14/24 – O niin kuin orgasmi

Tämä on vuoden 2021 joulukalenterin 14. postaus.

***

Kirjoitin vuonna 2018 merkinnän ”Orgasmit, ennen ja nyt <3”. Aloitin blogin aikoinaan vuonna 2008 ja olin silloin kirjoittanut mm. merkinnän ”Orgasmin taikaa”, mutta seksielämäni ja siten myös orgasmini olivat monelta osin muuttuneet sen jälkeen, joten julkaisin aiheesta eräänlaisen koosteen. Mutta jopa tuon vuoden 2018 jälkeen muutoksia on taas tapahtunut… Tämä on siis päivitetty merkintä vuoden 2018 merkinnästä.

Orgasmit – ennen ja nyt (päivitetty vuoden 2021 versio)

Muistatko ensimmäisen orgasmisi?

Minulla siitä on joitain hämäriä muistoja. Olin teini-ikäinen (ehkä n. 14v?) ja itsetyydytys oli jo sinänsä tuttu juttu, jota joskus tuli pimeässä peiton alla harrastettua. Varovasti klitorista hieroen ja joskus (vielä varovaisemmin) sormea sisään työnnellen. Olin tietenkin lukenut orgasmista ja siitä, että useimmilla naisilla se tulee nimenomaan klitorista hyväilemällä. Minua kiinnosti tietää, miltä sellainen kokonaisvaltainen hyvän olon tunne tuntuisi, joten tulihan sitä klitorista hierottua monena iltana. Kunnes sitten kerran huomasin, miten hengitys kiihtyi normaalia voimakkaammin, selkää oli pakko nostaa kaarelle, alapäässä tuntui voimakas tunne ja lopulta koko kehoon levisi aaltoileva nautinnollinen olo. Melko pian sen jälkeen opin, millä tavoin helpoiten orgasmiin pääsen. Ja kun vielä myöhemmin jostain nettikeskusteluista taisin bongata idean käyttää suihkussa apuna hanasta valuvaa vettä, niin yksin kotona ollessa hyödynsin usein kyseistä tekniikkaa. (Ps. Itsetyydytysvinkkejä naisille on jaettu täällä.) Viime vuosina en kyllä ole tainnut kertaakaan suihkua apuna käyttää, koska tarkoitukseen parempia seksileluja on kaapit täynnä.

Kun orgasmin saamisen oli kerran oppinut, siitä tuli minulle tietyltä osin ehkä pakollinen osa itsetyydytyksen / seksin harrastamista. Jos sitä ei saavuta, jotain tuntuu helposti jäävän puuttumaan ja keho jää kaipaamaan sitä viimeistä nautinnon huippua, vaikka seksi olisikin ollut muuten hyvin nautinnollista. Tämä ei ole ollut ongelma, koska minulla ei varsinaisesti ole ollut elämäni aikana orgasmivaikeuksia. Eihän orgasmi tietenkään ihan jokaisella kerralla ole tullut ja ei sekään silti ole mikään ongelma minulle ollut. En siis ole joutunut koskaan pakkomielteisesti yrittämään orgasmia (ja sitähän tietenkin on vältettävä seksissä tai orgasmi luisuu helposti vain kauemmas).

Photo by Valeria Boltneva on Pexels.com

17-vuotiaana tapasin mieheni, jonka kanssa päädyimme melko nopeasti sänkypuuhiin. Ne ensimmäiset seksikerrat olivat.. no, aika onnettomia näin jälkikäteen ajatellen. Mitäpä muutakaan se nyt olisi voinut olla, kun kaksi kokematonta ensimmäisiä kertoja keskenään harrastelee! Mutta kun alkujännityksistä oli päästy useamman kerran jälkeen, niin jossain kohtaa onnistuin jo rentoutumaan niin, että pystyin hyväilemään itseni orgasmiin asti helposti seksimme yhteydessä. Hieman kauemmin meni siihen, että mieheni onnistui saamaan minut orgasmiin asti, mutta varsinkin suuseksillä se lopulta oli melko helppoa. Runkkausta yksinäänkin on toki myös tullut parisuhteemme aikana välillä harrasteltua. Täysi-ikäistyttyäni ostin ensimmäisen vibraattorinkin, jolla orgasmeja oli helppo saavuttaa.

