Mihin mies saa laueta?

Moni mies tuntuu pitävän kiihottavana sitä, että suuseksin päätteeksi hän saa laueta naisen suuhun ja että nainen nielisi siemennesteet. Moni nainen näin tekeekin, mutta monet myös kammoksuvat koko ajatusta. Yleensä tähän on syynä maku, joka ei välttämättä aina ole kovin miellyttävä. En itsekään voi sanoa, että sperma hyvältä maistuisi, mutta en nyt vielä ainakaan ole kohdannut niin vastenmielistä makua, etten olisi kestänyt. Jotkut myös pohtivat, onko siemennestettä turvallista niellä. Vastaus on kyllä; sperma ei sisällä mitään vaarallista, vaan se sisältää mm. hivenaineita ja vitamiineja. Onpa jopa esitetty, että sillä voisi olla terveysvaikutuksia (erään tutkimuksen mukaan raskaana olevien naisten kannattaisi niellä siemennestettä, sillä se voi ehkäistä raskausmyrkystä – Lue lisää: Siemennesteen ABC).

Suuhun laukeamisen lisäksi monia miehiä ja naisia kiihottaa se, että spermat lasketaan esimerkiksi naamalle, rinnoille, pepun päälle tai jonnekin muualle emättimen sijaan. Epäilemättä pornolla on tässäkin asiassa osansa, mutta jos lapsia ei olla tekemässä, niin miksipä miehen pilluun aina tarvisikaan laueta. Joidenkin naisten mielestä esimerkiksi kasvoille laukeaminen on alistavaa naista kohtaan, mutta en kyllä itse sellaista ymmärrä. Ainut epämukava kokemus minulla on ollut se, että silmään vahingossa roiskahti. ;o Ainut tilanne, jolloin siemennestettä ei kannata mihinkään päästää, on sperma-allergia.

Miten sinä suhtaudut siemennesteeseen? Saako mies laueta suuhusi – ja jos saa, nieletkö vai syljetkö? Entä muihin paikkoihin, esimerkiksi kasvoille? Jos taas olet mies, mihin haluat laueta? Oletko koskaan maistanut omaa spermaasi? Kiihottaako joitakin vaikkapa bukkake?

(Blogissa on kirjoitettu myös mm. yleisesti suuseksistä ja naisten ”suihkuorgasmista”.)

kirjoittanut: oceansoul

32 kommenttia artikkeliin ”Mihin mies saa laueta?

 1. ianonyy 23.10.10 / 14:23

  naiseni nieli suhteen alkuaikoina ja siinä vain on jotain positiivista kun toinen näin tekee. ainakin se mahdollistaa yhdessä makoilun sen sijaan että toinen lähtee vessaan suljeskelemään. niin, nykyisin ei enää niele, taisi olla alkuaikojen suhdekoreutta. Ei spermani mielestäni pahalta maistu, jos ei nyt hyvältäkään. ja kun se tulee suuhun, niin maistaahan sen joka tapauksessa, nieli tai ei.

  • Possu 07.09.12 / 08:28

   Entinen tyttöystävän vaati saada imeä ja poikkeuksetta nieli spermani. Myös eräs rakastajattareni piti siemennesteen roiskauttelusta suuhun, rinnoilleen, pepulleen ym.

   Kuka tykkää mistäkin. Itselleni laukeaminen emättimen ulkopuolelle on hyvin kiihottavaa.

 2. Mikko T 23.10.10 / 21:48

  Heh, olen nuollut siemennestettäni erilaisista ruumiinpaikoista ja -aukoista ja olen onnistunut ampumaan myös itseäni silmään muutaman kerran. En tiedä johtuuko se jostakin vihasta omia geenejäni kohtaan vai mistä, mutta olen aina vierastanut emättimeen laukeamista. Toisaalta kai sperman lentäminen on myös jonkinlainen miehinen voiman osoitus? Toisaalta taas minulla ei ole koskaan ollut mitään peräaukkoon laukeamista vastaan. Enpä tiedä muuta kuin sen, että spermalla on kiva leikkiä – tutkimattomat ovat herran tiet.

 3. nuppu 27.10.10 / 21:18

  Minulle on aivan luonnollista, että mies saa laueta suuhuni. Minä myös nielen sperman. Mihin minä nyt sen edes sylkäisisin? Kokemus ei ole minulle ollenkaan epämiellyttävä, ellei lasti ole jotenkin tavanomaista suurempi! Itsekin olen ihmetellyt, miksi eri ruumiinosiin laukeaminen kiihottaa. Omaa miestäni ainakin, mutta ei se minua haittaakaan. Naamaan laukeamista pidän tosin vähän epämiellyttävänä, mutta silloin tällöin siihenki suostun.

