13/24 – Halun syttyminen

Tämä on vuoden 2022 joulukalenteriin kuuluva postaus.

***

Viime vuonna useammassa mediassa taisi olla juttua halun eri muodoista: reaktiivisesta ja spontaanisesta. Spontaanilla halulla viitataan helposti syttyvään haluun (ei tarvitse varsinaisesti olla kiihottavia tekijöitä ympärillä), kun taas responsiivinen halu on tilanteen – tunnelman ym. – johdosta syntyvää.

Myönnettäköön, että olen itse nykyisin useasti vailla spontaania halua. Iltaisin, kun lapset on vihdoin saatu nukkumaan, on usein jo itsekin melko väsynyt ja monet seksiin liittymättömät asiat pyörivät mielessä. Kello käy eikä pitkään rakasteluun oikein olisi edes aikaa, joten tuntuu helpommalta päätyä siihen ratkaisuun, että mitäpä jos vain nukutaankin (eikä edes lähde miettimään seksijuttuja). Kuitenkin jos saisi rentouduttua ja antaa eroottisten ajatusten liukua hitaasti päähän kiusoittelevien kosketusten myötä, voisi voimakas seksuaalinen halu syttyä lopulta melko nopeastikin. Vaikka aktiivista halua ei siis sänkyyn mennessä olisikaan, se on mahdollista herättää oikeanlaisella tyylillä. Tämä on ehkä välillä miehelleni hieman vaikeaa ymmärtää – hän kun ei tarvitse niin kovasti syttymiseen. :)

Seksissä usein pätee se, että mitä enemmän sitä harrastaa, sitä enemmän sitä tekee mieli, kun muistissa pyörii siitä saavutetut nautinnon hetket. Siksi välillä olisi hyvä hieman ”pakottaa” itseään seksiin, jos tuntuu siltä, että seksiä on kovin harvoin. Yleensä kun seksin lopputuloksena huomaa, että olipa ihanaa, vaikka aluksi olisikin tuntunut siltä, että ei varsinaisesti koe seksille nyt tarvetta.

Miten sinulla – onko halusi yleensä spontaania vai enemmänkin reaktiivista?

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Yksi kommentti artikkeliin ”13/24 – Halun syttyminen

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.