaa välillä vaihtaa suuseksiin, mieluummin sitten ottaa kondomin pois siksi aikaa (ja on siis muutenkin mukavampi nuolla paljasta penistä, kun tautivaaraa ei ole). Ja jos sitten taas haluaa suuseksin jälkeen vielä uudelleen yhdyntää, täytyy siis laittaa uusi kumi. Tämä taas aiheuttaa myös sen, että jos mies haluaa laittaa minut nuolemaan omia nesteitäni pois peniksestä, joudun siis nuolemaan kondomin ollessa paikoillaan. Plaah.

Haittapuolena voi tietenkin mainita myös sen, että kortsuvarastot täytyy muistaa pitää aina riittävänä. Ja koska käytämme vain yhtä tiettyä hyväksi ja riittävän suureksi todettua merkkiä, mistään pienestä lähikaupasta ei niitä yhtäkkiä saa lisää. Ja tosiaan, liukuvoidetta (ei öljypohjaista!) kannattaa myös kumien kanssa käyttää, vaikka nainen riittävän märkä olisikin.

(Tämän merkinnän kirjoittaminen tuntuu hieman pahalta, koska pelkään tätä luettavan puolustuspuheena kondomin pois jättämiselle. Mutta kuten sanottu, näistä asioista huolimatta me olemme tunnollisesti kondomia käyttäneet ja käytämmekin siihen asti, että joku toinen keino tulee meillä käyttöön. Ja jos päätyisimme esim. ryhmäseksiin ja minulla olisi jokin muu ehkäisy jo käytössä, kondomi olisi ehdottomasti pakollinen eikä suuseksiäkään harrastettaisi kenenkään välillä ilman suojaa.)

7 kommenttia artikkeliin ”Jos kondomin voisi jättää pois…

 1. Crazyrox 28.12.19 / 00:44

  Mikä vika hormonaalisessa ehkäisyssä on?
  Meillä on mennyt naisella kerran pillerimerkki vaihtoon, koska ei vain jostain syystä sopinut. Mitään ongelmia pillereiden kanssa ei ole sen kummemmin ollut.
  Kondomin käyttökerrat meillä on laskettavissa yhden käden sormilla. Kumi hävittää tunnon pois hyvinkin tehokkaasti.

  Femidom oli joskus käytössä pillereiden ollessa tauolla mainitusta syystä. Muistelisin, että olivat melko kalliita ja niiden pilluun asettelussa oli myös omat juttunsa.

  Keskeytetty yhdyntä vaatii lähes zen-mestarin
  mielenhallintaa, että saa vedettyä ulos juuri ennen laukeamista.

  • oceansoul 28.12.19 / 11:14

   Juu siis mä olen käyttänyt nuorempana useamman vuoden yhdistelmäehkäisypillereitä. Aluksi yksi merkki sopi melko pitkään (vaikka vähän kuivat limakalvot olivatkin), mutta sitten taisi tulla ylimääräisiä tiputteluvuotoja, joten merkkiä vaihdettiin. Mutta eipä sitten sopinut se uusi merkki, olikohan silloin ihan liian kuivat limakalvot ja taisi olla sekin, että sain hiivatulehduksia helposti. Lisäksi verenpaine oli yhdistelmäpillereiden kanssa koko ajan vähän siinä rajoilla, että onko liian korkea.

   Onni onnettomuudessa, että lopulta päätin vain lopettaa pillerit (kun ei huvittanut enää kokeilla uutta merkkiä ja lisäksi halusin muutenkin kokeilla luonnollista olotilaa) ja sovimme kortsuehkäisyyn siirtymisestä, sillä vuosia myöhemmin sattumalta sain selville, että mulla on kohonnut veritulppariski eli yhdistelmäehkäisypillereitä/rengasta ei saisi edes käyttää.
   Minipillerit ja muut pelkkää progestiinia sisältävät menetelmät ovat toki silti mahdollisia, mutta en vaan ole halunnut enää hyvin toimivaa omaa hormonitoimintaa sekoittaa. Sekin lisäksi mietityttää, mitä kaikkia pitkäaikaisia haittoja hormonaalisilla menetelmillä voi olla… Hormonikierukka aina välillä käy mielessä, mutta toistaiseksi en ole halunnut lähteä sitä arpapeliä kokeilemaan, sopiiko se itselle vai ei. Mulla on ollut aiemmin tosi huono iho, joten akne haittavaikutuksena ei tunnu mukavalta ajatukselta (nyt iho on ok, vaikka ei nyt missään erinomaisessa kunnossa).

   Mutta siis niille kenelle hormonaalinen ehkäisy sopii eli ei tuu mitään häiritseviä haittavaikutuksia, niin onhan se käytännöllinen ja luotettava ehkäisy.

   Ja joo, keskeytetty yhdyntä ei todellakaan ole sopiva ainoaksi menetelmäksi, koska siinä on suuri riski vahinkoon. Lisäksi siittiöitä voi kai joskus touhutipoissakin onnistua olemaan.

 2. M41 28.12.19 / 20:04

  Puolisolla on ehkäisykapseli, mutta kortsua käytämme peppuseksissä, koska sperma saa hänelle aikaan ripulin. Ennen lapsia, raskauksien välissä ja ennen kapselia käytimme myös pimpsassa kortsua enkä minä koe sen vievän tuntoa. Onhan se toki parasta paljaalla ja ilman säätöä, mutta kun puoliso ei ota suihin kesken seksin niin eipä sekään haittaa. Mieluummin kortsu kuin ei ollenkaan anaaliyhdyntää tai keskeytetty yhdyntä ja kauhea sotku.

 3. Nimetön 29.12.19 / 00:34

  Suomi on tässä(kin) suhteessa hassu ja yksioikoinen saari. Anglosaksisessa maailmassa eräs yleisesti käytetty ehkäisykeino on pessaari:

  https://www.nhs.uk/conditions/contraception/contraceptive-diaphragm-or-cap/

  Mutta kuinka moni sitä meillä käyttää? Tai on siitä edes kuullut?

  Amerikan vuosinamme – ja niiden jälkeenkin – se on toiminut meillä iloisesti ja hyvin. Otettiin välillä tulppa pois ja tehtiin lapsia, ja jatkettiin taas iloittelua paljaalla panien.

  Texasissa kaikki naapurimme naiset pitivät pessaaria ilman ongelmia, ja he kertoivat päiväkahveilla kokemuksiaan tavoilla, joilla en koskaan ole kuullut Suomessa naisten seksistään puhuvan, en edes pienen porukan iltakaljoilla.

  Ei kai Amerikan sisariemme lisääntyminen niin kovin erilaista voinut olla, noin niin kuin biologisesti ajatellen?

  Jos pessaari toimii siskoilla Texasissa (ja muuallakin), miksi se ei toimisi Suomessa?

  • oceansoul 29.12.19 / 10:16

   Kyllähän Suomessakin on taas tullut myyntiin uusia pessaareja (Caya), mutta pitkän aikaa Suomessa oli siis niin, ettei pessaareja edes täällä myyty. Niiden kanssahan täytyy käyttää aina myös ehkäisygeeliä.
   Mä en silti uskaltaisi luottaa pessaarin tehoon (pelottaisi, olenko laittanut varmasti paikoilleen ja oikeinkin käytettynä teho on heikompi kuin kondomeilla, tuon linkin mukaan 92-96% vs. miehen kondomi oikein käytettynä 98%) ja lisäksi on aika epäkäytännöllistä, että sen pitää olla paikoillaan ainakin kuusi tuntia yhdynnän jälkeen.

 4. Paluuviite: Z30.2 – Housuitta

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.