Emätinorgasmeja en saanut teini-iässä lainkaan. Myöhemmin (20v+) sain sellaisenkin joskus vahingossa jonkin äärimmäisen kiihottuneisuuden seurauksena, mutta ei sitä varsinaisesti tullut kaivattuakaan, kun klitorista hyväilemällä sain orgasmeja suhteellisen helposti. Joitakin kertoja olen saanut myös orgasmin peppuleikeissä värisevällä pumpattavalla tapilla. Ensimmäisen raskauden/synnytyksen jälkeen orgasmiherkkyyteni vielä parani ja lantionpohjalihastreenien jälkeen opin tietynlaisella – suhteellisen voimakkaalla g-pisteen alueen hyväilyllä – saamaan orgasmin myös ilman klitoriksen hyväilyä. Niin ja sitten tulin raskaaksi uudelleen ja hämmästykseksi sain orgasmeja nännien hyväilyllä. Tuo nänniorgasmitaito ei ole säilynyt enää samanlaisena, kun raskaudesta ja imetyksestä on jo nyt vuosia, mutta nännien puristelu tuntuu silti aina ihanalta ja tietyssä kohtaa kuukautiskiertoa oikeanlainen nännien koskettelu saa minut aina todella lähelle orgasmia, mutta yleensä tarvitsen silti klitoriksen kiihottamista lisäksi. Olen silti nänniorgasmeja jokusen viime vuosinakin saanut.

Viime vuosien suurin muutos liittyy squirttaamiseen, mistä tuli kirjoiteltua jo muutama kalenteriluukku sitten eli sitä tapahtuu nykyään satunnaisesti orgasmieni yhteydessä, kun tyydytystekniikka on oikea.

Mutta niin. Nykyisinkin turvaudun siis kaikkein mieluiten klitoriksen hyväilyyn, jos haluan saavuttaa orgasmin. Tai oikeammin orgasmeja, sillä kaipaan yleensä useammankin kuin vain yhden orgasmin. Kun panemme mieheni kanssa, saan usein jo yhden tai pari orgasmia (käsin, suulla tai leluilla hyväillen) ennen yhdyntään ryhtymistä ja se on hyvä toki sen vuoksi, jotta rentoudun ja kostun tarpeeksi. Silti on kivaa, että orgasmeja voi saada monenlaisilla tavoilla ja joskus niitä voi siis hakea pitkänkin kaavan kautta. Eikä nämä erilaiset orgasmitavat ole vain naisten juttu, vaan miehetkin voivat saada orgasmeja muutenkin kuin penistä hyväilemällä. Ja mieshän voi myös saada orgasmeja ilman ejakulointia!

Kerro ajatuksiasi orgasmeistasi!

Miten saat orgasmin vai oletko vielä jäänyt kokonaan paitsi tästä tunteesta? Mikä on helpoin keino sen saavuttamiseen tai mikä on vaikein? Onko mahdotonta saada orgasmi esimerkiksi vain yhdynnällä? Oletko kokenut peräkkäisiä orgasmeja? Oletko sortunut feikkaamiseen? Onko seksisi mennyt joskus suorituskeskeiseksi orgasmien metsästämiseksi ja homma on mennyt vain huonompaan suuntaan? Onko edes orgasmi sinulle ”pakollinen osa” seksiä vai nautitko tarpeeksi ilman sitäkin?

14 kommenttia artikkeliin ”14/24 – O niin kuin orgasmi

 1. Rouva Ooh 14.12.21 / 12:11

  Minulle orgasmi on aina ollut tärkeä. Seksi tai runkkaaminen jää jotenkin vajaaksi, jos en orgasmia saa. Minulle on aina ollut helppoa saada orgasmeja. Nykyään saan monenlaisia orgasmeja, klitorisorgasmi, g-piste orgasmi, a-piste orgasmi, kohdunkaulanorgasmi, nänniorgasmi. Ja olen saanut jopa ristiluulta, välilihalta ja silloin kun runkkaan miestäni. Olen todella orgasmiherkkä, ja saankin helposti vaikka puolen tunnin seksin aikana kahdeksan orgasmia. Paras ja mielestäni tärkein orgasmi on klitorisorgasmi joka suulla tai sormilla, että sen mieheni, Herra X minulle antaa. Jos sitä ei saa, niin helposti jää kiima päälle, vaikka muita orgasmeja saisi useitakin. Kirjoitan seksiblogia, mistä voit lukea lisää.