 4. Sonja 02.11.10 / 12:23

  Minulla ei ole mitään sperman nielemistä vastaan, etenkin kun se yleensä maistuu ihan miellyttävältä tai sitten ei maistu miltään. Miehelläni ei juuri ole ollut haluja laueta muualle kuin suuhuni tai sisääni, kerran pepulle ja se tuntui ihan kivalta.

 5. Kipukoukku 09.11.10 / 21:50

  Kreivittäreni suo silloin tällöin rengilleen sellaisen nautinnon, että panee nyrkillä peppuun ja ottaa samalla suihin. Orgasmi on sanoin kuvaamaton! Tavallisin laukeamisaukko on meillä kuitenkin Kreivittären ihanainen peräaukko.

 6. Ella Kay 17.11.10 / 11:10

  Hmmm… itse nautin kyllä siitä että mies tulee päälleni, sillä on ihanaa katsoa kun toinen nauttii ja vieläpä minusta ja kehostani (ei saa tulla kuitenkaan kasvoille, se saa jotenkin pakokauhuisuutta aikaan, tunnen olevani liian alistettu), kunnes mälli alkaa valumaan juoksevana joka paikkaan. Kuka nyt haluaa jotain smädmää päälleen, mikä vielä tuoksahtaa (kyllä!)?

 7. -- 20.11.10 / 23:00

  En tykkää sperman mausta, joten olen pyytänyt, ettei mieheni laukeaisi suuhuni..
  Rinnoille ja vatsalle jne. saa kyllä tulla. Niin ja kun mies saa orgasmin sisälläni, niin minusta se peniksen sykkiminen on ihana tunne. Siksi tykkään siitä ”tulemispaikasta” eniten. :-)

  • oceansoul 21.11.10 / 18:14

   ”Niin ja kun mies saa orgasmin sisälläni, niin minusta se peniksen sykkiminen on ihana tunne”

   Totta. :P

 8. ano 21.11.10 / 22:18

  En lukenut muita kommentteja, mutta ihan pakko päästä sanomaan oma näkemykseni:
  minusta se, että mies laukeaa kasvoilleni, rinnoilleni, tai suuhun, on alistavaa ja siksi juuri pidänkin siitä! Minusta on ikävää kuinka suvaitsemattomasti monet ihmiset suhtautuvat eriparisiin valta-asemiin seksin saralla. Ikään kuin tasa-arvo olisi niin hentoinen, että sillä ei saa leikkiä :)

  Ja ymmärrän kyllä ettei monikaan jaa näkemystäni alistavuudesta: onhan se nyt toisaalta molemmille kivampi, että sen laukeamisesta saa nauttia näköaistillaankin (ja ehkä maku-).

  Voin myös sanoa, että on olemassa niin pahanmakuista spermaa, ettei sitä VOI niellä. Kerran olen tällaiseen tapaukseen törmännyt, olen varma, ettei kukaan pystyisi sitä sotkua nielemään, oli sen verran tyjyä ja suolaista.
  Pyrin usein nielemään juurikin terveellisyyssyistä, vaikka itse nautin eniten siitä, kun sperma valuu suupieliä ja kasvoja pitkin kaikkialle.

  • oceansoul 21.11.10 / 23:07

   Minä en varsinaisesti pidä miehen laukeamista vaikkapa rinnoille tai kasvoille alistavana. Sen sijaan niistäkin asioista toki saa alistavaa, jos niin haluaa… ja siinähän ei ole mitään pahaa, jos sellaisista leikeistä molemmat tykkää. Itsekin jossain määrin. ;)

 9. ano 21.11.10 / 22:22

  Niin, ja antakaapa viisammat neuvo minkä voisin pojalle välittää: miten kasvoille lauetessa voisi parhaiten välttää silmille roiskimisen? Se on meinaan jo sen verran kivuliaampaa hommaa, ettei siitä edes nauti!

 10. M 26.11.10 / 22:30

  ”miten kasvoille lauetessa voisi parhaiten välttää silmille roiskimisen”

  Uimalasit voisi auttaa. Tai Murphyn lain mukaan: käske poikaa tähtäämään silmään. Taitaa kuitenkin käydä niin, että jos tähtää vasempaan, niin osuu oikeaan.

 11. Existence 05.05.14 / 23:57

  Olen mies ja olen useasti niellyt ja maistanut omaa spermaani, maku ei ole mitenkään epämiellyttävä. Ruokavalio vaikuttaa hyvin paljon, itselläni se on terveellinen joten heijastunee siemennesteenkin laatuun…

 12. rungvist 23.05.14 / 00:56

  Itse laukean vain suuhun ja sisälle ja entinen naisystäväni nieli kaiken eikä pannut olleskaan pahakseen!

 13. heli 27.05.14 / 18:29

  Minä tykkään niellä miesten mällit suuhun, ja tykkään myös kun mies mällää emättimeeni ja pyllyyn se tuntuu mukavalta ja orgasmin tunne on mahtava.

