Seksikysymyksiä pariskunnille

Kirjoittelin aiemmin merkinnän ”totuutta ja tehtävää (sekä muita pelejä pariskunnille)”, jossa annoin yhdeksi vinkiksi totuuspelin. Kysymyksiä voi tietenkin miettiä itse ihan mistä vaan aihepiiristä, mutta joku ehkä haluaisi myös valmiita kysymyksiä tuhmaa iltaa ajatellen… Tai ehkä muuten vain haluaisi valmiin listan erilaisia seksikysymyksiä, joita käydä läpi yhdessä kumppanin kanssa (siten, että molemmat vastaavat kaikkiin kysymyksiin).

Nyt uutena blogissa on julkaistu kysymyslistoja. Selaa kysymyksiä eri aihepiireihin lajiteltuna tämän sivun kautta tai voit myös ladata kaikki kysymykset (yli 200 kysymystä) pdf-tiedostona. Kysymykset on lajiteltuna seuraavasti:

 1. Pikkutuhmia kysymyksiä
 2. Erilaisia seksimieltymyksiä
 3. Itsetyydytys, keho ja vaatteet sekä orgasmit
 4. Seksilelut ja porno
 5. Fantasioita, ekshibitionismia ja kimppakivaa
 6. Anaaliseksi
 7. BDSM ja muut kinkyt leikit

Aiemmin blogissa on julkaistu myös seksuaaliset mieltymykset -lomake.

Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Haluatko antaa palautetta? Keksitkö listalle jonkun hyvän kysymyksen? Jätä kommentti! Jos haluat kertoa omia vastauksiasi kysymyksiin muiden luettavaksi, kommenttikentät ovat auki jokaisella kysymyssivulla.

6 kommenttia artikkeliin ”Seksikysymyksiä pariskunnille

 1. Nimetön 05.01.20 / 23:39

  Miksi tälläkin sivustolla seksuaalisuudesta nauttimista pidetään ”tuhmana? Ryhmäseksikin otsikoitiin täällä perversiona. Miksi meillä ihmisyytemme iloista nauttiminen liitetään automaattisesti paheellisuuteen? Aivan samoin, kun sanomme jostain hyvästä ruuasta, että se on ”syntisen” hyvää. Palstan ylläpitäjä on kaikesta päätellen akateemisesti koulutettu nainen. Olisi varmaan hyvä avata keskustelua myös siitä, miksi meillä seksuaalisuutemme on niin tukahdutettua, että edes akateemisesti koulutetut ihmiset eivät ymmärrä käyttämiensä ilmaisujen konnotaatiota.

  • ÆØ 06.01.20 / 01:35

   Kommentoin asiaa ainoastaan omasta näkökulmastani.
   Nimetön, nostit esille ihan hyvän pointin. Historiallisesta näkökulmasta seksuaalisuuden ja siihen liittyvien ilmiöiden pitäminen edelleen huonossa mielessä tuhmana (likaisena, sopimattomana jne.) on tietysti ikävää. Käsitykseni mukaan tässä ”tuhmalla” ei kuitenkaan viitata aiheeseen negatiivisella tavalla, vaan ehkä tietynlaisen leikkisyyden ja ei-niin-vakavan asenteen kautta, sillä ainakin itse liitän sanaan tällaisia ominaisuuksia.

   Avoin ja neutraalisävyinen keskusteleminen seksuaalisuudesta on tietysti hyvä lähtökohta, mutta toisaalta monelle ihmiselle, itseni mukaan lukien, eräänlainen ilkikurisuus, rivous, salamyhkäisyys ja paheellisuus on koko homman suola. Näitä kuvastamaan sana ”tuhma” sopii mielestäni ihan hyvin, eikä millään lailla negatiivisessa mielessä.

  • oceansoul 06.01.20 / 13:33

   Kiitos kommentistasi! En käytä itse tuhma-sanaa negatiivisessa mielessä (en siis viittaa sillä siihen, että kyseessä olisi jokin sopimaton ja likainen asia), vaan siten kuten ÆØ jo hyvin kommentissaan kuvaili. Samoin myös ”pervo”-sanaa voisin käyttää vaikka itsestäni jossain yhteyksissä, vaikka en pidä itseäni mitenkään sinänsä seksuaalisesti poikkeavana. :) Onhan se tietysti sinänsä ongelmallista, että jotkut sanat voivat ylläpitää vanhoja käsityksiä – tai että ne siis voivat antaa sellaisia mielleyhtymiä, vaikka itse käyttäisi ko. sanoja positiivisessa mielessä.

 2. ÆØ 06.01.20 / 01:38

  Itse postaukseen liittyen. En olekaan syystä tai toisesta aiemmin huomannut näitä kysymyspostauksia. Toisinaan on hyvä pysähtyä pohtimaan seksuaalisuutta, ja nämä kysymykset tarjoavat siihen erinomaista tukea. Sopivat monenlaiseen tilanteeseen pohtijalle itselleen, pitkään parisuhteeseen, uuden kumppanin kanssa tuumittavaksi ja niin edelleen. Tarjoavat paljon hyviä ja olennaisia miettimisen aiheita! Hyvää työtä näiden kokoamisessa!

  • oceansoul 06.01.20 / 13:34

   Nämä kysymyspostaukset onkin julkaistu vasta juuri eilen. :) Kiitos kommentista!

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.