 2. Kukka 15.12.21 / 11:58

  Niin paljon kysymyksiä etten tiedä mistä aloittaa.
  Saan orgasmin helposti runkkaamalla, tiedän miten sen saa nopeasti jos niin haluan mutta välillä haluan tehdä sen itseäni kiduttavasti, silloin lopputulos on kaikkein makein.
  Seksissä kumppanin kanssa olen saanut monella tavalla. Peppuseksissä, mutta siitä on jo aikaa harmi kyllä, koskaan ei tunnu olevan aikaa kunnon peppuseksille se jääkin usein sitten omaksi iloksi dildoilla. Kumppanini käsitteli kerran oikein kunnolla rintojani ja sain siinä orgasmin, myös suuseksillä kerran, se taisi olla viimeinen kerta kun kumppanini antoi sitä minulle kauan tulin ruiskauksen saattelemana ja sen jälkeen hän on vältellyt nuolemistani. Harmi. Emätinorgasmeja monia. En oikein osaa seksin aikana hyväillä klitoristani, teen sen mieluummin jälkeen jos siis en ole tullut. Seksi usein on niin tyydyttävää että ei tarvitsekaan tulla.

 3. Rouva37 17.12.21 / 08:08

  Seksi ilman orgasmia ei ole mitään. Mutta kaipaisin useita orgasmeja, mieheni mielestä yksi riittää kummallekin. Ja raskausaikana feikkasin, halusin, että homma loppuisi pian, oli niin vaikea olo ja ainoa asento, jossa pystyi panemaan, oli takaapäin enkä koskaan laukea siinä. Mutta en halunnut myöskään kieltäytyä seksistä, kyllähän siinä välillä kivoja tuntenuksia sai itsekin. Masturboinkin salaa mieheltäni lähes päivittäin.

  • Rouva Ooh 17.12.21 / 09:24

   Minkä orgasmin siis yleensä saat? Nussiessa, vai klitorisorgasmin esim. suuseksillä? Sormettaako miehesi? Aika ikävää, että joudut salaa runkkaamaan

   • Rouva37 17.12.21 / 11:05

    Nussiessa, koska mieheni ei ole kiinnostunut muusta. Jos hän tulee ennen kuin saan, hieroo mulle klitalta orkun.

    • Kukka 17.12.21 / 19:16

     Onpas siinä taas mies. Odottaako hän sinulta suihinottoa ja annat sitä?
     Keskustelun paikka. Harmi että teillä menee kurjasti siellä mutta nyt tuntuu että itse valitan turhasta.

    • Rouva Ooh 18.12.21 / 11:10

     No, etkö pyydä? Aika itsekkäästi hän kyllä ajattelee.

     • Rouva37 18.12.21 / 19:37

      @Kukka Mielestäni hänellä on vinoutunut käsitys seksistä ja etenkin esileikistä. (En jaksa selittää tarkemmin.) Hän on optimoinut senkin elämän osa-alueen panos – tuotos-suhteensa, eli mahdollisimman pienellä vaivalla mahdollisimman suuri hyöty – eli orkut.

      @Rouva Ooh Olen pyytänyt kaikkea mahdollista. Vastaus oli aina ”joskus vois”. No sitä päivää ei tule. Ei huvita jankuttaa samoista asioista. On otettava edes se, mikä on saatavissa, koska muuta ei saa.

      • Kukka 18.12.21 / 21:19

       Mies vaihtoon.

      • Rouva Ooh 19.12.21 / 10:42

       Esileikkiä ei ole kaikki muu mikä on ennen yhdyntää, toivottovasti sinäkään et ajattele näin. Esileikki, yhdyntä, miehen laukeaminen kaava pitää juurikin yllä yhdyntäkeskeisestä ajattelua, mistä pitäisi päästä pois. Suuseksi, sormetus, fistaus ym. on mielestäni seksiä parhaimmillaan. Minä saan parhaat orgasmit suulla, kädellä ja sormilla.

 4. Kukka 17.12.21 / 19:22

  Ikävä juttu. Mies ei kyllä voi päättää kuinka monta orgasmia saat seksin aikana. Itse saan monta.
  Olen vain kerran feikannut. Mies oli aivan seis siis humalassa ja oli olevinaan maailman paras ori ja sanoi että nyt saat sellainen orgasmin että jalat alta, no varmaan puoli tuntia kitkutettiin ennen kuin”tulin”. En enää jaksanut, paikat ihan hellinä. Ei suostunut vaihtamaan asentoa tai mitään ja röyhtäili koko ajan. Näin jälkikäteen aika vitun koomista.

  • Rouva37 19.12.21 / 05:25

   @Kukka
   Kunpa se olisikin niin yksinkertaista.

   • Kukka 19.12.21 / 12:11

    Toivottavasti et nojaa vaan siihen että mies sinut tyydyttää tai vain hän voi sen tehdä.

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.