Ihana (kamala) ovulaatio

Ennen kuin aloimme yrittää aikoinaan lasta, söin e-pillereitä. Yhdistelmäpillereiden yksi vaikutus perustuu ovulaation estämiseen, joten tällöin ovulaatioita ei tietenkään ilmaantunut. Jätettyäni pillerit pois, ovulaatiot olivat oireiltaan aika heikkoja ja hieman kadehdin niitä, jotka kertoivat ylisuurista haluista ovisaikoihin. Mutta raskauden jälkeen (sitten vihdoin kun imetys ei enää ovulaatioita pois pitänyt) tilanne muuttui eikä oireista ole voinut erehtyä: haluttaa ja haluttaa ja vielä kerran haluttaa. Seksi on usein mielessä, ja uniinkin halut tulevat. Ja ne limat… eipä todellakaan ole tarvetta liukuvoiteelle niihin aikoihin!

Tällöin seksiä tuleekin harrastettua paljon, mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että ehkäisy on muistettava, jos raskaus ei ole suunnitelmissa.

Nykyinen villitys on, että hormonaalista ehkäisyä käytetään aiempaa vähemmän. Mahdolliset haittavaikutukset ovat saaneet paljon julkisuutta (vaikka toki ne ovat jo aiemminkin siellä pakkausselosteissa olleet luettavissa), mutta monet myös haluavat ihan vain kokea, miltä tuntuu, kun keho on luonnollisessa tilassa.

En itsekään ole aloittanut hormonaalista ehkäisyä, mutta meille toinen raskaus ei olisikaan mikään katastrofi. Kortsut tai keskeytetty yhdyntä ovat ajaneet asiansa, mutta tietenkään keskeytettyä en suosittele kenellekään, jolle raskautuminen olisi epätoivottua. Kortsut parisuhteessa taas… oikein käytettynä ne ovat toki suhteellisen varmoja, mutta ikävä kyllä ne on vähän liiankin helppoa jättää pois himon hetkellä. (Miksi muuten aina sanotaan, että miehet haluavat painaa paljaalla… Kyllä se minusta näin naisenakin on paljon tyydyttävämpää.)

Olen aiemminkin tuskastellut ehkäisyvaihtoehtojen kanssa, ja vaikka tällä hetkellä meillä tilanne on ok (koska emme tarvitse mahdollisimman varmaa ehkäisyä), monilla muilla ei ole.
Jos mitään hormonaalista ei halua tai voi käyttää, vaihtoehdot ovat suhteellisen vähissä. Kuparikierukka ei sovi kaikille, sillä se esimerkiksi lisää helposti vuodon määrää (ja monesti lääkärit eivät halua asentaa sitä synnyttämättömille, vaikka siihen ei sinänsä esteitä ole, jos kohtu on tarpeeksi iso). Kortsut tulikin jo käsiteltyä, oli sitten kyse miesten tai naisten versiosta. Ehkäisyvaahto ei yksinään ole tarpeeksi luotettava, ja pessaareita täytyisi tilata ulkomailta, jos nyt niihinkään uskaltaa luottaa vaikean asettamisen vuoksi. Ehkäisytietokoneitakaan en välttämättä ihan täysin luotettavana pitäisi. Sterilisaatio taas ei ole väliaikainen ehkäisymenetelmä, vaan tulee kysymykseen vasta silloin, kun ikää on tarpeeksi ja lapsiluku on varmasti täynnä.

Muistutukseksi silti: aborttia ei saa pitää ehkäisymenetelmänä, joten jos raskaus on ihan ei-toivottu vaihtoehto, käytä jotain varmaa menetelmää huolellisesti.

Mihin ehkäisyyn teillä on päädytty? Jos et käytä hormaalista ehkäisyä, huomaatko haluissasi selkeää eroa ovulaation aikana?

3 kommenttia artikkeliin ”Ihana (kamala) ovulaatio

 1. Sakke_76 03.12.14 / 15:59

  Vaikka emme ole tarkoituksella olleet lasta tekemässä olemme eläneet tilanteessa, jossa lapsen tulo ei olisi katastrofi. Nyt neljän kympin kynnyksellä ilman hormonaalista ehkäisyä on menty kymmenisen vuotta. Hormonien poisjättämisen jälkeen himot kasvoivat selvästi varsinkin ovulaation aikana ja se liman määrä oli ennen kokematonta. Vuosien kuluessa tilanne on ehkä vähän tasaantunut, mutta edelleen ovulaation tienoilla orgasmit ovat erittäin herkässä ja pimppa tuntuu ja maistuu ihan erilaiselta. Alkuun käytettiin aika usein kondomia, mutta luonnollisista runsaista limoista huolimatta se kuitenkin jotenkin kuivatti paikkoja ja ei tuntunut naisesta yhtä hyvältä kuin paljas. Harvassa kondomissa se kumirengas suulla myöskään yltää ihan juureen asti tai ainakaan pysyy siellä. Kerran rajun lähetyssaarnaajaseksin aikana kumirengas teki ikävän ja kivuliaan haavan klitoriksen viereen, minkä parantuminen kesti yli viikon. Tuon traumaattisen kokemuksen jälkeen kondomia ei juuri ole tullut käytettyä, vaan olemme luottaneet keskeytettyyn yhdyntään. Mies tykkää roiskia, joten se ei ole ongelma. Yhtäaikaista orgasmia ei tällä menetelmällä voi kokea, mutta se on pieni hinta hyviin puoliin nähden. Joskus myös harrastetaan kakkoseen tulemista ja suuseksi loppuun asti tuntuu myös ihan riittävän hyvältä. Koskaan emme ole lasta yrittäneet tehdä, joten paha sanoa onko systeemimme ollut toimiva vai onko meissä jommassakummassa vain jotakin vikaa.

  • oceansoul 07.12.14 / 15:03

   Kiitos kokemuksenne jakamisesta!
   Meillä kondomit ovat kyllä pysyneet aina ehjänä, mutta juurikin tuo ”luonnollisista runsaista limoista huolimatta se kuitenkin jotenkin kuivatti paikkoja ja ei tuntunut naisesta yhtä hyvältä kuin paljas” on vähän rasittavaa. Liukuvoidetta tarvitsee lähes aina kortsujen kanssa… vain nämä ovisajat ovat poikkeus. :D

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.