Orgasmin taikaa

Mikäpä olisikaan mukavampi tapa pidempää elämää, lieventää päänsärkyä ja muita kipuja, parantaa unenlaatua, saada suojaa ennenaikaiselta synnytykseltä ja vähentää jopa riskiä sairastua sydänsairauksiin kuin rakastella usein ja mieluiten orgasmiin asti? Ainakin jos tutkimuksiin on uskominen. (Orgasmivaikeuksien kanssa painivien tuskin kannattaa kuitenkaan tutkimuksista stressata, sillä stressi se ainakin elinikää vähentää, eikä ainakaan tuo apua orgasmin saamiseen.)

Orgasmia käsittelevät artikkelit tahtovatkin usein käsitellä nimenomaan (naisten) orgasmivaikeuksia. Syitä vaikeuksiin on monenlaisia, mutta usein vikana ovat vain osaamattomuus tai jännitys. Siksi tällä kertaa haluaisin nostaa aiheeksi sen, millä tavoin orgasmi on mahdollista saada. Miten sinä saat helpoiten ja mitä neuvoja antaisit heille, jotka eivät vielä ole tätä kokeneet?

Itse en aivan tarkalleen muista, milloin sain ensimmäisen orgasmini. Jossain kohtaa opin kuitenkin saamaan orgasmin hyväilemällä klitoristani. Tätä tulee toki käytettyä kumppaninkin kanssa rakastellessa, sillä ainakaan toistaiseksi en ole saanut orgasmia yhdynnässä, jos klitorista ei ole hyväilty samalla. Näin nyt lienee hyvin monen naisen kohdalla, ja siksi ihmettelen, miksi niin monet miehet aina ihmettelevät keskustelupalstoilla sitä, ettei heidän naisensa saa orgasmia yhdynnässä. :( Vaikka pohtivatpa sitä jopa naiset itsekin.

Toisaalta voi ajatella, ettei naisen orgasmia tarvitse edes aina säästää yhdyntään asti. Monesti on jopa parempi, että nainen saa orgasmin jo ennen miestä / yhdyntään ryhtymistä. Lihakset ovat varmasti rentoutuneet ja paikat ovat tarpeeksi märät. …Ja kun monilla miehillä on tapana väsyä orgasmin saatuaan, niin eipä tarvitse sitten välttämättä enää miettiä naisen tyydyttämistä. ;) Itse saankin usein pari orgasmia ennen yhdyntään ryhtymistä.

Miten sitten saa orgasmin helpoiten? (Tämä toki riippuu täysin ihmisestä ja monesta muustakin asiasta – välillä kun ei vaan saa millään tavalla ja joskus taas saa aivan helposti, niin vastaus on vain omien kokemuksieni pohjalta.) Todenmukaisin vastaus tähän on klitoriksen hyväily omilla sormillani tai varsinkin vibralla (esim. kumppanin hyväillessä samalla muuta vartaloani tai vaikkapa g-pistettä), mutta kuten jo yhdessä aiemmassa merkinnässä totesin, niin suuseksi on helppo tapa myös.

Mikään ei tapahdu kuitenkaan noin vain. Orgasmin saamiseen vaaditaan opettelua, joka onnistuu parhaiten niin, että ensin opettelee saamaan orgasmin hyväilemällä itse itseään. Tämän jälkeen on helpompi kertoa toiselle, mistä tykkää ja mitä haluaa toisen tekevän. Ja jos omat sormet eivät riitä tuottamaan tarpeeksi suurta tyydytystä, kannattaa kokeilla vaikkapa suihkua tai erilaisia seksileluja. (Lue myös artikkeli Itsetyydytysvinkkejä naisille.)

Yleensä orgasmin saamiseen tarvitaan tosiaan muutakin kuin yhdyntää, joten esileikkejä ei sovi unohtaa eikä klitoriksen hyväilyä yhdynnän aikana. Kaikki eivät toki tarvitse tai edes halua klitoriksen kiihottamista, mutta se on siis harvinaisempaa. Joissakin asennoissa (esim. lähetyssaarnaaja) se saattaa olla vaikeaa, joten kannattaakin kokeilla esimerkiksi niin, että mies yhtyy takaapäin, jolloin hän voi hyväillä naista samalla. Tai niin, että nainen on miehen päällä, jolloin nainen voi itsekin hyväillä itseään. Lisäksi tärkeää on rentoutunut mielentila, jossa molemmat tuntevat luottavansa toisiinsa ja pystyvät olemaan täysin sellaisia kuin oikeasti ovat.

Ja lopuksi kannattaa muistaa, ettei orgasmi ole aina merkki onnistuneesta seksistä. Orgasmin ei kuulu olla seksin päämäärä, sillä rakastelusta itsensä tai toisen kanssa voi myös nauttia täysin rinnoin saamatta orgasmia. :) On ymmärrettävää, että orgasmin saamiseen liittyvät vaikeudet turhauttavat, mutta jos siitä tekee itsellensä suuren asian, ongelma voi vain pahentua.

5 kommenttia artikkeliin ”Orgasmin taikaa

  1. Tirppa 27.04.08 / 17:10

    itse en ole helposti laukeavaa tyyppiä (kai), mutta suuseksi ja sormet g-pisteellä toimivat kyllä takuuvarmasti oikein tehtyinä… yhdynnässä ei toivoakaan, ei edes niin että klitorista hyväillään samalla. minut täytyy tyydyttää ennen yhdyntää, jos sen aikoo tehdä.
    itsetyydytys on sitten luku sinänsä. käytän vibraattoria enkä kestä sen kanssa joskus kun pari minuuttia… suosittelen sitä kaikille, joilla on vaikeuksia saada! :P

Kerrohan sinäkin ajatuksesi! (Sähköpostiosoite ei ole pakollinen.)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.