 14. Tiialeivo 30.07.14 / 00:31

  Mä ainakin tykkään kun jätkä laukeaa mun kasvoilleni ja suuhun. Nielen myös mielelläni. Sperman maku on yleensä hyvää, ja sen maistelu jotenkin vaan kiihottaa mua :D

 15. Kylla on kivaa 18.05.15 / 00:59

  Mä olen mies ja tama aihe kiinnostaa, että mitä naiset tästä miettii, koska itteeni kiihottaa ajatus laueta suuhun ja naamalle. Suuhun laukeeminen on tavallisempaa, naamalle laukeemisesta tuntuu et pitää kysyy lupa ensin. En oo aina kehannu kysyä, mutta se olisi kyllä suosikki laukeamispaikka.

 16. Ari 21.11.15 / 23:47

  No,mies saisi muhun laueta ihan mihin vaan,suuhun ja kovaa ja syvälle!!Takaapäin miesten kesken.Jos olisin 30v sit tienny et tuolla on jokin rauhanen johon toinen mies osuu,se on vitun kiimainen ajatus!Sit jokainen on joskus odottanut isoa!!Mä sain 30/6 sisään ja tuntu et halkeen mut hetki oli menny niin olin huutanu suoraa huutoo ja se määrä mun sisällä,voi vittu kun sain saman suuhun,se oli epävarmaa mut kyllä hän tuli suuhuni ja minua runkattiin samalla et mikä satsi tuli multakin…Miettikää…

 17. Nimetön 10.05.16 / 23:23

  Mä yleensä nuolen pari ekaa orgasmia vaimon pillusta,koska oon herkkä laukeamaan,meil on mennyt ihan hyvin,koko ajan kun ollaan oltu naimisissa,mikä on parasta saunan jälkeen kun saat puhtaan pillun naamasi eteen,ei oo lapsia kyttäämässä,on vain se pillu ja kun se on tyydytetty sit voi sen oman jutun tuoda esiin,mulle on tärkeintä partnerin tyytyväisyys,ei oo mustia miehiä tarvittu.Eletään normi elämää,ollaan akateemisesti sivistyneita,mut tykätään naida.

 18. Paluuviite: Sperma – Housuitta
 19. AinoP 09.09.16 / 06:53

  Hyvältähän se tuntuu kun saa miehen nautinnon huipuksi pumppaamaan siemennesteensa suuhuni! Kasvoillekin ja rinnoille on joskus tullut, mutta se ei kiihota yhtä paljon, koska siinä ei ole samalla tavalla kosketusta penikseen verrattuna siihen kun kalu on syvällä suussa ja lastia tulvii…

 20. Tuuli Tervaskanto 16.09.16 / 23:17

  Makuunhan tottuu ….olin 13v kun mies laukesi ensimmäisen kerran suuhuni sillon ajattelin että hyi hitto mutta jo muutamassa vuodessa opin pitämään tuosta miehisestä mahlasta

 21. Crazyrox 26.12.19 / 19:28

  On tullut lauettua ainakin naisen kasvoille, tisseille, varpaille. hiuksiin, vatsalle ja suuhun. Meillä nainen tuntuu tykkäävän aivan erityisesti saada spermat tisseille. Pillu on luonnollisesti se yleisin kohde johon tulee spermat sykittyä, mutta vaihteluhan se tunnetusti virkistää ;)

  • oceansoul 26.12.19 / 21:16

   :)

   Voih mä kaipaisin sisääni paljasta penistä ja sisään laukeamista, mutta tällä hetkellä kondomiehkäisy estää sen.

   • Mika 17.08.21 / 17:06

    Ihanasti sanottu. :)

 22. Sebastian 21.07.20 / 19:18

  Olen mies, ja ehdottomasti kiihottavinta on kun saa yhdynnän lopuksi vetää ulos ja laueta naisen naamalle. Se vain tyydyttää jollain sellaisella tavalla mitä mikään muu akti ei pysty korvaamaan. Ja se, onko se eroottista ja intiimiä vai alistavaa ja likaista riippuu ihan tavasta millä sen tekee. Vähän surettaa kun moni nainen on niin ennakkoasenteinen sitä kohtaan ja ajattelee kokeilematta että se on tämmöistä ja tämmöistä. Monesta asiasta löytää ne parhaat puolet kun on muutamia kertoja ensin kokeillut.

 23. Nimetön 22.07.20 / 21:29

  Naisystäväni haluaa minun tulevan ulos ja masturboivan spermani hänen rinnoilleen. Sen jälkeen hän pyytää minua nuolemaan hänen rintansa puhtaaksi samalla kun hän masturboi itselleen orgasmin sormillaan tai sauvallaan. Näin laukeamme molemmat omaan tahtiimme, mikä on meille molemmille hyvin tyydyttävää.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.