Seksi raskauden aikana

”Naiset käyttäytyvät pääasiassa kahdella tavalla, kun on kyse seksistä raskauden aikana. Toisista tulee erityisen herkkiä, he syttyvät nopeasti ja orgasmit ovat voimakkaampia kuin koskaan aikaisemmin. Toiset eivät ole yhtä onnekkaita. Pahoinvointi, arat ja jäykät lihakset tekevät seksistä ehdottomasti vähiten kiinnostavan asian maailmassa.” (Näin kertoo eräs neuvolasta jaettu vau:n opas.)

On ollut melko harmillista, kuinka itse totesin hyvin pian toivotun plussaamisen jälkeen kuuluvani niihin, joita seksi ei juuri kiinnosta. En ole kärsinyt pahoinvoinnista ja vointini on muutenkin ollut hyvä koko raskauden. Olisi siis aivan mahdollista, että seksielämä olisi yhtä vilkasta kuin ennenkin.

Jotkut (niin naiset kuin miehetkin) pelkäävät seksin aiheuttavan jotain haittaa sikiölle tai ajatus kohdussa majailevasta lapsesta vie yhdyntähalut. Joissakin erityistapauksissa lääkäri voi kieltää yhdynnät ja muun rasituksen raskauden aikana, mutta se on harvinaista. (Yleisesti ottaen seksi raskauden aikana on täysin turvallista ja vieläpä suositeltavaa!) Toiset taas tuntevat itsensä epäseksikkääksi, kun vatsa kasvaa; alapää saattaa olla turvonneempi kuin normaalisti; rinnat ovat usein herkät ja nänneistä saattaa erittyä nestettä & peräpukamatkin mahdollisesti vaivaavat.

Mikään edellä mainituista ei kuitenkaan ole syynä omaan haluttomuuteeni. Yksinkertaisesti en vain ole kokenut juurikaan kiinnostusta seksiin. Kumppanini onneksi seksi ei silti ole ollut mielestäni mitenkään vastenmielistä, joten siihen on voinut ryhtyä, vaikkei omat halut korkealla olekaan. Niinä kertoina, kun seksiä on harrasteltu, orgasmit ovatkin usein olleet voimakkaampia.

En suosittele kenellekään seksiin ryhtymistä vastentahtoisesti, ja halullisen osapuolen pitäisi olla painostamatta toista seksiin, sillä se vain usein pahentaa tilannetta. Vaikka itseä ei kiinnostaisi lainkaan ryhtyä vaikkapa yhdyntöihin, kumppanin haluja voi kuitenkin pyrkiä tyydyttämään monilla muilla tavoilla: esimerkiksi käsi-, suu- tai anaaliseksillä (seksileluja unohtamatta, mutta niiden kohdalla pitäisi suosia turvallisia valmistusaineita, jotka eivät sisällä esim. ftalaatteja). Myöskään muunlaista läheisyyttä ei sovi unohtaa ja itsetyydytyskin on aina hyvä tapa pahimpia paineita purkaa. Ja tämä koskee tietenkin myös aikaa raskauden jälkeen.

Millaisia kokemuksia sinulla on seksistä raskauden aikana? Olitko sinä tai kumppanisi haluton – vai oliko haluja suhteessanne enemmän kuin tarpeeksi?

kirjoittanut: oceansoul (joka jää tämän kirjoituksen myötä määrittelemättömän pituiselle lomalle)

> PS. Seksiblogeja-listaa on jälleen päivitetty ja vinkkejä uusista blogeista saa edelleen jättää!

3 kommenttia artikkeliin ”Seksi raskauden aikana

  1. Ruhtinatar 04.04.16 / 13:22

    Mulla on monta lasta ja kaikissa raskauksissani olen ollut aina tosi kiimainen koko raskausajan. Yhden synnytyksenkin onnistuimme mieheni kanssa käynnistämään rakastelulla. Minua eivät ole raskausvaivat estäneet sekstailemasta. Olen kärsinyt melkein jokaisessa raskaudessani verenvuodosta, jota yhdyntä on pahentanut. Lääkäri ei kuitenkaan ole kieltänyt koskaan yhdyntöjä, koska verenvuoto on tullut emättimestäni. Elimistöni kuulemma reagoi niin raskaushormooneihin. No viimeisessä raskaudessani verenvuotoa ei sitten ollut kertaakaan.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.